1. november 2016

Oktobers sjal og sokker

Oktober er fløjet afsted og afsluttes med influenza - ØV :-( Nå, men så kan jeg da heldigvis sidde her og blogge oktobers sjal og sokker i fred og ro. Heldigvis kan jeg stadig strikke, selvom jeg har fået en skade i min nakke og skulder - der arbejdes på sagen med akupunktur og snart er det en saga blot - håber jeg ;-)

Da jeg var til strik og yoga hos Isager købte jeg Susie Haumanns smukke Urban og faldt for Kerteminde. Jeg er endt med at lave min egen version med blå takkekant.


Jeg har skrevet om det mange gange før - det der med, om strikketøjet bliver en fornøjelse at sidde med eller ej. Jeg har strikket et helt sjal i det lille vævestrikmønster, der også optræder i de farvede felter på Kerteminde og elskede det - hyggede mig virkelig med det, men på Kerteminde kom jeg til at hade mønsterpindene så meget, at jeg hellere ville afslutte med en takkekant end strikke endnu en rapport ;-)


Måske er det på grund af de lange vr-pinde, der generelt er på sjalet - vævestrikmønsteret er desuden her strikket fra vr-siden, hvor det er strikket fra r-siden på Shawl. Men nu er det færdigt - en rapport mindre end originalsjalet og med takkekant. Jeg er blevet rigtig glad for den løsning, der også tilfører sjalet en smule mere koncentreret blåt ;-)


Jeg har brugt de samme farver som originalsjalet og har på den måde arbejdet en del udenfor min komfortzone ;-) Jeg har mere end én gang tænkt, at jeg skulle have valgt lidt andre farver - en bund i lys turkis og lidt marine ;-) Men så må jeg jo strikke et til - på trods, he he. Besættelsen af blå kan føre til mange ting ;-)


Oktobersokkerne er de samme som septembers, der af mig er blevet kåret til de absolut dejligste hyggesokker ever - her strikket op i dejlig turkis.Jeg kunne ikke lade være - jeg måtte også købe lidt af Frisenvangs tynde alpakka - her i smuk kaffebrun. Jeg har en ide til, hvad der skal blive ud af det, men det kommer nok til at tage lidt tid, før det bliver vist frem, for jeg har mange, mange ideer i gang i øjeblikket og enhver strikker ved, at når der arbejdes på mange projekter på en gang, så går der laaaaang tid, før der kan præsenteres noget færdigt.


Tusind tak for alle jeres kommentarer og mails til Capella sjalet. Jeg har forsøgt at svare på alle mails, men jeg har fået så mange, at jeg ikke er sikker på, at jeg har fået svaret alle, så bær over med mig. Nu er tiden kommet til at besøge blogland og se, hvad der er foregået, medens jeg har været væk og så er jeg meget, meget spændt på, hvilket sjal Vibeke har strikket :-)


Hun(d) er efterhånden et tungt skødebarn på 15 kg, he he ;-) Hvad gør vi, når hun kommer op på de fulde 28 kg ;-)
Ha en god dag derude, forhåbentlig influenzafri :-)

Faktaboks
Sjal:
Design: Susie Haumann: Kerteminde
Garn: Bund: Isager Alpaca 2, og følgende kvaliteter til de farvede mønsterrapporter: Isager Highland Wool, Alpaca 2 og Tvinni Tweed
Garn fra lager: Næh, købt hos Isager, da jeg var på kursus.
Anvendt: Bund: Knap 100 g (husk mit sjal mangler den sidste rapport) og 10-30 g af de øvrige farver
Farve: Bund, farve 4s, mønster: Highland Wool i Sky, Clay, Alpaca 2 fv 60 og Tvinni Tweed, fv 61s
Købt hos: Isager
Pinde: 3
Str. 70 x 1,92 m
Bemærkninger: Se tekst. Kunne godt være gået ned på en pind 2,5!

Sokker:
Design: Anni - fra Stephanie van der Linden: Op art socks
Garn: Sterk
Garn fra lager: 1 nøgler ja - 3 nøgler tilkøbt
Anvendt: Knap 200 g
Farve: Turkis - 825
Købt hos: Det første nøgle fået af Woolspire, de øvrige tilkøbt hos garnogco
Pinde: 3,5
Str. 38??
Bemærkninger: Sokkerne er strikket på rundpind 1 ad gangen. Jeg har strikket fra skaftet og ned - på helt traditionel vis :-) De bliver en del større end originalen, fordi jeg har strikket med tykkere garn (kortere løbelængde) end i opskriften og strikket på 3,5 i stedet for 2,5. Men på den måde får jeg et par rigtigt lækre hyggesokker. Jeg er fuldstændig vild med Sterk garnet. Det er blevet mit yndlings sokkegarn :-)