6. december 2009

Lidt om gaver og pinde

Jeg strikker naturligvis julegaver i øjeblikket og er - ligeså naturligvis - gået alt for sent i gang. I går blev et af de større projekter droppet, fordi jeg har for lidt garn - næsten ikke til at bære, da jeg har brugt temmelig meget tid på det projekt allerede. Sådan kan det gå og så må man vende fokus mod det, der trods alt er blevet færdigt.En sjælevarmer til en lille pige og hårelastik med Chrysantemum. Strikket med 3 tråde i en blanding, der har givet et blødt og let resultat. Der er så mange fine, mønstrede tunikaer i lette stoffer fremme for tiden og jeg forestiller mig, at det kan være svært at holde varmen i dem. Samtidig kan jeg forestille mig, at man ikke har lyst til at dække de fine mønstre helt til med en trøje, så derfor blev det en sjælevarmer. Den kan holde pigen varm, samtidig med man kan se den fine tunika indenunder.


Chrysantemum er udelukkende hæklet af en række luftmaskekæder og er særdeles let og hurtig at lave.

Et par filtede futsko til en anden lille pige. Jeg har ladet nogle af trådene hænge, fordi jeg synes, de pynter. Hvis modtageren ikke er tilfreds, kan de altid trækkes ind og hæftes på vrangen.


Og så lidt om pinde. Jeg har konstateret, at KnitPro (tidligere KnitPicks) ikke kan holde til mig. Adskillige pinde 3 og 3,5 er knækket/flækket og nu gider jeg ganske enkelt ikke mere. Fordi jeg strikker så meget, har jeg for mange år siden lært at lade være med at "knuge" om pindene, så det er ikke fordi jeg holder for hårdt på dem. De er ganske enkelt for skrøbelige til alle de projekter, de skal holde til hos mig. Da min søster tilbød at overtage KnitPro fra str. 4 og opefter slog jeg til og bestilte Addi Click i stedet. Markno havde et lille tilbud på dem og jeg er meget spændt på, hvordan de er i brug. Desværre er de jo ikke så smukke som KnitPro Harmony, men hvis de fungerer lige så godt som almindelige Addi Turbo, så er det såmænd ikke et ringe bytte. Er der nogle af jer, der har erfaringer med Addi Click? Så hører jeg gerne om det.

Og så til adventsgaven. 6 nøgler lækker Linate mohair - 85% mohair og 15% polyamid. Desværre vækker farven langt fra begejstring hos mig, en kølig lyslilla, men jeg finder forhåbentlig et gaveprojekt til en, der kan bruge farven. Eller også har du et fejlkøb liggende? Og har lyst til at bytte? Så skriv gerne en mail til strikkeheksen(at)gmail(punktum)com, så finder vi måske ud af noget. Billedet er noget uskarpt, men jeg kan kun gengive farven nogenlunde uden blitz. Farven ser dog stadig mere blå end lyslilla ud her på min skærm.
Faktaboks
Design: DROPS jakke med bindebånd - Smådrops nr. 15-13. Futsko fra Hefte Tema og Toving nr. 8 b
Garn: Sjælevarmer: 1 tråd supersoft 100% uld, 1 tråd KID mohair 70% mohair, 30% polyamid og 1 tråd hør, 50% hør, 50% bomuld. Futsko: Hifa 100% uld
Garn fra lager: Ja - også i den grad
Anvendt: Sjælevarmer: ca. 50 g af uld og hør og 30 g mohair. Futsko knap 50 g
Farve: Lilla, har kun farvenr på mohair km 23. Blå Hifa nr. 6034
Købt hos: Hør og mohair fra BC Garn, håndfarvet supersoft fra Marianne Svit og Hifa fra Strikkenyheder.dk
Pinde: Sjælevarmer Rundpind nr. 6. Futsko p. nr. 5,5
Str. Sjælevarmer str. 7-8 år i bredden og 9-10 år i længden. Futsko str. 10-12 år
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Futsko skal helst strikkes i dobbelt garn (Hifa). Chrysantemum og Helleborus på futskoene er begge fra: Lesley Stanfields 100 Flowers to knit & crochet