5. november 2008

Medens der skrives historie ude i verden

... halvt sidder, halvt ligger jeg her på min sofa og har lidt ondt af mig selv. Feber og snot hærger med en kraft, jeg ikke synes, jeg kan huske at have været udsat for før.

Heldigvis kom min mand hjem i går med en ladning bøger, jeg havde bestilt på biblioteket, deriblandt Debbie Stollers bog "The Happy Hooker". Jeg er ret begejstret for hendes bøger, hun skriver fantastisk underholdende og jeg synes hun har en herlig uhøjtidelig og humoristisk tilgang til det at strikke og hækle. Det er også hende med Stitch ´N Bitch: A Knitters Handbook (vistnok oversat til Kvinde med pinde) og Stitch ´N Bitch Nation. Hun skriver mest til begyndere, men kan også lære en gammel cirkushest som mig noget :-) F.eks er der et rigtig godt monteringsafsnit i hendes bog A Knitters Handbook. Da Sascha i et af sine indlæg fortalte at Debbie Stoller også havde lavet en hæklebog, bestilte jeg den fluks på biblioteket. Efter adskillige måneder (Aalborg bibliotekerne prioriterer ikke strik og hækling særlig højt) er det endelig blevet min tur og det var godt, for hvordan skulle jeg ellers have kunnet nå at lave denne fødseldagsgave?
Klik for større billede


En af mine bedste veninders datter fylder otte på lørdag og hun er en pige, der sætter pris på strikkede og hæklede gaver. Det var også hende, der fik kasketten og den har hun stort set haft på, siden hun fik den. Ifølge hendes mor er den blevet et rigtigt hit. Hun skal have denne lille taske, som i Debbie Stollers bog hedder "Bikini in a bag". Grundet årstiden, kalder jeg min "A Scarf in a bag" og håber lige på, jeg kan nå at lave et blødt Alpaca tørklæde til at putte i tasken. Nu må vi se, for det er noget nemmere at hækle end at strikke med "feberhænder".

Jeg har iøvrigt fået den store ære at lære hende at strikke, da hendes mor slet ikke strikker og det glæder jeg mig rigtig meget til. Ingen af mine sønner har udvist den store interesse :-)

Fakta: Design: Anna Kosturova - Bikini in a bag fra Stitch ´N bitch crochet "The happe hooker"
Garn: En rest Turté bomuldsgarn fra Garn.dk i lilla, samt et par rester uld i pink og lys grøn
Hæklenål: Nr 3. Garnet er beregnet til en tykkere nål, men tasken bliver dejligt fast med den mindre nål. MEGET hurtig at hækle, tog mig et par timer i går. Bunden består af fastmasker og resten er hæklet i stangmaster.