29. maj 2017

Kim Hargreaves: Silent

135 g meget delikate fibre er blevet transformeret til den enkle Kim Hargreaves model Silent fra hendes næst seneste bog Crush, der "kun" har 12 modeller i modsætning til de sædvanlige 21. Det forstår man godt, når hun også lige skulle nå at udgive Sway. Den må jeg også bare eje!! Hun må siges at være en meget produktiv designer, først som chefdesigner for Rowan og senere som selvstændig. Altid meget feminine, velsiddende og ikke mindst anvendelige modeller - man kan altid regne med godt design fra den kant :-) Måske grundet den stadigt stærke forbindelse til Rowan er modellerne altid designet i Rowan garn, men kan let oversættes til alle mulige andre mærker.


Som varskoet kommet rosa/lyserød til at fylde en del på bloggen herover det næste stykke tid - jeg er blevet helt vild med farven - eller rettere farverne for også her er der så mange toner og nuancer at arbejde med. En stærk turkis model er dog også blevet færdig her i de skønne Kr. Himmelfart dage, så helt rosa bliver det alligevel ikke ;-)


Silent er strikket i Sandnes Silk Mohair og det er faktisk første gang jeg overhovedet prøver det garn. Det var en særdeles god oplevelse og det kommer gerne på pindene igen. Silent er strikket skiftevis på en p 4,5 og p 9 - altså hver anden pind med henholdsvis 4,5 og 9 og det gør det udholdeligt at strikke med det tynde garn også på den store pind og så giver det en rigtig flot struktur.


Jeg har måttet konstatere at rosa er en vanskelig farve at fotografere, så der bliver kun et enkelt billede af den på - alle andre blev kasseret grundet helt forkert farvegengivelse. Her i en af de få stille stunder i Kr. Himmelfart, der ellers blev brugt til ændringer i klinikken, men også i hele vores have, hvor vi skal have lagt terrasserne og havegangene omJeg har nydt hvert minut af de vidunderlige solskinsdage, nået at stønne over varmen og jublet over den opfriskende regn - hvor er vi heldige at bo i et land med alle de variationer og kontraster i vejret :-) Jeg må rundt og se, om der er blevet produceret noget :-) Tusind tak for mails og kommentarer til Dahlia toppene :-)

Faktaboks
Design: Kim Hargreaves: Silent fra Crush
Garn: Sandnes Silk Mohair, 60% kid mohair, 15% uld, 25% silke
Garn fra lager: Ja - det har dog ikke lagret specielt længe, he he
Anvendt: 135 g - den er fnuglet og silkeblød at have på
Farve: Rosa
Købt hos: Skabagtig, Aalborg
Pinde: 4,5 og 9
Str. small
Ny teknik: Nej, men smart at skifte mellem 2 så radikalt forskellige pindestr
Bemærkninger: Utrolig let og skøn trøje til at tage over på en kølig sommeraften. Jeg sad ude og kikkede på en meget intenst lysende "stjerne", det viste sig nu at være en planet - nemlig jupiter ;-)