22. december 2016

Den sidste gave

Så nåede jeg i mål med den sidste gave i moskusuld. Det blev til 2 sjaler, 1 patenthalstørklæde og 1 hals og 1 hue :-) Jeg har bestræbt mig på at bruge ca. 100 g til hver gave og har i skrivende stund 100 g tilbage som jeg håber bliver til et vårsjal til mig selv - nu må vi se :-) Den sidste gave er en "hals" strikket i forskudt rib, hvis du har lyst til at strikke en, kan du se fremgangsmåden i faktaboksen. Jeg har strikket med 2 tråde.


og en "slouchy sockhead hat", strikket med 1 tråd.


Garnet er dyrt - ja, men jeg har aldrig strikket med noget der overgår i blødhed og kradsefrihed. Det er stadig de lækreste fibre, jeg nogensinde har prøvet og det er en luksus jeg vil unde mig selv at tage op fra tid til anden.

Der er kommet nyt på "biblioteket" - jeg har købt alletiders mønsterbog i Hønsestrik. Lesley Stanfields og Melody Griffiths 300 strikkemønstre. Den udmærker sig ved, at hvert afsnit indledes med flotte oversigtskort over de forskellige mønstre og at de forkortelser, der bruges i de pågældende mønstre er vist i bunden på hver side, så man ikke skal sidde og rode med signaturforklaringer bag i bogen. Kan du absolut ikke undvære dette, jamen så er der også en side bagest i bogen, der kan slås ud, så du altid kan se alle forkortelser. Det er detaljerne, der gør det ;-)


Jeg var så heldig at få et gavekort til Aalborgs nye garnbutik Skabagtig og det måtte naturligvis straks omsættes. Butikken har mest Sandnes garn, men udmærker sig i mine øjne ved, at de fører det lækre Malabrigo, der har så smukke farveforløb. Derudover har de også Hedgehog som bl.a bliver anvendt i nogle af Stewen Wests opskrifter. Utrolig sød og imødekommende ekspedition - blev budt på et glas fredagsvin, selvom jeg måtte takke nej :-)


Jeg kom ikke tomhændet derfra ;-) Tilbage er at ønske jer en rigtig glædelig jul - tak for alle jeres kommentarer og mails i året, der er gået :-)

Faktaboks
Design: Kelly McClure: Sockhead hat, halsen er min egen
Garn: 100% ren moskusuld
Garn fra lager: I den grad ;-) Købt i sommer i en ren moskusrus på Saltum Uldfestival
Anvendt: 100 g
Farve: Natur
Købt hos: Niviarsiaq.gl - Birthes stand i Saltum
Pinde: Hue: p 3, Hals: p 5
Str. One size
Bemærkninger: Halsen er strikket med dobbelt tråd. Slå 104 m op på p nr 5 og strik rundt i forskudt rib på følgende måde: *Omg. 1-10 2r, 2vr. Omg. 11-12 r. Omg. 13-22 2vr, 2r. Omg. 23-24 r.* Gentag fra * til * indtil halsen måler ca. 33 cm eller du synes den har den rette længde .