6. december 2013

Hringsól Kjóll uden Hringsól?

For et stykke tid siden tilbragte jeg en uge i isolation på dette sted


Bevæbnet til tænderne med faglitteratur - og med ét enkelt strikketøj, en lækker islandsk sweater-kjole fra Istex som faste læsere vil vide, at jeg faldt pladask for, da jeg var i strikkecafé i Hønsestrik i Aalborg. I min udgave er den pink farve dog placeret lidt uheldigt, så det fine ringmønster måske bliver brudt lige lovlig meget. Men jeg elsker den - det er blevet en super lækker og anvendelig striksag :-) 


Jeg er vild med det islandske garn, der fås i så mange smukke, klare nuancer - hvis du bor i Aalborg, så tag en tur i Hønsestrik og se det store udvalg. De uldsarte skal dog nok lige overveje, om de skal vælge et andet garn, da Einband Lopi må siges at være til den lidt rustikke side, men det er jo heller ikke beregnet til at bære direkte på kroppen. Efter vask bliver det tæt og lækkert og jeg er jo altså begejstret for "rigtig" uld ;-)


Før jeg isolerede mig helt, havde jeg besøg af begge mine sønner og svigerdøtre og ikke mindst hende her:


Flere har spurgt til Majsgarnet i Lillefrøs trøje. Det er meget blødt og lækkert, men også tæt og lige lovlig "plasticagtigt" - desuden splitter det helt vildt, når man strikker med det - og det kan vi jo ikke lide ;-) Jeg er altså ikke blevet kæmpe fan, men faldt naturligvis pladask for farven :-)

Et speciale er overstået, et hav af påbegyndte projekter venter, men som belønning til mig selv efter alt det hårde slid, måtte jeg jo starte et nyt projekt ;-) Det blev Annette Danielsens Kraka sjal, enkelt, smukt og meditativt mønster med løbemasker i dansk Mohair fra Tind Textil og Kunst  - strik, når det er allerbedst :-)


Tusind tak for alle jeres kommentarer til Lillefrøs Wild Flower Sweater :-) Nu er det endelig tid til en besøg hos jer. Jeg føler mig udsultet på strikfronten, så jeg glæder mig til at se, hvad I har lavet - vi "ses" lige om lidt :-)

Ha en rigtig god weekend, forhåbentlig med plads til strikketøjet :-)

FaktaBoks
Design: Bergrós Kjartansdóttir for Istex: Hringsól Kjóll
Garn: Einband Lopi, strikket dobbelt.
Fra lager: Fristet i strikkecafé ;-)
Anvendt: 400 g bundfarve og lidt af hver af de øvrige 6 farver
Farve: Bund - mellemgrå 9103, mønster - 1761, 1762, 1763, 1769, 9044 og 9277
Købt hos: Hønsestrik, Aalborg
Pinde: 4,5
Str: S/M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Trøjen strikkes med dobbelt tråd. Man kan med fordel begynde med ribkanten i stedet for at strikke den på tilsidst.