20. april 2016

Louises Cape - tjuhej hvor det går

Den er sjov at strikke, garnet er helt utroligt lækkert, farverne er smukke og den varmer lige det, den skal. Louise Hardens cape - som jeg købte opskrift og garn til sidste sommer, da Vibeke og jeg fik lov at besøge hendes butik i sommerferien :-) Det er som om denne sjals og sokkeudfordring får strikkepindene til at gløde endnu mere end sædvanligt - for jeg skal jo også lige nå både det ene og det andet derudover. Jeg kan jo ikke bare nøjes med at strikke sjaler og sokker ;-) Og Gitte - du har lovet at tage hatten af og det kan du jo sagtens, du der aldrig går med hat ;-) Så jeg er spændt på, hvad du gør i stedet, for selvfølgelig kommer der både sjal og sokker i april, he he


Jeg er vild med min cape og den er suveræn, når jeg holder pause fra klinikken og tager et smut ud i solen. I dag var jeg så heldig, at der var en fotograf hjemme. Jeg er også totalt vild med de store, smukke glaserede kokosknapper - tror næsten ikke der findes mere lækre knapper, nåh jo Birthe Sahls ;-) Louise og jeg havde åbenbart for travlt med at snakke om alt muligt andet , for jeg er endt med 4 knapper i stedet for 5. Spændende om jeg stadig kan få en mage til næste gang jeg er i Roskilde!


Jeg tror, jeg har strikket den for lang, for jeg har været nødt til at flytte alle knapperne længere ind og dermed sy dem på hele 2 gange - ikke godt for en der hader at sy knapper i!! Desuden var jeg ekstremt nervøs for at komme til at beskadige knapperne med min opsprætter, for når jeg først syr noget fast, så gør jeg det ordentligt ;-) Garnet er Karen Noes Sunrise og det er et superlækkert multifarvet garn med fine lange farveforløb, men jeg har også set, at Louise har strikket den op i Noro Silk Garden.


Jeg glæder mig mere end normalt til den forlængede weekend, for jeg får fornemt besøg fra Sjælland. Vibeke kommer og tiden kan næsten ikke gå hurtigt nok. Denne måned kan vi ikke undgå at se, hvad den anden laver og så er der jo alt det andet, der skal vises frem og ikke mindst diskuteres :-)


Nu hvor fokus er på Louise Harden, så ligger der stadig en fantastisk frakke, en minkbluse og ikke mindst sættet Grey Days og venter - Herligt ikke ;-) Mine skabe og skuffer bugner i det hele taget af strikkeglæde til de næste par år ;-)

Ha en rigtig dejlig onsdag aften derude - jeg håber I får mulighed for at komme ud i solskinnet og ikke mindst får tid til at strikke et par pinde :-) PS: Wilder er på vej med posten ;-)

Faktaboks
Design:Louise Harden: Cape med frynser og knapper
Garn: Karen Noe Sunrise 75% Uld / 15% Mohair / 10% silke
Garn fra lager: Siden sidste sommer ;-)
Anvendt: 200 g
Farve: 795
Købt hos: Louise Harden
Pinde: 5,5 og 6 - hæklenål 3,5 til kanter i Kidseta
Str. One size
Ny teknik: Capeen strikkes først på tværs med aflukning og opslagning af masker til frynserne og derefter tages masker op til kraven i rib. Ikke som sådan en ny teknik, men godt tænkt og sjovt at lave.
Bemærkninger: Et sjovt og anderledes "sjal", der er nemt lige at tage over hovedet, når man skal ud i haven. Og så varmer det lige tilpas de rigtige steder. Den er allerede et hit :-)