12. juni 2014

Sommer

Jeg skal ikke skrive om vejret, men det er da fantastisk, at solskin og varme vælter ned over os allerede her i juni :-) Jeg har lavet sommerkjole og bøllehat til Lillefrø, der nu sammen med far og mor er flyttet ind i deres nye hus 420 m fra farmor :-) I kan sikkert forestille jer, hvor bredt, jeg smiler ;-)


Som I kan se, har jeg taget udgangspunkt i Else Schellerups Uglekjole foroven, men har strikket nederdelen i glat og sluttet af med en hulmønsterrib. Lillefrø, som vi passende kan give det indianske tilnavn "talende vandfald" er stadig svær at fange på foto, så I får også lige et billede af kjolen uden model.


Jeg har hæklet lommer, fordi Lillefrø elsker at komme småting i dem, det være sig blade eller sten eller insekter, hun finder på sin vej :-) Hun bliver 2 år i juli måned, men hun taler i sætninger på helt op til 7 ord (ja, farmor tæller ord ;-)) og noget af det allermest underholdende er at lytte til hende, når hun "rolleleger" med Lillebror (hendes dukke). Det er ubetaleligt og aldrig har mine ører været så store ;-)


Jeg oplevede ikke, at mine drenge "rollelegede" på den måde, så det er simpelthen så sjovt. Hun får bearbejdet så mange ting fra sin hverdag. Nogle ofte hørte udtryk: "Sæt dig på numsen, Lillebror" og "Kik på mig, Lillebror", "Sov godt min skattemus" ;-) Dukkevognen købte jeg til hende for nylig og hun viger nærmest ikke fra den.


Ja, det blev så et indlæg dryppende af farmor-stolthed, men det skal der vel også være plads til? Det fine turkise armbånd, har hun iøvrigt lånt i min smykkeskuffe, som vi kan bruge mange timer på at kikke i - ligesom Irenes knapkasse er et af de allerstørste hits. Hun  ende som en strikker en dag, hvem af os har ikke elsket at lege med knapper, da vi var små? ;-)

Tusind tak for alle jeres kommentarer til Blomsterkjolen. Nu vil jeg undersøge, hvad I har lavet. Ha´ en dejlig aften derude :-)

Faktaboks:
Design: Mit eget - med udgangspunkt i Else Schellerups Uglekjole. Bøllehat fra Dropsdesign.
Garn: Bomuldsrester fra min røde Anais og sandelig også fra den hvide ;-) I kan se dem allesammen her.
Garn fra lager: Som sagt - RESTER ;-) Jeg brugte rub og stub af den røde.
Anvendt: Knap 100 g
Farve: Det danske flag ;-)
Købt hos: Se under Anais bluserne
Knap: Elefantknap fra Irenes knapkasse
Pinde: 2,5 og hæklenål nr. 3
Str. ca. 2 år, jeg har fiflet en del med maskeantallet, for at den ikke skulle blive for stor og tung.
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger:  Den er allerede et hit :-)