21. august 2016

Balance?

Der er megen sorg i mit liv i øjeblikket, så jeg forsøger at sætte lidt ind på "glædes-kontoen". Ikke at sorgen bliver mindre, men det balancerer lidt bedre, hvis jeg fokuserer på alt dét, der trods alt glæder. Et stort aktiv på glædes-kontoen er mine små piger. Og nu er der endnu en "pige" sat ind ;-)


Diva er flyttet ind og med al den tristesse, der er i hendes blik, vækker hun en form for resonans i mig. Hun er en vaskeægte Basset Hound a la Lafayette i den gode gamle disney traver Aristocats. Men tag endelig ikke fejl - hun er ikke trist, hun er den gladeste lille hvalp på 10 uger. Hvad sker der for konen, tænker du måske, hvis du har fulgt med her gennem årene - hun plejer da vist at være kattemenneske! Til det kan jeg kun sige: Mennesker kan blive klogere på sig selv ad åre og udvide deres forståelse for omverden ;-)


Som vanligt er jeg gået all-in: Jeg har læst om hundeadfærd, hundepsykologi, hundesprog, dæmpende signaler og klikker-træning og var derfor væbnet til tænderne, da hun kom ind ad døren i tirsdags. Det er en fascinerende verden, der åbner sig for mig og Diva har indtil videre gjort det nemt at omsætte teori til praksis ;-) Princippet er: Ignorer uønsket adfærd og beløn ønsket adfærd. Borte er fordums tiders ideer om at skælde hunden ud og den vil gøre alt for at forstå, hvad du vil ha den til :-)

Og hvad nu med katten, Bibi? Hun ser på denne forunderlige skabning med en vis nysgerrighed og afmålt overbærenhed - men det er tydeligt, hun føler sig underholdt, så de skal nok komme overens. Med tiden ;-) Det har indtil videre været fuldstændig umuligt at få et billede af dem samtidig!

Er der nu slet ikke noget strik? Jo da - et lillebitte tørklæde. Smukke, smukke farveforløb leveret af Vibeke :-) Jeg nænnede ikke at strikke sokker af det, jeg er vild med de lange farveforløb. Så jeg gjorde en undtagelse, selvom der er polyamid i strømpegarn. Det bliver et perfekt tørklæde til efteråret.


Selvom Diva er en baby og som sådan meget tidskrævende, så har jeg kunnet strikke, når hun tager sig en lur. Jeg kæmper med at få hende til at forstå, at garnnøgler er no-go - indtil videre har hun rusket 2 100 grams bundter. Stadig ingen skæld ud, kun en "mor", der får så underligt sammenbidte tænder, medens hun forsøger på at få Diva til at bytte til et tyggeben ;-) At hun overhovedet kan få fat i garn er ejerens skyld - jeg må sørge for bedre afskærmning!


Jeg skal også lære nyt i efteråret, så derfor bliver strikketiden alt i alt lidt mere sparsom, men mon ikke jeg i det mindste når månedens sjal og sokker :-) Håber I nyder den smukke dag derude :-)

Faktaboks
Design: Mønsteret fra Susie Haumann: Knitwear - Shawl
Garn: Schoppel Wolle Zauberball, 75% Schurwolle, 25% Polyamid
Garn fra lager: Gave fra Vibeke
Anvendt: 100 g
Farve: Multifarvet
Købt hos: Gave
Pinde: 5
Str. Tørklædet måler 40 x 120
Bemærkninger: Jeg har slået 89m op, inkl kantmasker

36 kommentarer:

Annes indfald sagde ...

Altså jeg ville glemme alt om strikketøj hvis jeg stod over for det blik. Så sjælfulde brune øjne. De ser meget ældre ud end 10 uger. Jo, Aristocats husker jeg og nyder gensynet i juleshowet! Jeg kan lige se Bibis royalt overbærende blik, når det nye væsen kvajer sig!
Håber i får mange dejlige oplevelser sammen... og strikketid efterhånden...
Skønne farver. og klar til efteråret. Jeg kan også godt lide de lange farveforløb.
Efter en uges strikkefri skal jeg lige igang igen... det skrider ikke rigtigt... måske et nyt projekt og noget andet garn hjælpe...

Fríða sagde ...

hmm, en hund?! jaja, selvom jeg slet ikke kan lide hunde så kan jeg da godt se at hun er super söd, håber I bliver rigtig gode venner. tror nu alligevel jeg holder mig til mine katte.
meget fint halstörklæde, dejlige farver.
kh.fra Island
Frida
ps. jeg er nu endelig kommet igang så småt med at montere alle de færdige projekter der ligger og venter, så snart kommer der noget på bloggen.

Susan sagde ...

Det er vigtigt, også at få fyldt op på glædeskontoen, når der er perioder hvor sorgen fylder.
Og hvor er hvalpen da supernuttet :-)
Man kan godt være hunde OG kattemenneske. Vi har tidligere haft både hund og katte samtidig, men de sidste 20 år har vi "nøjes" med katte. Der må gerne komme en hund i mit liv igen på et tidspunkt.

Taxastrikkeren sagde ...

Tillykke med Diva! Hun er da skøn. Selvfølgelig er det dersens tørklædegarn da alt for flot til at strikke sokker af. Meeeen, jeg tror nu godt jeg kunne finde på at strikke sokker af det. Sådan nogen fine nogen med et mønster der ikke stjæles af garnet, og så op på bordet med dem. Med fødderne i forstås 😉

Kisser sagde ...

Stort til lykke med den lille nye hvalp :-) Åh, I skal nok få meget glæde af hinanden.
Det er altså svært at lade være med at grine, når en hvalp kommer med strikketøjet i munden. Se, hvad jeg har fundet!!
Utroligt smukt tørklæde du har strikket. Flotte farveforløb :-)

Britt sagde ...

Den ser så skøn ud, meget Diva-agtig. Det lyder som om I vil få det rigtig skønt sammen når hun lige har vænnet sig til reglerne.
De der perioder hvor sorgen fylder har man brug for at der er noget positivt, der kan komme i fokus - jeg kender følelsen

Jette sagde ...

Hold da helt op hvor er hun sød, nej hvor dejligt at have sådan en størrelse i huset, og så en at gå tur med, åh altså, hun er da ikke til at stå for, selvom hun måske spiser lidt garn i ny og næ. Og det skal nok ende med at Bibi og hende bliver bedste venner.
Og dit halstørklæde er meget smukt, skønne farver.
Og ked af at læse at du har megen sorg, håber du er ved godt mod og at du som skrevet kan glædes over andre ting.

Tovepia sagde ...

Leit å høre at du opplever mye sorg for tiden...men sannelig har du fått den skjønneste valp!
Har sett nedover her, og såå mye lekker strikk som vanlig!
Nyt valpen..og alle gode stunder, klem fra meg.

Didde sagde ...

Åhhh de øjne der, ser jo lige igennem een. Jeg kan Smile af , da du fortalte, at hun træder i sine egne ører. Hun skal nok blive en rigtig Diva når benene bliver lidt længere😘😘

Sollemor sagde ...

Det er leit når sorgen "banker på døren".
Godt med en sånn skjønn liten valp da :-) Har forresten hørt at hunder og katter har litt motsatt kroppspråk, som gjør at det tar litt tid å bli vant med hverandre.

Angelikas quilts and knits sagde ...

Kære Lene,
jeg er helt sikker på at dine piger og ikke mindst Diva hjælper dig igennem din sorg !

knus
Angelika

Lea sagde ...

Ååhe, en lækre hundevap. Det kan man da kun blive glad for. Godt du har masser af garn i reserve, hvis den tygger på lidt af dit garn.

Mette G. sagde ...

Hun ser altså bare så utroligt nuttet ud! Stort tillykke med hende :-)

Eva sagde ...

Sikke en lækker, lille "ven". Hold da op! Og dejligt at få lidt balanceret over på glædessiden.

vibstrik sagde ...

Uh hvor er hun skøn. Jeg glæder mig meget til at møde Diva. En skøn samling piger du har, og ja, glædeskontoen skal nurses og fyldes op. Den har vi brug for.
Dejligt at se strømpegarnet anvendt til en skøn sag. Jeg er enig med dig i at akryl er noget møg. Kigger efter strømpegarner uden, selv om holdbarheden så ikke er helt i top. Til gengæld er strikkeglæden så meget større.

Bookworm sagde ...

Skønt tørklæde og dejlig hund. Håber du er OK!

Pia sagde ...

Åhh...hvor er hun skøn. Tillykke med hende. Håber som andre bloggere at i må få en masse dejlige timer sammen. Super smukt tørklæde.

Madam Munch sagde ...

Åh hvor dejligt med en hund i hjemmet. Vi har altid haft hund, men ikke siden vores labrador døde for 5 år siden. Vi tør ikke købe en hvalp med den binding det giver. Men vi er hårdt presset af børn og børnebørn.
Det er trist at høre at sorgen fylder en del i jeres liv lige nu, jeg håber det ændrer sig til bedre tider, og godt at du kan se de lyse sider også.
Kærlige tanker til dig.

Strikkeglæde sagde ...

Ja det giver da balance med sådan en skøn hund! Sorgarbejdet må løses som man bedst kan og jeg ved man kommer til at holde sin hund og får meget igen. Det bliver hyggeligt at følge jeres fælles liv. Hvad skal du uddannes i? Tørklædet er fint - jeg kender godt det med at man ikke kan nænne at bruge det fine garn til sokker.

Lydert sagde ...

Diva er helt klart den skønneste hvalp, jeg har set, siden Simba var hvalp for mange år siden. Som du allerede har opdaget, giver en hund rigtig meget til et hjem, og det bliver bare mere og mere efterhånden som man lærer hinanden at kende
Rigtig god fornøjelse med familieforøgelsen

Siddis back home sagde ...

Slik en skjønn hund! Herlige farger på sjalet ditt!

Madam Sand sagde ...

De hundeøjne må da være svære at ignonere, når hun har gjort noget, hun ikke måtte - selv igennem computerskærmens billede taler de til mig ;-) Den er skøn. Og husdyr er gode i sorgbearbejdelse - både hunde og katte.

Et meget smukt tørklæde i skønne efterårsfarver. Forstår godt, at det garn ikke skulle havne i sokker :-)

Lilli sagde ...

Hun er total bedårende...sikke øjne...jeg er sikker på I vil få så megen liv og glade dage sammen. Jeg håber hun kan give lidt modvægt til svære dage. Smukke farver i tørklædet til et forhåbentligt smukt og lunt efterår :-)

Muskats blog sagde ...

For en bedårende, skjønn Diva. Og øynene, sukk... herlige i sin sørgmodighet. Kan man si det?
Og skjerfet er nydelig, garnet ble brukt til riktig formål.

Chain of Yarn sagde ...

Flotte farver i garnet. Jeg forstår godt at du ikke kunne nænne at bruge det til strømper. Nu håber jeg ikke du er så ked af det, at du anskaffer en hel håndfuld hunde og katte 😉 For så får du slet ikke tid til at strikke flere ting som vi kan beundre her. Jeg sender dig et kæmpe cyberknus herfra.

Ingrid sagde ...

En hund forstår altid når man er ked af det.Og Diva ser meget forstående og dejlig ud. Det med at ignorere det slemme og belønne det gode er godt.
Og når hun bider i noget du ikke har tænkt på at flytte så er byttemetoden fin.

Håber alt det bedste for dig.
Knus Ingrid

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Uh hvor er hun bare sød. Jeg glæde mig til at hilse på hende :) og opdragelsesprincippen kan vist bruges all round :) hende skal du nok få glæde af - og du har helt ret : det handler om at sætte ind på glædeskontoen - især i tider, hvor der er sorger og bekymringer.

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Glemte helt at kommentere det smukke tørklæde. Det inspirerer - har jo selv et nøgle af det flotte garn liggende. :)

Emmy sagde ...

Hvor er det en skøn Diva du har fået. Dens øjne og blik siger så meget. Det gør mig ondt at høre du har så megen sorg for tiden. Mon ikke dine to små piger og Diva kan være med til at hjælpe dig igennem sorgen. Et fantastisk smuk tørklæde, det bliver man i godt humør af at kigge på.

Emmy sagde ...

Jeg er enig i at det er vigtigt med en "glædeskonto", så der er balance sit liv.

Lona sagde ...

Hvor er hun bare sød hende Diva, jeg er sikker på hun vil give dig glæde og masser af kærlighed. Der er ikke noget som ubetinget kærlighed, håber det hjælper dig som livet er lige nu (;o) dejligt tørklæde, flotte farver (;o)

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Balance er vigtigt, og det er helt forståeligt at man søger den i de skønne hvalpeøjne. Hvor ser hun dog bare skøn ud!
Jeg smilede af din bemærkning om garnskærmning, for det er da vist med hvalpe som med små børn - man opdager hurtigt, hvor det er man ikke har ryddet op/sikret boligen.

Mange knus herfra

Fru Kahr sagde ...

Tillykke med den lille ny. På trods af at jeg ikke kan lide hunde, og aldrig skulle have en hund indenfor døren.....så bor her nu en lille Oscar (cairn terrier) på 6 måneder. Han er i øvrigt mors lille vuf-hund. Man har som bekendt et standpunkt til man tager et nyt;-)

Strikkeheksen sagde ...

He he - men det er jo skønt at blive klogere, ikke Dorthe :-)

Fru Kahr sagde ...

Lad os kalde det personlighedsudvikling;-)

Hygge-Strik sagde ...

Tillykke med din nye titel som hundeejer, det er skønt.
Diva er bare så sød.......og her kommer hunden også op i sofaen.