21. november 2016

Varm chokolade

..... dét hører årstiden til. Ikke bare når der er fødselsdag, men også når man har været til hundetræning i silende regn - ja, så er der faktisk ikke noget, der varmer bedre;-) Jeg elsker november - jeg elsker efterårsvejr - årstidernes skiften i det hele taget - forskellen på temperaturen inde og ude - men det kan godt være lige lovlig meget, når man ikke selv kan vælge tidspunktet - f.eks. til hundetræning ;-) Så er der intet, der slår en kop varm chokolade at varme sig på bagefter! Farmors lille Stump er blevet 1 år - hun var fint klædt på med sløjfe i håret :-)


Fødselsdagstrøjen er først blevet færdig nu - men så havde vi jo lejlighed til at invitere på varm chokolade i lørdags :-) Rester i Sterk fra alle de mange strømper gav mig inspiration til en lille "inka-trøje" med snoningskanter.


En snoningsbort giver mulighed for at lave en halskant med rigtig mange masker, der har elasticitet nok til at et barnehoved kan komme igennem og samtidig sidder ordentligt til. Jeg har strikket denne i str. 1 år og den passer Stumpen perfekt.


Jeg arbejder videre med designet og er i gang med at strikke den op i str. 2 år i en anden garnkvalitet og farvesammensætning. Det er virkelig sjovt at arbejde med og jeg skriver minutiøst ned undervejs, så jeg kan nå frem til en opskrift på et tidspunkt. Der er god bevægelsesfrihed for en lille pige, der lige har lært at gå :-)


Hun bobler af ren livsglæde, når hun mærker, hvad kroppen kan. Og så måtte jeg konstatere, at menneskeunger besidder evnen til at bruge dæmpende signaler - akkurat lige som hundehvalpe. Når de små piger er på besøg, holder vi naturligvis skarpt øje med Diva. Men en enkelt gang løb hun direkte med fuld fart mod Stumpen og jeg kunne se, jeg ikke kunne nå at lægge mig imellem! Stumpens reaktion var at lægge sig ned med arme og ben tæt ind til kroppen og ryggen som et skildpaddeskjold op mod Diva. Det er nok det sødeste og sjoveste, jeg har set længe - Diva stoppede omgående fremfærden og forstod, hun skulle dæmpe sig :-)


Så er det for mit vedkommende tid til at åbne klinikken. Ha en rigtig dejlig dag derude og er du ked af novembervejret, så prøv at gå en tur ud i det - for det er virkelig dejligt i dag :-)

Faktaboks
Design: Eget design
Garn: Bund: Rester i Sterk
Garn fra lager: Ja da ;-)
Anvendt: Har endnu ikke gjort det op
Købt hos: garnogco.dk
Pinde: 3,5
Str. 1 år
Bemærkninger: Det har været utroligt spændende at arbejde med design af en trøje helt fra bunden. Jeg er i gang på mange fronter i øjeblikket og nyder hvert minut. Der er bare ikke timer nok i døgnet til alle de ideer, der skal sættes i værk :-)

21 kommentarer:

 1. Hvor er hun kær, den lille stump - og skøn bluse.
  Det er virkelig skønt vejr i dag.
  Jeg gik frem og tilbage til yoga, har været på havearbejde, og ude at cykle.
  Mit yndlingsvejr: vindstille.
  Ha en skøn dag - resten af den :-)

  SvarSlet
 2. nååårrhhh, hvor er hun söd! og super fin bluse hun fik af farmor. ja, det er sjovt at arbejde på noget man finder på lidt undervejs, spændende om det bliver brugbart.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 3. Så skjønn hun er!!
  Jeg liker forresten også skiftingene i årstidene :-)

  SvarSlet
 4. Varm chokolade er fint, men derudover er jeg nu ikke så meget for den mørke tid.
  Tak for tippet med snoningskant, jeg har hele tiden syntes at det var svært at lave en pæn hals til de små - men en snoningshals er helt sikkert en mulighed der skal afprøves.

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre at du elsker novemberdage, mange mennesker klager over denne måned, og jeg forstår det slet ikke. Jeg har været på gåtur i dag - 12 km i novemberskoven i regnvejr sammen med 95 andre. Vi havde en dejlig dag. Med det rigtige tøj kan man sagtens både spise madpakke og drikke kaffe siddende i skovbunden.
  Dejlige billeder af stumpen i en fin trøje fra farmor.

  SvarSlet
 6. Foretrækker altså stadig mere lys og tørvejr... selvom varm chokolade har sine fordele!
  Herlig tøs... ingen tvivl om hvor hun kommer fra!
  Spændende med et mønster. Så kan du kalde dig designer.

  SvarSlet
 7. Stort tillykke med den lille stump. Hvor er hun bare aldeles dejlig (og det er trøjen også). Og sikken dog en skøn historie om det lige-ved-og-næsten sammenstød. Hvor er det bare fantastisk, at de kan kommunikere uden at have lært det!

  SvarSlet
 8. Hvor er det en fin lille trøje til Stumpen, og stort tillykke med hende. Hun er da aldeles skøn, og dejligt at hun kan tumle Diva. Jeg glæder mig meget til vi ses snart, for alle de ting vi lige skal holde styr på ordner jo ikke sig selv:-)
  Er sikker på at ugen kommer til at byde på flere lejligheder til varm chokolade:-)

  SvarSlet
 9. Hvor tiden dog flyver. Hun er en sød unge. Trøjen er meget fin. Du er skarp med dine pinde. God dag til dig også.

  SvarSlet
 10. Hvor tiden dog flyver. Hun er en sød unge. Trøjen er meget fin. Du er skarp med dine pinde. God dag til dig også.

  SvarSlet
 11. Hvor er den bare sød den trøje, og god ide med de snoningskanter, har også brugt den på ribben i strømper. Dejlige farver til en lille stump.
  Går også på "arbejde" hver dag, minus de dage det står ned i stænger, men dejligt at komme hjem i varmen igen og finde strikketøjet frem.

  SvarSlet
 12. Sød Stump og sød trøje :-) Og det er både morsomt og heldigt når hvalpe og småbørn forstår hinandens kropssprog.

  SvarSlet
 13. Så fin genser! Restegarn er det beste å leke med :-) Og for noen nydelige barnebarn du har! Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar på Loppajakken min :-) Ha en fin novemberdag!

  SvarSlet
 14. Så utrolig sødt barnebarn og en flot sweater du har strikket. Skønne farver!!! Lækker med flettekanten, og smart når man behøver lit god kant. Håber den varme chokolade var lige det der skulle til, og at du har det bedre :-)

  SvarSlet
 15. Gratulerer til stompen, hun kledde de fargene godt !

  SvarSlet
 16. Sikke en sød lille trold:-)
  Hundetræning er en kold fornøjelse på denne tid af året - det værste er næsten, at fingrene nærmest er frosset af bagefter af at håndtere godbidder i en lind strøm (og klikker).

  SvarSlet
 17. Det var da en utroligt fin trøje du der fik designer, den klæder hende forrygende - skønne farver.
  Tænk sig at der allerede er gået et år siden hun kom til verden.
  Skægt som hun og diva kunne kommunikere - børn kan være så intuitive i deres måde at reagere på.
  Novembervejret har sin charme - især når man kan krybe indendøre til den lune brændeovn og strikketøjet.

  SvarSlet
 18. Barn som tiden går :-)) gratulere til den første bursdagen.
  Så deilige bilder. Veldig søt. Herlig genser har du strikkt... fantastiske farger for småpike... jeg liker og hyggelig med fletter. Nå vi har solen og det er så fint utenfør. Jeg tar tur så ofte jeg
  kan :-)) Og riktig en herlig kakao er fint alltid. Har mye suksess med hundetrening.
  God uke fortsatt. Klem fra Viola

  SvarSlet
 19. Hvor er hun yndig, den lille stump. Stort tillykke med hende. Trøjen er køn og den passer perfekt til den søde lille pige. Efteråret er skønt, jeg holder af det vejrlige skiften sol, blæst, regn og så en gråvejrsdag indimellem, Naturens dejlige farvespil og en lang travetur. Også cacao hører årstiden til.

  SvarSlet
 20. For en skjønn prinsesse! Happy knitting!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.