13. juni 2010

Strik-in og Cecilia vest (billedtungt indlæg)

På vejen hjem fra Århus greb jeg mig selv i at sidde og smile. Bare sådan ud i luften. Flere gange. Fordi jeg har været så heldig at være på besøg i Danmarks hyggeligste hus sammen med en flok dejlige kvinder og én usædvanligt kær mand ;-) Værter i dag var Irene og Michael og de ord, der karakteriserer dem bedst er hjertevarme livsnydere, der forstår at vægte det, der er vigtigt her i livet - også når det viser sig fra sin hårdeste side. Der er tænkt over tingene og man føler sig så utroligt velkommen og godt beværtet.

Irene, som I jo alle ved, lige har gennemgået en stor kræftoperation, virkede frisk som en havørn og havde kokkereret de mest udsøgte og lækre frokostretter, stærkt gået til hånde af den allestedsnærværende Michael, der sørgede for at alle vi kvindfolk absolut intet manglede. Utroligt, siger jeg bare!


Tusind tak for en fantastisk dejlig dag til jer begge :-)

Og så lidt om strik:
Cecilia vest skulle ha´ været strikket i den grå Duo købt til formålet, men jeg havde lige strikket den grå Charm og er også i gang med en grå kjole, så jeg stod på hovedet i garnskabet for at se, hvad der var på lager i andre farver og fandt to nøgler "frisk tobak" fra Aagaard Tekstilhåndværk købt engang forrige sommer. Jeg elsker den farve, men det er meget sjældent at jeg kan finde den. Jeg har selvfølgelig også fortrudt, at jeg kun købte et par hundrede gram og overvejer kraftigt at tage op for at se, om jeg kan få en ny forsyning.


Jeg ved ikke, hvorfor jeg har så himmelvendte øjne på billedet, for Cecilia har været et utroligt dejligt strikketøj - strik, når det er allerbedst efter mine begreber: Tynde pinde (og jeg blev på pind 2,5 hele vejen), tyndt uldgarn og snoninger. Bedre kan det ikke blive. Den har taget lidt tid, men det har været hyggeligt hele vejen og jeg kunne sagtens finde på at lave en gentagelse :-)


Jeg kom til at læse opskriften forkert, så min vest har fået en ekstra ærmegabslængde på 7 pinde, derfor har jeg hæklet en kant rundt i ærmegabene for at holde lidt mere sammen på dem. Dermed er den også blevet lidt længere end den skulle og den sidder måske af den grund lidt løst over ryggen, men jeg er nu vild med den alligevel.


Ha´en rigtig god aften :-)

Faktaboks
Design: Else Schjellerup: Cecilia vest
Garn: 100 % uld (a la supersoft)
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 140 g
Farve: Tobak
Købt hos: Aagaard tekstilhåndværk, Thy
Pinde: 2,5
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Opskriften er som vanligt velskrevet og lige til at gå til, men kom som sagt til at strikke forkert omkring ærmegabene, der blev 7 p længere end de skulle ha´ været. Jeg vil sige, at det er en god løsning man kan vælge med vilje, hvis man gerne vil ha´ lidt mere plads i ærmegabene ;-)
Løbelængde: 100g = ca. 500 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 700 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 19585,8 m
Anvendt garn i år: 5kg og 617 g

35 kommentarer:

 1. Hvor er den flot, farven er også god. Jeg købte opskriften igår og min skal være lyseblå.
  Merete

  SvarSlet
 2. Flot stykke strik - Den ser præcis så lækker ud, som jeg drømmer om den vil være - Er dog ikke selv vild begejstret for pind 2,5 - men ruster mig for den vest må jeg eje - Tak for kigget :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kan lige forestille mig den menneskelige varme og kvalitet, I har delt med hinanden idag ;-)

  Hvor den dog sidder godt. Jeg kan ikke forestille mig, at et mindre ærmegab og en strammere ryg ville være pænere.

  Jeg nyder også efter lang tids fravær igen at strikke på p 2½. Der er et eller andet behageligt over de tynde pinde og tilhørende garn, synes jeg. Jeg strikker også meget pænere med 2½.

  SvarSlet
 4. Har du strikket i en brunfarge???
  Lekker, og så er det så godt at brunt faktisk passer veldig godt til blått;)
  En slik vest-jakke tror jeg blir brukt mye, den passer til det meste,og du så riktig så stilig ut her!
  Hørtes ut som du har vært i trivelig selskap;)

  Ha en god ukestart og klem fra meg;)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig hyggeligt ud hos Irene. Det er nogle dejlige billeder du har taget. Vesten er meget flot, har selv kigget på den, men er heller ikke nået længere end det.

  SvarSlet
 6. Jo, din vest er rigtig flot og en dejlig farve, som jeg ikke har set dig i før. Det var bestemt en skøn eftermiddag hos Irene og Michael. Jeg var også varm indeni hele vejen hjem.

  SvarSlet
 7. Hvor er den lækker og super chik! -farven klæder dig og kan da også gå til din foretrukne tyrkise. :o)

  SvarSlet
 8. Jeg siger også tusind tak for en dejlig eftermiddag.
  Jeg havde nøjagtig samme tanker som dig, da jeg tog hjem.
  Bedre og dejligere værtspar skal man lede længe efter.

  Er vil med din vest! Jeg er ellers ikke ret meget til veste, men lige netop den model overvejer jeg at lave :-)

  SvarSlet
 9. Åhh hvor er den skøn...kan rigtig godt lide farven :)

  Pind 2.5 og den tynde uld gør arbejdet super let og lækkert og snoningerne er lige det krydderi der gør det hele sjovt.
  Jeg er så glad for min Ceccilia kjole :)

  Som altid ser I jo ud til at hygge jer voldsomt....kan godt forstå at hjertet er fyldt op efter sådan en dag :O)

  SvarSlet
 10. Waw, den er lækker! Men pind 2,5, det havde jeg aldrig klaret. Desværre for ofte bliver strukturens pænere på tynde pinde. Den klæder dig fantastisk, og jeg er vild med farven. :-)

  SvarSlet
 11. Den er bare så fin den vest.
  meget flot farve du har valgt til din.

  Yt

  SvarSlet
 12. Den er da bare for lækker den vest og skøn skøn farve. Dejlig du har haft en hyggelig dag.

  SvarSlet
 13. Åh, det er så skønt at være i selskab med andre der deler den samme lidenskab - STRIK. Vesten er superflot og selvom det er et stort arbejde, så lokker den nu alligevel!

  SvarSlet
 14. Selv tak for en dejlig dag Lene! Cecilia-vesten er blevet virkelig flot i en farve man sjældent ser dig i, men den er yderst klædelig til dig.
  Glæder mig helt vildt til at strikke i det dejlige garn - skal lige finde den helt perfekte opskrift:-)

  SvarSlet
 15. Jeg kan da kun tilslutte mig: vesten er rigtig skøn. Jeg har selv strikket en del i brunt, som jeg synes er en skøn farve

  SvarSlet
 16. Hej Lene. Sikke en dejlig dag I har haft hos Irene. Det ser bare hyggeligt ud med alle de strikkende kvinder. Jeg skal selv have besøg af nærmeste nabokoner her på landet i mig slag for " Udkantsdanmark" her i eftermiddag og næste fredag skal jeg til Jazzstrikkeri med pigerne fra mit kor - og deres strikkende mænd. De er også med i koret. Nå- jeg glæder mig ihvert fald og lige nu står den så på bollebagning. I modsætning til Irene har jeg bestemt, at der IKKE skal diskes op med en masse for så bliver standarden nemt for høj og ingen andre tør at invitere. I hvert fald ikke første gang man skal samles.
  Trøjerne du har strikket er fantastisk. Ærgerligt med den trøje der to farve af hinanden, men lad den nu ligge og se om du ikke tør at eksperimentere- klippe og sy og strikke videre på den. Måske kan den blive god. Det er jo sådan noget man kan lege med når det alligevel skulle være smidt ud. Det var bare en ide.

  SvarSlet
 17. Superflot vest og lækker farve!

  SvarSlet
 18. Dejlig vest i skøn farve. Jeg hamstrede lidt supersoft fra Marianne Svit i de brune, varme farver :-)

  SvarSlet
 19. Superflot! Der er noget meditativt over pind 2 1/2 og det strikkede er bare så meget pænere end pind 5.
  Cecilia ligner det perfekt strikkeprojekt til en lang flyverejse og ferie, hvor bagagen skal være minimal.

  SvarSlet
 20. Superflot! Der er noget meditativt over pind 2 1/2 og det strikkede er bare så meget pænere end pind 5.
  Cecilia ligner det perfekt strikkeprojekt til en lang flyverejse og ferie, hvor bagagen skal være minimal.

  SvarSlet
 21. Vesten er supersmart til deg, og like i den farge som jeg strikket mitt silke-cashmere-sjal i.(som jeg faktisk har på nå. Sommeren har visst ikke helt kommet ennå...)

  Vet du, slike mennesker som har opplevd masse vondt, de er så hjertelige og gode. Slik som min venninne Marianne(Shabby) som lige mistet sin Michael. De er verdens skjønneste mennesker, men må oppleve så mye vondt. Hvor er livet urettferdig mot noen av oss.

  Sammenkomsten så så hyggelig ut, og jammen er ikke Gitte midtpunktet på noen av bildene. Hva er det hun laver...? hi hi

  SvarSlet
 22. Hvor ER den bare din, din Cecilia - den er SÅ smuk, den model.
  Og hvor lyder det bare hyggeligt, jeres strikke-arrangement. Det stråler simpelthen af glæde!
  Fedt!
  :-) Britt

  SvarSlet
 23. Hvor er det bare en flot vest og en skøn farve! Hvorfor pokker mon opskriften ikke er til en størrelse XL/XXL også - jeg vil da også lave sådan en sag!

  SvarSlet
 24. Du så skøn ud i din brune vest i går. Den er blevet super flot!!!

  Tak for sidst.

  SvarSlet
 25. Din Cecilia er også blevet flot, og det gør ikke noget med lidt mere af ærmerne, der er jo ikke ret meget i opskriften. Hvor ser det bare hyggeligt ud med jeres striksammen.

  SvarSlet
 26. Hvor er den flot, og den er ikke BLÅ - rigtig skøn farve. Jeg har den også liggende som opskrift, men den bliver nok strikket engang når der er ledige pinde.

  SvarSlet
 27. Hej Lene! Din Cecilia-vest er gudeskøn, men det så vi jo også hos Irene og Michael. Den brune farve er også god til dig - vi er jo vant til at se dig i blå/turkis;-)

  SvarSlet
 28. God idé. Jeg synes aermegabene tit er for stramme til mine store armbevaegelser. Og en dejlig farve du har valgt. Hot, det kan jeg godt forstaa.
  Gitte ser da frisk ud paa billedet. Saa I behoevede altsaa ikke vaekke hende hihi. Og er Michael saa sjov som hans skrivemaade i det "stjaalne" indlaeg???? I ser bare ud til at raahygge. Ih hvorfor bor jeg saa langt vaek?????????

  Og tillykke med din gevinst. Det var godt du deltog.

  SvarSlet
 29. Sikke en dejlig vest. Hvordan den mon vil være, når man har "mormorarme"? Pind nr. 2,5 adskrækker mig ikke - det tager tid, ja, men sikke mange tanker, man kan tænke undervejs.
  Jeg er næsten helt misundelig på jeres strikkefællesskab - det findes ikke rigtig her - derfor er bloggeriet så godt.

  SvarSlet
 30. Der er vist lige plads til min kommentar her. Sikken en lækker farve din vest har. Dejlig læsning.

  SvarSlet
 31. Er fuldstændig forgabt i Cecilia vesten. Må jeg se at komme i gang med allerede i morgn
  Susanne

  SvarSlet
 32. Er fuldstændig forgabt i Cecilia vesten. Må jeg se at komme i gang med allerede i morgn
  Susanne

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.