27. marts 2013

Frost i Ringkøbing

Overskriften hentyder både til minusgraderne i Ringkøbing og Annette Danielsens Frost, der nu endelig efter godt og vel et par år er blevet færdig ;-) Jeg var ikke helt glad for at montere lynlåsen, så hvad kunne være mere passende end at tage den med på kursus i finish og monteringsteknikker? Det foregik i Tind - kunst og tekstil i Ringkøbing under overskriften Strik og velvære.

Butikken er en fantastisk smuk oase ude midt på en mark, hvis du ikke har været der, så tag derhen! Jeg har taget rigtigt mange billeder, men må prioritere hårdt, for der skal også være plads til at vise den færdige Frost - Jeg må dog bringe et billede af butikkens vartegn - det rislende springvand, der også gav os meditativ ro til strikketøjet.


Både Tine, GitteFruen og Bodil, der var kursusleder i fremragende stil, har allerede skrevet om kurset, men det skal ikke hindre mig i at give mit besyv med, for det var et par rigtigt gode og lærerige dage. Hanne Pjedsted formåede med sin tilsyneladende uudtømmelige energi og entusiastiske fremtoning at fastholde vores interesse over to hele dage. I selskab med sådan en ildsjæl, er det ingen sag at holde gejsten oppe, selvom nogle teknikker "bare" var repetition. Og så ved vi jo, at selv gamle cirkusheste altid kan lære nye tricks - f.eks. perfekte knaphuller og montering af lynlås ;-)



Jeg synes, jeg fik meget med mig derfra: Måske det allervigtigste - bekræftelse på, at kvinder der strikker, altid kan berige hinanden, uanset hvor forskellige de måtte være, "det perfekte knaphul", at jeg godt kan strikke videre på Hanne Falkenbergs Victoria - Bodil havde sin udgave på og lignede en million på trods af tidligere bloggerier om problemer med at få kraven til at sidde ordentligt og til sidst  men bestemt ikke mindst - en færdig Frost - Hanne Pjedsted guidede mig sikkert igennem monteringen af lynlåsen :-)








Det var liiiiiige før min mand fældede en tåre, da han fik den overrakt ;-) Hvor er det bare en fed fornemmelse, når sådan et langtidsprojekt kommer af pindene og modtageren er tilfreds, gnæg, gnæg.


Et par detaljer: Det er altså meget svært at få nuancerne frem i råhvidt, men jeg håber I kan se, at jeg har gjort mig umage :-) Lynlåsen er syet på i hånden på ydersiden af den fine kantlænke, der ligger ned langs åbningen i forstykket.



Kombinationen af strik og velvære, afbrudt af dejlige måltider fra den lokale gårdbutik, må meget gerne gentages. Det var helt perfekt. Bodil ledte os igennem det veltilrettelagte program uden slinger i valsen. Yoga er perfekt efter en lang strikkedag, ligeledes konstruktive forsøg på at løfte livets nedadhængende tendens med ansigtspeeling og pleje, især om morgenen ;-) Kik ind på Tind bloggen for at se Tind-butikken lavet om til yoga-lokale og wellnesscenter. Hov - fik jeg fortalt, at jeg kom hjem med endnu et par kg. garn? Men det må I høre mere om, når jeg begynder at strikke af det. I kan nok se, at fristelserne var store ;-) Der var mange, mange andre lækre fristelser, bla. faldt jeg for den skønneste turkise regnfrakke med prikker og kun det faktum, at den var for stor hindrede mig i at få den med hjem!

Garn på pinde - er en genial måde at udstille garn på, synes jeg. Der er så meget god smag i den butik, så det er ren æstetisk nydelse at gå rundt og se på det hele.


































Tusind tak for et godt og veltilrettelagt kursus og tak for dejligt selskab til alle mine medkursister. Det var en fornøjelse at møde jer :-)

Og rigtig god påske til alle, der læser med derude :-) Så er det min tur til at komme på besøg i blogland, vi "ses" :-)


FaktaBoks
Design: Annette Danielsen: Frost fra Strik naturligvis
Garn: 100% Lammeuld fra Fur og Isager Alpaca 1
Anvendt: Trøjen vejer ialt 540 g, men jeg har simpelthen glemt hvor meget, jeg har brugt af hver kvalitet - der er jo også gået et par år siden start ;-)
Farve: Råhvid
Købt hos: Bente Klode på Fur og Isager Alpaca ved Ho-strik
Pinde: 3,5
Str: Large
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Strikket totalt efter bogen. Det har ikke altid været et dejligt strikketøj, hvorfor ved jeg simpelthen ikke - for garnet er lækkert og mønsteret lige ud af landevejen - sådan rigtigt meditativt :-)