13. marts 2009

Jeg er i mål

... og lidt til med dette sidste projekt. Ja, altså det sidste i min første brug-af-lageret-runde. 1 kg garn er brugt og dermed stryger jeg over mållinien i anvendelse af lagergarn og der er endda noget at overføre til næste opsparing. For på trods af mine klager indimellem, synes jeg det har været sjovt at bruge af lageret og jeg vil tage en runde til. Der går sport i det og denne gang starter jeg jo så ud med et vis plus på kontoen.

Men hvad er det da, der har slugt så meget garn? Tjah jeg vil kalde det et forstudie i Lene Holme Samsøes tæppe fra bogen Feminin strik. Det tæppe har jeg i den grad haft kig på, siden jeg købte bogen sidste forår/sommer. Jeg blev dog noget skeptisk, da jeg læste opskriften og fandt ud af, at firkanterne skal strikkes på rundpind - hmm, det havde jeg ikke prøvet før. Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk? Lave et par mindre prøvetæpper i noget billigt bomuldsgarn og få strikket noget, der vejer godt til. Tæpperne skal mine katte ha´ at ligge på, når de er på besøg i sofaen ;-)
Firkanterne er hurtige og sjove at strikke og de strikkes sammen efterhånden. Udfordringen består i at få de fine snoninger til at ligge overfor hinanden ved sammenstrikningen og det lykkedes bedre på det andet tæppe end på det første. Men nu ved jeg, hvordan det skal grejes og er klar til at lave hele projektet i lækker uld engang til efteråret.
Puden er hæklet i muslingemønster, men jeg vil lave et par stykker mere med Lene Holme Samsøe firkanter i midten og en kant udenom.
Hvad er så status: Mit mål var at optjene 100 point som svarer til 2000 g garn fra lageret før jeg kunne købe garn til et nyt projekt. Jeg har optjent 76,25 point + 50 point for ovenstående projekt = 126,25.

Præmien er netop bestilt og hvad er det så? Ja, det forbliver altså en hemmelighed, indtil jeg har modtaget den. Jeg er lidt nervøs for, at det godt kan tage sin tid, men under alle omstændigheder skal det vises frem med manér ;-)

Fakta: Design: To miniudgaver af Lene Holme Samsøes tæppe fra bogen Feminin strik samt 1 pude efter mit hoved, hæklet i muslingemønster. Hvert tæppe består af 6 firkanter og måler 70 x 100 cm. Puden måler 50 x 50
Garn: Turté bomuldsgarn fra
garn.dk, anvendt 1 kg
Rundp. nr. 5 og hæklenål 4,5
Opsparingsstatus: 100 POINT ER NÅET og overskuddet går til næste runde: 26,25 point

18 kommentarer:

 1. Hvor er det et smukt tæppe.
  Og så har du lavet !!
  Jeg er imponeret.

  Puden er også rigtig fin. Det er noget dejligt garn du har strikket i.

  Tillykke med at du har nået dit mål!

  SvarSlet
 2. Såååååå nydelig puter og tepper du har laget. Jeg må si du har fått fine ting ut av restelager. Jeg synes de teppene så vanskelig ut, men det var et flott mønster. Du er vel spent på neste prosjekt, jeg gleder meg til å se det.
  Ha en fin kveld. :-)

  SvarSlet
 3. flotte yoga-tæpper til kræene ;-D

  SvarSlet
 4. Det er da rendyrket luksus til kattene;-)

  SvarSlet
 5. Jamen for f..... da, hvor er du bare flittig :-)
  Flot flot tæppe, mine katte er vildt misundelige :-)
  Glæder mig til at se dit næste projekt.
  God weekend !

  SvarSlet
 6. Hvor er tæppet flot. Havde overvejet at hækle et tæppe til sengen, men nu kommer dette også med i overvejelsen, da jeg har bogen.

  SvarSlet
 7. Jeg er fuldstændig benovet - sikke nogle smukke tæpper! Og forkælede kattekræ, der får lov at ligge på de fine tæpper:-) Spændt på hvad du vil bruge din opsparing til.

  SvarSlet
 8. Sig mig lige en gang: Har du motor på de strikkepinde? Det er da helt vildt, som du er produktiv. Fede ting til hjemmet!

  Og få så lige de katte ned af de fine tæpper. Kattene kan ligge på sofaen, kan de!

  SvarSlet
 9. Sikke et luksusliv dine katte har med så smukke tæpper, hvis de ellers vil ligge på dem. Her vil min kun ligge på dem den ikke må, det kunne være jeg skulle lave et specielt til den. Og du brænder bare af på lageret, jeg fylder bare mere på...

  SvarSlet
 10. Hvilke flotte täpper og så kalder du dem prövetäpper! Du både strikker og häkler virkelig flot, så du har bestemt gjort dig fortjent til den hemmelige gave som du har bestilt.

  SvarSlet
 11. Dit tæppe eller det er jo til kattene, er vildt flotte. Det kan jeg godt forstå, du er faldet for.
  Merete

  SvarSlet
 12. Super flot tæppe du har lavet. Tillykke med målet.

  SvarSlet
 13. Hold da op hvor er det bare nogle flotte ting du har fået fra hånden! Jeg har også bogen, måske jeg skulle lave smukke tæpper ligesom dig. :o) Ha' en rigtig dejlig weekend.

  SvarSlet
 14. Det er da helt FANTASTISK det tæppe!!!!! Wauv - hvor er det flot. Sikken da en god måde at få brugt en masse garn på.

  SvarSlet
 15. Hej Lene. Nej jeg har ingen nebutik, men jeg sender rimmelig meget rundt i landet i øjblikket, så hvis du er interesseret kan du sende mig en mail med dine oplysninger og vi kan også tale sammen på tirsdag ang farve(r) og hvor meget garn der går til.
  Knus Rie

  SvarSlet
 16. Det kan jeg godt forstå du har forelsket dig i. Det er en god ide at lave prøver der kan anvendes, det vil jeg huske hvis jeg skal igang med så store projekter som et tæppe.

  SvarSlet
 17. Lene de ser bare flotte ud de tæpper, glæder mig til vi ses den 22.

  SvarSlet
 18. Mange, mange tak for jeres kommentarer ;-) Her i huset er kattene et par forkælede kræ - det manglede da bare - og så gav det mig jo lige en lejlighed til at prøve de fine firkanter af :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.