10. november 2012

Back to basics

Kender du følelsen af at finde hjem til den varme stue efter at have været alt for længe ude? Du har været på vandretur, faret vild, haft grund til bekymring. Lettelsen, glæden, taknemmeligheden og roen, der indfinder sig, når du igen sidder foran din egen ild.  Præcis sådan har jeg det, når jeg ikke har strikket i lang tid og endelig sidder med pindene igen. Tre måneder er der gået siden sidste indlæg og det føles som om, jeg slet ikke har strikket i al den tid, men det er nu ikke helt sandt :-)


Jeg har strikket på de store pinde og Lillefrø har fået vanter og jakke med knapper fra Birthe Sahl, Jeg gjorde et par forsøg med retstrikkede kanter og glatstrik, men den her jakke skal bare være ene ret, så den får det rå og legehusagtige look.


Og som det tydeligt fremgår vises jakken her i uvasket tilstand. Her i huset gælder det om at være oppe på mærkerne, hvis der ligger strik på bordene, for jeg har en kat, der elsker uld og hellere end gerne stepper rundt på det - til gengæld gider hun ikke lægge sig på bomuld ;-) Den er blevet flittigt brugt og vokser med Lillefrø, der nu er blevet så fed og babyrund af mors mælk, at hun ligner selveste Buddha.

Jeg vil også lige vise den lille spencer, jeg lavede i sommer. Den er Lillefrø naturligvis vokset fra, men har nået at bruge den en del i de kolde sensommerdage.


Med hæklet bærestykke og kant kan det vist ikke blive mere yndigt. Der er slids og knap i nakken, så den glider let over store babyhoveder.


En yndig lille cardigan, som jeg for mig selv kalder Fridas trøje, fordi det var Frida, der sendte mig opskriften, er det også blevet til. Der skulle egentlig have været en r-pind mellem hver mønsterrapport, men det overså jeg fuldstændig - men da det er konsekvent, er den jo blevet ganske fin alligevel :-)


Så selvom det har været tre meget hårde måneder siden sidst, så vidner ovenstående trods alt om, at jeg godt ved, at jeg er nødt til at strikke for at overleve ;-) Jeg har trods alt haft pinde i hånden i et par timer ;-)

Jeg er kommet mere end godt gennem eksamen. Det foregik i onsdags og bagefter var jeg på et meget specielt besøg. Den stod på varm chokolade og boller kreeret af Ærkeenglen og se dét kalder jeg en værdig eksamensfejring :-) Der var en ro, en kærlighed og varme som virkede som balsam på mig. Tak, fordi jeg måtte komme.

Nu skal jeg på tur i blogland - jeg glæder mig til at se, hvad der er sket siden sidst. Og så vil jeg da også benytte lejligheden til at ønske nye læsere velkommen - jeg håber, I finder noget interessant :-)
Ha´ en rigtig dejlig aften derude :-)


Faktaboks
Jakke
Design: Susie Haumann - Gry´s jakke fra bogen All you knit is love samt Vanter/Sokker fra samme bog
Garn: Peruvian Highland Wool
Garn fra lager: Næh, ikke helt ;-)
Anvendt: Ca. 300 g + lidt rester Falk til lommerne
Farve: 218, rød

Købt hos: Rasmilla
Pinde: 4
Str.0-9 mdr.
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Jakken er helt suveræn i brug og bliver brugt RIGTIG meget. Den har en god facon og er let at give på. Vanterne kan også bruges som sokker og sidder rigtig godt.


Spencer
Design: Lene Holme Samsøe for Sandnes, tema 4 i hæfte 1206
Garn: Rasmillas Yndlingsgarn, 55% lammeuld, 45% bomuld.
Garn fra lager: Joh, det blev indkøbt før jeg vidste Lillefrø er en pige ;-)
Anvendt: Fik den ikke vejet, men under 50 g
Farve: mørk turkis
Købt hos: Rasmilla
Pinde: 2,5
Str.3 mdr.
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Spenceren er egentlig en kjole med korte ærmer - jeg lavede den uden, så Lillefrø kunne ha´ en t-shirt på under og blive knap så varm :-)

Cardigan
Opskriften har Frida fra Island som nævnt været sød at sende mig. Den er vistnok fra et gammelt blad og kaldes Køretrøje. En rigtig klassiker som sidder godt og kan bruges til stort set alt. Den er strikket i Arwetta, som jeg ikke er helt glad for p.gr. a tilsætningen af nylon - men det var det, der lige var på lager og til en ydertrøje går det nok. Ellers egner det sig nu engang bedst til strømper. Købt hos 123knit.com for meget længe siden.