16. marts 2012

Det hvide sæt

.... til Lillefrø er langt om længe blevet fotograferet. Det består af den sødeste lille ballonbuks og en cardigan - suppleret med et par små booties og djævlehuen i dens mest simple form, altsammen i ren bomuld.


Sys Fredens Fandango ligger ikke langt fra Akupunkturakademiet, så jeg brugte en middagspause på at købe knapper. Jeg har set de små glade bier placeret på mange fine strikting rundt omkring i blogland og synes de passer perfekt til det hvide sæt. Hjerteknapperne på Champagnebrus nedenfor er også fra Fandango.


Den lille cardigan er strikket ud i et, så det er bestemt ikke fordi, der var meget at montere - bare en enkelt lille syning under armene. Og så naturligvis knapperne.
Jeg har lavet et par ændringer i forhold til opskriften - jeg har f.eks lavet rullekanter både i ærmer og ben i stedet for ombukningskant - jeg synes det ser sådan dejligt afslappet ud og det er nemt at forestille sig små buttede hænder og fødder stikke frem :-) Jeg har kun lavet forkant på cardiganen langs med snoningerne i stedet for hele vejen ned. Ændringer jeg er rigtigt tilfreds med.


Sættet har været en fornøjelse at lave - det er så dejligt at strikke samtidig med jeg gør mig tanker om, hvad det er for en lille personlighed, der skal til at gøre sin entre i familien :-)

Kønnet får jeg jo først at hvide, når min svigerdatter har født og derfor har farmor også besluttet at gå i lettere strikkestrejke ;-) Det betyder, at jeg kun strikker ganske få ting inden fødslen og så sætter turbo på pindene, når Lillefrø er født. Farver er vigtige for mig og selv er jeg meget rummelig og tolerant i forhold til såkaldte "pige-" og "drengefarver" - men ifølge min søn ALT for rummelig ;-) Så jeg venter ganske enkelt :-)


Djævlehuen er ren terapistrik i ren ret, men det var da lige før jeg havde problemer med at få den samlet - det er længe siden, jeg sidst har strikket sådan en  ;-)


De små booties har jeg set flere gange hos Irene og det er bare den absolut mest nuttede model. De er strikket ud i et på rundpind og opskriften er let at følge og ganske gratis

Nåh ja, og så er der jo også lige Champagnebrus strikket i 2 nøgler økologisk Alba, jeg fik af Irene, da vi var til strik-in sidste gang. Farven er samme farve som den vandis, der hedder Champagnebrus ;-) hvilket ikke helt fremgår af billedet. Her er den blevet lidt blegere og knap så stærk som den er i virkeligheden. Mon ikke Lillefrø vil vække opsigt på stranden? ;-)


Fiberfestival blev der desværre ikke noget af for mit vedkommende i år, for jeg var nødt til at arbejde. Jeg er utrolig glad for at være blevet selvstændig, men det indebærer også, at jeg taber indtægt, når jeg er syg - 2 fuldt bookede uger, blev aflyst p.gr.a. influenzaen, så der var noget at indhente - der måtte prioriteres. Heldigvis er jeg langt om længe ved at føle en smule overskud igen og så sætter jeg min lid til at Fiberfestivallen i Ry bliver gentaget næste år! Messe i Middelfart? Nej, heller ikke, men det nytter ikke at klynke, jeg har selv valgt, hvad jeg vil og må bare holde ud de næste par år til akupunkturstudierne er færdige og så være glad for, at jeg trods alt får strikket et par pinde en gang imellem :-) Men et enkelt lille piv, skal alligevel lyde her - sig det ikke til nogen ;-)

Det er som om, der er ved at danne sig et mønster i forhold til frekvensen af mine besøg i blogland. Langt over 1000 indlæg venter - så hav tålmodighed. Ha´ en god aften derude :-)

I skal da også lige se de fine hjerteknapper.


Faktaboks
Design: Ingjerd Thorkildsen for Sandnes, model 6 og 7, Temahæfte 24
Garn: Cotton nr. 8 fra Hjertegarn, 100% bomuld
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 247 g
Farve: Hvid
Købt hos: P&P, Vejgård
Pinde: 2,5
Str.0-3 mdr
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg vil strikke sættet i en større udgave i en eller anden lækker uldkvalitet - når jeg ved om, det bliver en pige eller dreng ;-)
Løbelængde: 100g = 330 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): inkl. Alba 1135 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 3641
Anvendt garn i år: 1054 g

Champagnebrus er fra Sandness hæfte 0805, Tema 4, designet af Britt F. Ørstavik. Strikket i 2 nøgler Alba fra BC-garn + et par rester i hvid og turkis. Temaet hedder Tema i retriller, men jeg har valgt at kombinere med glatstrik. De små støvler er designet af Rachel Søgaard og jeg har downloadet mønsteret gratis fra Filcolanas hjemmeside.