31. august 2016

Augusts sjal og sokker

August måned går på hæld på smukkeste vis og det er tid at vise månedens sjal og sokker. Jeg har igen strikket i den skønne grønlandske moskusuld og valgt at lave et helt Shawl denne gang. Jeg blev slet ikke færdig med det mønster i løbet af tørklædet i sidste indlæg, så jeg måtte bare fortsætte. Det er et lækkert mønster at arbejde med, man skal bare ikke tabe masker - det er meget vanskeligt at samle op igen! Til gengæld har man det smukkeste spindelvæv, når det er færdigt.


Sjalet er et langsjal og jeg har  blogget det til samme str. som i Susie Haumanns opskrift. Årets 2. julegave er dermed i hus - aldrig har jeg været så tidligt på den før. En ret god fornemmelse :-)


Det blev færdigt inden lille Diva kom i hus, men hun giver mig nu ganske gode strikkestunder, fordi hun stadig sover så meget. Til gengæld gælder det om, at være totalt nærværende og finde på alskens gode aktiviteter, når hun er vågen. Ikke ulig at have en tumling, Karen ;-)


Jeg har på forhånd besluttet, at min hund godt må være i sofaen. For det er en af de ting, jeg synes der er en stor glæde ved en hund - den hygge og ro, der skabes når den ligger tæt ind til en og sover. Så må vi skifte betrækket en gang imellem ;-) Afskærmning af garn er blevet etableret! Simpelt, men med stor effekt :-)


At strikke i moskusgarn er heldigvis ikke slut endnu, der mangler stadig 2 julegaver og så har jeg også købt ind til et sjal til mig selv. Som I måske husker, blev der virkelig åbnet for pengepungen i Saltum i år - men det er alle pengene værd, ingen tvivl om det.


Sokker er det skam også blevet til. Denne gang strikket i mit yndlingsstrømpegarn ToFutsies. Ikke særligt kønne farveforløb, til gengæld ualmindeligt gode at have på. Det kan stadig fåes her - endda til særlig god pris :-)


Denne gang den helt simple sok i 3r og 1vr.

Håber I alle nyder det fantastiske sensommervejr derude. Jeg skal sætte lidt mere ind på glædes-kontoen i weekenden, men det hører du garanteret mere om. September måneds sjal er valgt og skal strikkes i et ganske særligt lidt tykkere garn - jeg glæder mig til at komme i gang :-)

Hvad mon Vibeke har fundet på denne gang?

Faktaboks
Sjal:
Design: Susie Haumann: Knitwear - Shawl
Garn: 100 moskusuld
Garn fra lager: Saltum Uldfestival i maj, så det har faktisk lagret knap 3 mdr. ;-)
Anvendt: 100 g
Farve: Smuk rustfarvet
Købt hos: Niviarsiaq.gl - Birthes stand i Saltum
Pinde: 5
Str. 45 x 190
Bemærkninger: Det mønster er et hit hos mig og kommer garanteret på pindende igen. Garnet er bare noget af det blødeste og lækre fingrene kan få fat i.

Sokker:
Design: Ann Buds Go-to Socks fra Anne Merrow: Sockupied - twenty knit projects to satisfy your sock obsession
Garn: ToFutsies, 50% Superwash wool, 25% soysilkefiber, 22,5% bomuld og 2,5% chitin.
Garn fra lager: Lagret i måske 5 år!!!!
Anvendt: ca 53 g
Farve: Meleret turkis/blå/gul/sort
Købt hos: Duddine på Fur (har ikke længere butik)
Pinde: 2,5
Str. 38
Bemærkninger: Sokkerne er strikket på strømpepinde 1 ad gangen. Jeg har strikket fra skaftet og ned - på helt traditionel vis :-)