15. oktober 2013

En dyr frokostpause

Uha, uha - det blev dyrt!!

Men først lidt om strikkecafé, desværre uden billeder, for jeg havde glemt mit kamera. Det skal ikke ske igen :-)

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har savnet at have "et strikkemiljø" tættere på end Århus. Jeg kører gladeligt for at være sammen med de gæve kvinder sydpå, men indimellem ville det nu også være rart "bare" at kunne smutte afsted en aften og møde strikkere her i byen. Det blev så til virkelighed, fordi Hønsestrik, begyndte at holde strikkecafe om torsdagen - endelig en ugedag, hvor jeg også kunne deltage. Den første strikkecafe løb af stablen den 03. oktober og det blev en rigtig hyggelig aften, hvor jeg foruden Mona også mødte et par andre bloggere - Camilla og Liselotte og en række andre kreative kvinder. Jeg kommer mest for at skvadre og hygge sammen med andre strikkere, men hvem ved, måske kan den gamle cirkushest også lære et par nye tricks ;-) Der er i hvert fald planer om, at der også skal foregå noget læring ;-) Der var også mulighed for at handle i butikken og jeg faldt hovedkuls for en skøn kjole fra Istex, Mona har et rigtigt godt billede af den på sin blog i dette indlæg. Den skal med mig hjem næste gang - altså ikke den færdige model, men opskrift og garn :-) Tænk, Edith, der ejer Hønsestrik fortalte, at en sådan model var blevet stjålet fra ginen lige udenfor butikken! Og ikke nok med det, næste dag blev en anden model stjålet, selvom den var hæftet fast med knappenåle. Verden er åbenbart helt vild med strik!

Og nu til min meget dyre frokostpause:


For et stykke tid siden fik jeg kik på ChiaoGoo strikkepindene på grund af én meget smart detalje: Der sidder et lille "dreje/kugleleje" i hver ende af wiren, så der opnås en bevægelighed og fleksibilitet, der overgår andre systemer og forhindrer, at wire og pind ryger fra hinanden, når man strikker, som det ustandselig skete med mine Knitpicks. Det er bambuspinde af meget høj kvalitet (ikke som dem, jeg havde i gamle dage) og overgange mellem pind og wire er fuldstændig glat, ikke som med mine Addi Click, som jeg er rigtigt glad for, men overgangene er altså ikke altid i orden. Som I kan høre, har jeg prøvet en del systemer :-) I dag opstod bare et uopsætteligt behov, givetvis foranlediget af, at alle mine tynde pinde er i brug! Hvordan det kan lade sig gøre i en tid, hvor jeg ikke har tid til at strikke - ja, det forstår jeg simpelthen ikke, men det er som om, at jo mere jeg savner at strikke, desto flere nye projekter starter jeg op på. Givetvis ikke den mest geniale strategi ;-) Nå, men så afsted med mig ned af bakken, hvor Garnudsalg ligger :-)

Alle, der følger med her ved, at jeg elsker tynde pinde. Det smarte ved ChiaoGoo er nemlig også, at man kan købe et sæt udelukkende med de tynde pinde. Jeg købte også en enkelt pind og wire til en værtindegave senere på ugen, de kan selvfølgelig også købes i løs vægt. Kom jeg også til at købe garn? Nå, ja en lille smule, der er helt nødvendigt, fordi jeg skal lave en ny Tankestreg, min yndlingscardigan af Annette Danielsen i en lys grå, hvor man rigtig kan se det fine mønster. Måske først om et par år, når der bliver tid, men alligevel ;-) Det blå nøgle på billedet - dét skal jeg lige understrege - var en gave fra den meget søde kvinde, der ekspederede mig, så jeg kunne afprøve højlandsuld tilsat en smule cashmere. 

Tilbage til ChiaoGoo. Jeg har prøvet at strikke lidt med dem og jeg er forelsket. De er så lækre og fleksible. Om de står distancen i brug kan kun tiden vise - lige nu er jeg fuldstændig høj :-)

Ha´ en dejlig aften derude.