19. juni 2011

Kim Hargreaves odyssé - del 2

Som I alle kan se, viser vejret sig fra sin allerbedste side her til morgen i Nordjylland :-) Varme og solskin og en helt ny cardigan: Anaïs, den 1.


Ja, jeg har også lavet en 2´er ;-) I denne udgave har jeg lavet en del ændringer i forhold til originalen, der er en ganske kort bolero. Jeg har forlænget den med 10 cm, jeg har lavet rigtige ærmer, dvs. de er forlænget med ca. 18 cm og jeg har sænket halsudskæringen betragteligt.


I første omgang kom jeg til at lave halsudskæringen ALT for stor, så trøjen hele tiden gled ud over armene, men der kunne ikke blive tale om at pille op!! Så jeg hæklede ganske enkelt en lille fastmaskekant i halsudskæringen og nu sidder den som den skal. Og fastmaskekanten giver faktisk en ret fin afslutning, hvis jeg selv skal sige det ;-)


Knapperne er i absolut særklasse fra Birthe Sahl - købt på Saltum Uldfestival sammen med Gitte. Jeg købte alt for få af de smukke knapper, selvom jeg også fik et par ark med blå knapper, så jeg må en tur til Halvrimmen og købe nogle flere i nærmeste fremtid. Heldigvis er det jo ikke så langt fra Aalborg :-)


Ellers står den på studenterfejring i næste uge, hvor min yngste søn bliver student. Jeg glæder mig til, at de noget kraftige stemningsskift en sådan eksamensperiode medfører, igen kan blive erstattet af det mere jævne ;-) Og hvor ville jeg dog ønske, at vi havde fået en mere nøje gennemtænkt gymnasiereform, men sådan er der jo så meget :-)

Lige tilsidst, hvis I skulle være misundelige: Her er der gråvejr for alle pengene. De dejlige solskinsbilleder er taget for længe siden, desværre ;-)

Ha´ en god søndag :-)

Faktaboks
Design: Kim Hargreaves: Anaïs fra bogen Misty
Garn: G - B Wolle, Cotton 8, 100% bomuld
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 230 g
Farve: Rød nr. 1030
Købt hos: P&P Vejgård - udsalg sidste sommer
Pinde: 3
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Forlænget med 10 cm og derfor er jeg startet med lidt flere masker ind i opskriften og har lavet 3 indtagninger op til taljen. Ærmerne er 18 cm lange før ærmekuppel. Halsudskæring blev for stor, fordi jeg ikke lukkede maskerne på rygstykket af, men brugte dem direkte, i stedet for at samle masker op efterfølgende. Derfor afsluttede jeg hele herligheden med en fastmaskekant.
Løbelængde: 100g = 340 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 782 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 9014 m
Anvendt garn i år: 2 kg og 706 g