18. februar 2012

200 g cardigan

.... eller helt nøjagtigt 195 g, mere vejer den fine Farveskiftecardigan fra Louise Harden ikke. Endelig, endelig er den blevet færdig - den er hele tiden blevet overhalet af andre projekter, ikke fordi den er kedelig at strikke - tværtimod - men fordi jeg  ikke altid kan holde mig til sagen ;-)


Garnet fra Hjelholts Uldspinderi har de fineste lange farveforløb og sammen med de 3 forskellige mønstre/sektioner som cardiganen består af (glat/vrang striber på ryg, rib i ærmer og hulmønster på forstykkerne) giver det et dejligt afvekslende og underholdende strikketøj.


Opskriften er lige til at gå til og gør du som der står, får du disse fine overgange ved raglanindtagningerne. Jeg sad og sov lidt første gang, jeg lavede dem og måtte pille det hele op! Eneste montering er et par sting under ærmerne.


Jeg spår den et langt og lykkeligt liv og kan endnu engang takke en blogger, for at jeg overhovedet opdagede den - det er så dejligt med al den inspiration. Louise Hardens Butikken på Landet er ikke en netbutik, men Louise sendte gerne både garn og opskrift. Og bemærk, at jeg her har valgt en farvekombi, der ikke ligner normalen - jeg var stærkt fristet til at vælge turkis-mix, men holdt mig i skindet eller var det fordi, Louise ikke havde den kombi på lager - jeg husker det ikke længere ;-) Dette er ikke den bedste farve-kombi til mig, men går dog an!

Jeg går stadig og skranter - kan ikke rigtigt komme mig helt - men mon ikke en weekend med et par gode gåture kan hjælpe på det. Alligevel har jeg ondt af mig selv og det er decideret farligt. Se bare, hvad det udløste:


Noro Silk Garden er vidunderligt garn, men jo også noget pebret. Så hvem kan sige nej til 20 %. Hos Ho-strik lige nu - ja, ikke fordi jeg ønsker at lokke nogen i shopping-fælden ;-) På et tidspunkt skal farmors lillefrø også ha´ en Noro-trøje som den Ann har lavet, men først når farmor ved om det bliver en dreng eller pige - og det vil de unge mennesker ikke vide inden fødslen, så der er laaaang tid til at spændingen udløses på den front ;-)

Ha´ en rigtig god weekend allesammen :-)

Faktaboks
Design: Louise Harden:
Garn: 1 tr. farveskiftegarn fra Hjelholts Uldspinderi  - blandet af Falklands Merino og Gotlandsk Pelsuld
Garn fra lager: Nej, købt til formålet
Anvendt: 195 g
Farve: Aubergine Mix - 091010
Købt hos: Butikken på landet
Pinde: 4 og 6 til forstykkerne
Str. One Size
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har strikket fuldstændig efter opskriften - dog har jeg brugt pinde 6 til forstykkerne i stedet for 6,5
Løbelængde: 100g = 400 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 780 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 2506
Anvendt garn i år: 707 g


48 kommentarer:

 1. Wow,så lekkert nok en gang, jeg sitter og leser og nyter dine kreasjoner! Det var en flott farge, synes jeg, og kombinasjonen med den rygg og den front var så fint!
  Skjønner du lengter etter å vite kjønn på barnet, så det blir spennende;)
  Sykdommen sitter tydeligvis i, så nyt helgen i ro og mak;)
  Knus fra meg;)

  SvarSlet
 2. Ih hvor er den hammerflot, den er da helt speciel. Jeg er vild med farverne og synes nu de klæder dig godt. Det er også noget lækkert norogarn du har valgt og 20% rabat kan man da ikke sidde overhørig. Jeg håber weekendens gåture og måske et nyt strikketøj kan bringe dine kræfter tilbage. Rigtig god bedring.

  SvarSlet
 3. Har fundet ud af at de turkise nuancer er dine favoritter, men du ser nu rasende godt ud i denne farvekombination. Tillykke med den, og de nye projekter:-) -og så fortsat god bedring!

  SvarSlet
 4. Den er blevet fin! Det er et rigtig sødt hulmønster på forstykkerne, og du har da været ualmindelig skrap til at få forstykker og ærmer ens:-)

  SvarSlet
 5. Skøn trøje med smukt mønster foran og en rigtig flot og velsiddende ryg.

  Jeg synes farverne er superflotte til dig!!!!

  SvarSlet
 6. Hvor er du flot i din nye trøje. Jeg har ikke selv været i Butikken på Landet, men hun har lavet et gavekort for mig, som jeg skulle bruge til en der bor i nærheden.

  SvarSlet
 7. Veldig fin!!
  Du er så god på å strikke at det er en fryd å se på alt det fine du strikker :O)

  Forsatt god bedring,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlet
 8. Jeg synes den er rigtig fin :)

  SvarSlet
 9. Jamen, det er jo lige mine farver du har brugt og den klæder dig super godt selvom den har den "forkerte" farve...
  Har den tykke udgave af det garn liggende, og det er vist i den grønne tone, måske derfor det ligger endnu...:o) Kan ikke finde nogen model der passer lige nu. Men smuk er den til dig. Og så glæder jeg mig da til at se dit Noro projekt.
  God weekend til dig også.

  SvarSlet
 10. Meget fint stykke strik, og så blev jeg også gjort opmærksom på Butikkenpålandet.
  Hvor er det flotte Noro modeller du viser. Dem kunne man godt få lyst at strikke en del af, men prisen holder vist de fleste tilbage. I Garngalleriet har Birthe P 30 - 40% på Norogarnet. Måske har hun stadig noget til Fiberfesten......

  SvarSlet
 11. hej Lene
  desværre kan jeg ikke downloade billederne her i sommerhuset - (langsom forbindelse, mobilt modem = halve billeder hvor jeg kun lige kan ane et eller andet), så dem vil jeg vende tilbage til når jeg kommer hjem. mht. helbred - så håber jeg da snart du genvinder kræfterne igen - og mon ikke noget norogarn kan hjælpe på processen ?
  hvem kan modstå den slags fristelser ?
  hilsen - og god bedring.
  Mona

  SvarSlet
 12. Den ser bare så godt ud :-)

  SvarSlet
 13. hej
  den er super sød til dig og rigtig flot... det er en god farve skift og da lige til at blive glad af.. kan klart sig den er hot til dig.

  SvarSlet
 14. Wau hvor er den model og farvekombination flot til dig :-)

  SvarSlet
 15. Fed trøje! Mon ikke der findes nogle forrygende norokombinationer der kan bruges uanset lillefrøens køn uden det er brunt i gråt?

  SvarSlet
 16. Den er godt nok flot - jeg forstår godt at du er glad for den den.

  Jeg kan også godt lide garn med lange farveskift.

  SvarSlet
 17. Den er bare rigtig fin og det er så flot med både farveskift og mønster. .

  Kh. Lis

  SvarSlet
 18. Den er superflot! Louise har lavet nogle skønne modeller - jeg er så heldig at bo meget tæt på hendes butik som er lavet i en gammel hestestald og er bare så hyggelig, og det er en fed butik (;o)

  SvarSlet
 19. Super flot strik af dig - super flot design af søde Butikken på landet......men Garnet !! Det har jeg set NOK af! *smil*

  SvarSlet
 20. Den er super flot den trøje og der er bare så fine detaljer i den. Jeg synes at farverne er rigtige gode til dig.

  SvarSlet
 21. Den er blevet figtig fin. Spændende med farveskiftegarn.
  Har ikke prøvet Noro garn før, men det ser fristende ud.

  SvarSlet
 22. Din cardigan er blevet meget smuk, og jeg stemmer i med koret: farverne er fine til dig!
  Jeg kan iøvrigt fortælle, at min strikkeklub arrangerer en udflugt til Butikken på Landet sammen med en strikkeklub fra Vordingborg her i foråret.
  Efter at have set din trøje glæder jeg mig endnu mere til den udflugt.
  Håber du har fået det bedre her i løbet af weekenden.

  SvarSlet
 23. Den er smuk , din cardi ..... og jeg mener altså at farverne er fine til dig :-)
  God søndag og god bedring ...

  SvarSlet
 24. Hvor er den bare blevet flot!
  Super fine farver, og smukt farveskifte.
  Mønstret er også super fint.

  Hvor er det træls for dig at du stadig skranter!
  Håber at du snart er på højkant igen. Du har da ikke tid til at være syg mere ;-)

  SvarSlet
 25. Hvor er den flot. Syntes det anderledes farve valg klæder dig godt ! Er meget betaget af den flotte finish der er på trøjen - det er altid så tilfredsstillende med gode opskrifter.
  Noro er jo nu engang Noro - smukt og dyrt. Jeg elsker også at strikke med det - og syntes de er helt fantastiske til det med farver - OG SÅ HOLDER DET SIG PÆNT - man får den kvalitet man betaler for

  SvarSlet
 26. ÅÅ, så lekker og alldeles nydelige farger! Ha en kreativ søndag hos deg!

  SvarSlet
 27. Fantastisk flott jakke. MELERT garn er arti a bruke.

  SvarSlet
 28. Hmmm, jeg kan jo se, at jeg burde have købt to bundter af farveskiftegarnet ;)
  Hvor er det dog en smuk og dejlig cardigan, du der har strikket!

  SvarSlet
 29. Synes fargekombinasjonen var lekker og passer godt til deg. Men nå er det jo slik at vi gjerne har våre favorittfarger.

  Syntes modellen var spennende med den ulie for- og bakstykke og var slik litt uventet.

  kan godt forstå at ventetiden blir lang for den blivende farmor når de unge vil vente. Det får bli ventestrikk i hvitt og gult?

  SvarSlet
 30. Den er flot din nye cardigan, jeg synes også at farverne er gode til dig. Hvor er det godt at begge forstykker er ens, hvor heldig har man lov at være ;-)

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 31. Jeg tror da nok lige, det er noget for mig????

  SvarSlet
 32. Er du da vimmer - den er super fantastisk og blændende smuk :-) - og så synes jeg altså også at den klæder dig rigtig fint!

  Jeg er også helt syg med farveskiftene i Hjelholts garn, men er desværre nok for uldsart til at bruge det!

  SvarSlet
 33. Den er bare vild flot til dig, sikke nogle farver der i spil der her.

  Der er mange rigtig flotte finesser på den.

  Uha man kan jo lokkes, men nej jeg skal være færdig med de to projekter først.

  SvarSlet
 34. Hvor er den bare flot! Og farverne er supersmukke og gode til dig! Du må have fiflet en del med rapporterne i garnet for at få et så symmetrisk og gennemført resultat - og overgangen er også i farverapport lige i øjet. Very impressive!!
  Silk Garden.......ooohhhh, fryd! Jeg eeeeeeeelsker det garn og det er SÅ fedt i brug og holder sig så godt! Alle pengene værd!

  SvarSlet
 35. Sikke nogle flotte farver. De lange farveskift er superflotte i sådan en cardigan. Så kan man også få øje på mønsteret.

  Håber snart du får jaget sygdommen på porten!

  SvarSlet
 36. Den er vildt flot! Tillykke med din nye trøje!

  SvarSlet
 37. Super flot cardigan :) Elsker farverne.

  Jeg har et par spørgsmål til denne kjole: http://strikkeheksen.blogspot.com/2009/10/strikket-kjole-fra-hendes-verden.html - men jeg kan ikke finde din mail her på siden, så nu prøver jeg lykken i kommentarfelterne.

  Du skriver, at du har strikket str. L i andet garn på p. 2.5. At størrelsen endte på en ca. S-M.
  Jeg tænkte at gøre dig kunsten efter - og bruge uldgarnet fra Garnudsalg i stedet. Det løber nemlig præcis 550 m pr. 100 g ligesom det du har brugt. Men når jeg prøver at regne tingene efter, så får jeg det til at jeg ved strik på p. 2.5 (min strikkefasthed er 26-27 m pr. 10 cm), så ender jeg på en str. meget lille???
  Hmm - mon jeg bare skal tage en dyb indånding og hoppe ud i det - eller er der en finte jeg ikke lige har fanget??? ;O)
  Jeg håber, at du har mulighed for at komme med lidt inputs ;O)
  Kh Mie (famriise at gmail.com)

  SvarSlet
 38. Hvor er den fin - og sikke let den er! Jeg synes nu det er nogle gode farver selv om man ikke skal lure længe herinde for at se de blålige toner er favoritterne!

  jeg er stadig imponeret over dine hurtige hænder, der når så meget strik...

  Min blog har holdt flyttedag og er nu at finde her http://froekentina.dk

  SvarSlet
 39. For pokker Lene - hvor er den bare lækker. Garnet er ualmindeligt smuk, og du ser dejlig ud.

  Håber du snart bliver rask igen.

  SvarSlet
 40. Hvor er den flot!
  Jeg kan enormt godt li riben på ryggen, og - som du - kan jeg også bedst/næsten kun li farveskiftegarn med lange farveforløb.
  Tak for oplysningen om, hvorfor du skal vente så længe på at finde ud af, om det bliver en dreng eller en pige.
  Gudskelov er der en masse babystrik, der er unisex, som du kan fornøje dig med indtil Lillefrøet bliver større. Sødt navn - Lillefrø :-)

  SvarSlet
 41. hej Garnfreaks stjernekjole,som du efterlyste mønster på er i hæfte 1111 Til Fjels (Sandnes)Det var bare lige det :-)

  SvarSlet
 42. Den er rett og slett bare lekker, og sitter som støpt på deg.
  Så artig den er med det stykke foran, som kun holdes sammen med en nål. Og det var godt å se deg i noen andre farger enn kun blått! ;)
  Jeg håper formen din er litt bedre nå, og ønsker deg en riktig fin weekend!

  SvarSlet
 43. hej Lene
  NU har jeg set billederne af din flotte trøje - og den ER vildt flot ..
  Hvis du vil se den rubinrøde i færdig tilstand, så er det nu. Der er lagt fotos ud den 25. feb
  hilsen Mona

  SvarSlet
 44. hej Lene
  Kreativ Strik nr. 14 2011 ;o)
  måske kan jeg hjælpe dig med opskrift.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 45. Jeg kan bare godt li' at læse din blog uanset hvad du strikker :-) Jeg er enig, det er et flot stykke arbejde. Jeg er ellers ikke så vild med farvestiftende garn, men denne trøje er flot og den klæder dig.
  mvh AnetteTychsen fra Ravelry, som er det eneste sted jeg findes (bortset fra LinkedIn).

  SvarSlet
 46. Meget speciel og hammerflot. Farvekombinationen er lige i oejet (mit oeje hihi, dit er jo mest til tyrkis hihi), og den sidder flot paa dig.
  Det var dog et farligt katalog du der har faaet fingre i.
  Haaber det gode helbred kommer galoperende tilbage igen meget snart.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.