8. april 2012

Giver du en tudekiks?

Ja, for jeg trænger ;-)

Min Skovtur er færdig og jeg kan remse den ene elendighed op efter den anden. Hvis du er i gang med at øve positiv tænkning, så vil jeg kraftigt fraråde dig at læse dette indlæg - det emmer af negative vibrationer.

Først skete denne katastrofe i vaskemaskinen.


Hvorfor skete den? Medens jeg strikkede registrerede jeg brud på garnet. I ved, de steder, hvor der er bundet knuder fra producentens side. Normalt bryder jeg garnet med det samme og sætter det til igen, så jeg senere kan lave en ordentlig hæftning, men denne gang lagde jeg strikketøjet fra mig i et par dage og glemte alt om, at der havde været en knude. Den ku´ ikke holde i vask :-(

Jeg valgte at strikke Skovtur i ren merceriseret bomuld - Mandarin Classic fra Sandness. Efter én gang i vaskemaskinen mistede garnet al den elasticitet, det måtte have haft forinden, hvilket har resulteret i en hård, totalt slasket og uelastisk Skovtur, der ydermere er blevet lidt til den store side, fordi der ikke længere er hold på ribben. ØV, ØV og atter ØV!


Og nu vil der måske være nogle derude, der tænker - jamen bomuldsgarn - bliver det ikke altid sådan lidt hårdt og uelastisk efter vask?

Og NEJ, det gør det ikke. Jeg har strikket i rigtig mange kvaliteter gennem årene og der er mange, jeg kan fremhæve, men i dette indlæg vil jeg specielt nævne det spanske garnfirma Katias garner, se bl.a. eksempler her og her. De færdige produkter er bløde og elastiske efter vask på vask på vask. Min hvide Anais er strikket i Katia Nilo, et garn, der snor sig noget medens man strikker, men giver et fantastisk lækkert færdigt produkt. Jeg ville ha´strikket Skovtur i Nilo, men fandt ud af, at jeg kun havde 4 nøgler tilbage. Desværre er det vistnok en udgået kvalitet, jeg kan i hvert fald ikke længere finde den i Katias sortiment, hvis nogen derude skulle ligge inde med 10 - 20 nøgler Katia Nilo i hvid, så vil jeg gerne købe dem fluks :-)
Desværre er der heller ikke ret mange garnforhandlere i Danmark, der fører Katias ensfarvede kvaliteter med undtagelse af  kvaliteten Eco Cotton, som jeg i skrivende stund ikke selv har prøvet - til gengæld er det nemt at få fat i de smukke flerfarvede garner.


Da det ikke skal ende med, at jeg bliver kvalt i tudekiks er jeg begyndt at strikke en ny Skovtur i lilla Havblik, som jeg købte på Fanø - det er første gang, jeg strikker i Havblik, så jeg håber ved alle guder, at kvaliteten holder!! Hvis du ved noget negativt om Havblik, så stop mig!

Men jeg vil ha´ en ny hvid Skovtur - og det skal være ren bomuld, her til sommer. Hvid er faktisk en af mine store yndlingsfarver, selvom den ikke har optrådt så ofte på bloggen. Hvis du kan anbefale en god merceriseret bomuldskvalitet, der arter sig ordentligt efter vask eller har nogle nøgler Katia Nilo til salg, så bare kom frem :-)

Og så må jeg rundt for at se, om der er andre, der har noget at tude over :-)

PS: Jeg syntes Skovtur er et skønt, meditativt og enkelt strikketøj! Opskriften er perfekt :-)

Faktaboks

Design: Annette Danielsen: Skovtur fra Strik en stund
Garn: Mandarin Classic fra Sandness, 100% merceriseret bomuld
Garn fra lager: Nej, købt til formålet
Anvendt: 500 g
Farve: Hvid
Købt hos: Bettekun
Pinde: 3,5
Str.Medium
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Det er et skønt strikketøj og jeg har strikket det meste i toget til og fra Århus. Det er en superlækker grundmodel, som man kan lave utallige variationer over. På den lilla, jeg lige er begyndt på eksperimenterer jeg med kanterne. Mere om det senere.
Mandarin Classic er ikke en kvalitet, jeg vil købe igen.
Løbelængde: 100g = 220 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1100 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 5355 m
Anvendt garn i år: 2 kg og 461 g