4. juli 2017

Sommerstrik

Efter at have proklameret rosa bølge her på bloggen er det måske lidt kikset at fortsætte med blålige farver, men min strikkehjerne er aldrig til at styre. Desuden havde jeg lavet en gal garnberegning og måtte konstatere, at der ikke var nok garn til lange ærmer, ØV


Så nu er hele molevitten trevlet op og venter på at blive til en sommerbluse med korte ærmer (som det også var købt til!!). Der er heldigvis andet der er blevet færdigt - 2 blå modeller! Maj og junis fordybelse i sommerstrik er til ende, men jeg er slet ikke færdig med sommerstrik, så jeg forlænger temaet til juli og august. Sommerstrik kan nemlig også omfatte de 2 små brudepigekjoler, jeg skal lave til Stumpen og Lillefrø og et brudesjal til min svigerdatter - starten er gået :-) Strikkeudfordringen med Vibeke fortsætter dermed sin skæve gang og holder os på sporet (eller vi tænker i hvert fald over sporet, he he)

Den første model er eget design og var egentlig tænkt som en kjole med top i bomuld og skørt i uld, men jeg kunne ikke få det til at fungere. Hvis den ide skal lykkes skal der ganske enkelt tænkes noget mere og givetvis laves nogle flere strikkeprøver. Men der kom alligevel en dejlig top ud af den Isager Palet jeg købte, da jeg var på kursus.


Den "hvide plet", der på min skærm nærmest ligner et hul i blusen er bare en kamilleblomst ;-) Toppen er strikket top-down med det klassiske ribstykke, der vider sig ud i vr-maskerne og med venderækker så ryggen er højere end forstykket, mens nederste del består af løbemasker i flere niveauer. Næste gang jeg arbejder med løbemaskerne vil jeg lade dem løbe hele vejen ned i stedet for at have de kortere forløb forneden. Måske trevler jeg op og retter ind - måske får den bare lov at være som den er - dejligt fejlbarlig ;-) Jeg kunne sagtens se den forlænget til en kjole, men jeg har brugt al garnet.


Garnet er super lækkert at strikke af, men er for meleret i sit udtryk til min smag. Tror jeg nøjes med at bruge det som effekt en anden gang.

Den anden model er fra Kreativ Strik og gave til min svigerdatter. Opskriften var jeg ikke helt tilfreds med, men det kan du læse om i faktaboksen. Modellen er ellers super lækker, enkel og godt tænkt :-) Den er strikket op i Line fra Sandnes og det er lækkert at strikke i. Nogle har klaget over at garnet splitter, men det gør det ikke når man strikker med en Ferrari-strikkepind ;-)


Her er ferien lige skudt i gang og den stor-nydes i fulde drag. Rigtig god sommer og tak for kommentarer og mails :-)

Faktaboks
Design: Eget - sommertop i palet.
Garn: Isager Palet, 100% bomuld
Garn fra lager: Ja - det har lagret siden kurset Strik & Yoga i september sidste år
Anvendt: 226 g
Farve: WPG4262 Ocean
Købt hos: Isager
Pinde: 3,5
Str. S/M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: -

Design: Käthe Fog: Bluse med slidser og flet fra Kreativ Strik nr. 3, 2017
Garn: Sandnes Line, 53% bomuld, 33% viscose, 14% hør
Garn fra lager: Yep
Anvendt: Knap 400 g
Farve: Blå , 6055
Købt hos: Skabagtig, Aalborg
Pinde: 3 og 3,5
Str. S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Opskriften er sine steder noget rod. Hvis man strikker en str. small ender man med at have 4 r ved siden af hinanden i ærmegabet, så det har jeg reguleret så ribben passer. Jeg var nødt til at lave hele ærmekuplen om ellers blev den simpelthen alt, alt for stor til ærmegabet. Ellers ingen problemer og den færdige model er virkelig lækker - enkel, anvendelig og med smarte detaljer.