28. marts 2010

Annette Danielsen: Eng

Eller "forårshimmel over eng" - dét lægger farven i hvert fald op til :-) Dette er en vaskeægte klassiker og derfor vil jeg kunne bruge den i mange år fremover. Min Eng er strikket i blandede garner og det er fordi jeg lagde ud med sølle 125 g Kid Mohair i en fantastisk forårshimmelblå farve, som jeg VILLE ha´ brugt. Som du måske kan se på billedet er ærmet strikket i to forskellige trådkombinationer, det får du mere at vide om nedenfor.


Jeg havde 5 nøgler mohair på lager og var ikke meget for at bruge dem til et sjal eller tørklæde, for jeg bryder mig ikke om mohair, der er blandet med polyamid - det skal være den rene vare. Mohair med polyamid klasker sammen og kan være decideret ubehageligt at have på, hvis det er koldt ude. Næh, må jeg bede om mohair med uld eller mohair med silke! Nå, men det havde jeg jo altså ikke i denne farve - så det næstbedste er at bruge mohairtråden sammen med en god uldtråd. Jeg var ikke sen til at spotte, at Nanna123knit.com havde en lysende himmelblå lammeuld, der matchede mohairfarven totalt, så det blev min tråd nr. 2. Jeg er blevet meget forelsket i Filcolanas lammeuld, som jeg synes er mere stærk og elastisk end andre billigere uldtråde som f.eks. Supersoft og så er det ovenikøbet billigere, nemlig 45 kr. pr. 100 g.


Desværre er farvepaletten ikke ligeså omfattende som Supersofts, men der er nu alligevel en ganske anselig palette, der kan tilfredsstille mit behov langt hen af vejen og Nanna sælger hele paletten.


Jeg var fra start klar over, at jeg ikke ville ha´ nok mohair til hele Eng, men satsede på, at der i hvert fald var nok til kroppen. Det var der og lidt til. Jeg VILLE bruge det hele, så jeg rullede det sidste mohair op i to små bundter, der blev vejet på vægten, med nøjagtig lige meget i hvert bundt, så jeg kunne starte hvert ærme med denne trådkombination. Resten af ærmerne er strikket i 1 tråd lammeuld og 1 tråd Dahlia Bouclé. Det giver en mindre farveforskel, men også en forskel i tykkelsen, derfor valgte jeg at strikke et par omgange perlestrik på det glatstrikkede stykke, der hvor jeg skiftede garntype. Bælte og stropper er også strikket i denne kombination og jeg er super tilfreds med resultatet.


Normalt er jeg ikke vild med plasticknapper, men kunne ikke stå for disse dråber, købt på Paderupgaard ved Randers - de har iøvrigt et dejligt stort udvalg i knapper i alskens farver, former og materialer.


Der er fin gå-slids bagpå - en sød lille detalje. Jeg viser et billede med den på, når jeg er færdig med tilbehøret - jeg er nemlig i gang med blå Lepidoptera og et lille tørklæde, set hos Britt :-)

Tak for den overvældende tilslutning til min lille lodtrækning - I kan alle være ganske rolige, selvfølgelig er I med, selvom I bruger feeds, bloglines eller andet. Jeg overvejer et par ekstrapræmier, for at oddsene ikke skal blive ligeså dårlige som i Lotto ;-) Jeg synes, det har været meget spændende endnu engang at få øje på nye bloggere, samtidig med at jeg kan blive helt bekymret for alle de strikkeblogs, jeg går glip af, fordi jeg slet ikke ved, at de er der :-)

Frk. Selvdisciplin er hermed låst inde i skabet, for nu skal der lidt nye forårsprojekter, herunder nogle af bomuld, på banen. Alle igangværende projekter kommer derfor lidt på stand-by.

Og så melder jeg mig simpelthen ud af blogland resten af påsken, for min yngste søn bliver 18 på selveste Langfredag. Det er en STOR dag og skal fejres i flere omgange for henholdsvis venner og familie. Mor har været tynget af vemod over den nye kategori hun nu kommer i - nemlig "Har-du-børn?-Ja-men-de-er-voksne"-kategorien ;-) Når alt kommer til alt, har jeg jo været i den kategori et stykke tid, men nu bliver det slået fast med syvtommersøm. Vemodet skal ha´ sin plads, men kun for en kort stund, så skal der ses fremad med glæde mod alt det spændende der venter forude med voksne børn og mere og mere tid til sig selv. Måske der kommer et par børnebørn dumpende på et tidspunkt og så vil jeg naturligvis øve mig på at blive verdens bedste farmor ;-)

Ha´ en rigtig dejlig påske allesammen - jeg håber I får masser af tid sammen med dem I holder af og ikke mindst strikketøjet :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Eng fra Strik Naturligvis
Garn: Filcolana New Zealand Lammeuld, 100% lammeuld, Rabbit Linate Super Kid Mohair, 85% mohair, 15% polyamid, Dahlia Bouclé 40% Kidmohair, 30% Alpaca, 25% Uld, 5% Nylon
Garn fra lager: Mohair og Bouclé fra lager, lammeuld indkøbt til formålet
Anvendt: Henholdsvis 250 g lammeuld, 125 g Kid Mohair, 120 g Dahlia Bouclé
Farve: Lammeuld - Bluebird, nr. 132, Kid Mohair, nr. 822, Bouclé - ved ikke.
Købt hos: Lammeuld 123knit.com, Kid mohair, ubeset kasse garn fra Markno og Bouclé BC garn
Pinde: Addi click nr. 4,5
Str. Medium
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Når man bruger forskellige garnkvaliteter er det klart at man skal være ekstra opmærksom, når ærmerne strikkes i kraftigere garn, for kan trøjen overhovedet bære det? Det kan lade sig gøre i dette tilfælde, fordi ærmegabet er dybt og den ekstra tyngde derfor kommer til at ligge på skuldrene og ikke ude i selve ærmet som det ville ha´ været tilfældet med tilsatte ærmer. Håber, du forstår denne lidt kryptiske forklaring ;-)
Løbelængde: Lammeuld 100 g 600m, Kid Mohair 100 g 1000 m, Bouclé 100 g 280m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): Alle tre garner 3086 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 11080 m
Anvendt garn i år: 2kg og 846 g

24 kommentarer:

 1. Hold k... hvor et arbejde, Lene. Det er godt gået. Den er virkelig blevet flot.

  Tillykke med sønnen. Håber, I får en dejlig dag. :-)

  SvarSlet
 2. Du holder stilen; kjempeflott produkt fra deg igjen! Denne kreasjonen blir så deilig og flott i den årstid vi går inn i.
  Det går nok sakte men sikkert opp for deg også at barna vokser til;) Det verste var når de flyttet ut...det ble så stille;)
  Nå nyter jeg "voksenlivet uten barn", men storkoser meg når barn og barnebarn kommer innom;)
  Kos deg en masse i påska og masse klemmer fra meg;)

  SvarSlet
 3. sikke en dejlig eng :-) tillykke med sønnen og god påske til dig også!

  SvarSlet
 4. Jamen, du spytter da bare den ene mere flotte kreation ud efter den anden :-)
  Den er superflot, og rart at kunne få brugt lidt fra lageret. Du har ret i, at NZ lammeuld er et rigtig dejligt garn, og her er jeg så heldig, at kan købe det tæt på :-)
  Tillykke med sønnen, og rigtig god påske !

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot, og sikke en skøn farve her til foråret.
  Merete

  SvarSlet
 6. Først tillykke med sønnen og god påske. Jeg forstå ikke rigtigt hvordan du kan holde ud at strikke så meget, men som altid er det flotte projekt du frem tryller.

  SvarSlet
 7. Tillykke med sønnen på fredag, håber at I får nogle skønne dage.

  Din jakketrøje er super flot, sikke et stort arbejde der er lagt i den og sikke et resultat. Jeg glæder mig rigtig meget til at se den på.

  Hav en super dejlig påske med dine kære !

  Knus
  Helle

  SvarSlet
 8. Nydelig trøye du har strikka og i ein lekker farge!! Ønsker deg ein god påske:))

  SvarSlet
 9. Tillykke med sønnen - jeg håber I får nogle dejlige fester.

  Hvor er det en fantastisk smuk eng du har fået strikket - jeg glæder mig til at se den på modellen. Den ligner en klassiker der vil blive slidtop.

  SvarSlet
 10. Den er superfin - i den sprødeste forårsblå man kan forestille sig! Jeg kan virkelig godt sætte mig ind i den stædighed, der følger med når man bare VIL have brugt noget garn. Jeg har det i øvrigt helt på samme måde med mohair.
  Og endelig kæmpe tillykke med sønnen - jeg kan godt sætte mig ind i dine tanker - også selvom der er 13 år til jeg ryger i den samme kategori.

  SvarSlet
 11. Lad os nu se om du kan klare at være meldt ud af blogland hele Påsken ;-) Ihvertfald stort tillykke med sønnen, der bliver 18 år.

  Og så til Engen! Lene - den er suveræn flot (efter xfactor kan man vist ikke længere bruge Fantastisk.....)
  Skøn idé med de 2 slags garn, og den bliver på den måde også ganske din egen. Og så signalerer den lyseblå forår i den grad.

  SvarSlet
 12. Hvor er den blevet dejlig, din Eng, jeg skal da love for, du får brugt din garn til det sidste, god idé. Jeg mangler selv kun ca 5 cm krave på min egen Eng, men den må desværre vente, til gipsen kommer af hånden

  SvarSlet
 13. Din jakketrøje er vel nok flot.

  Tillykke med sønnen. Håber i får en god dag.

  SvarSlet
 14. Den er superflot. Står også på min liste, når albuerne bliver klar igen. Tillykke med sønnen på fredag og rigtig god påske.

  SvarSlet
 15. Endnu en smuk, smuk strikjakke i den fineste lyseblå farve! Hvor er det en god måde at få brugt sine rester på Lene! Det synes jeg også giver jakken lidt kant:-)Gåslidsen bagpå er en virkelig fin detalje.
  Rigtig hjertelig til lykke med din (lille)store søn! Det er en stor dag(også for sønnen) kan jeg huske fra Alexander(der bli`r 20):-)
  Ønsker dig og din familie en rigtig god påske!

  SvarSlet
 16. Den er super skøn din eng ;)
  Så er vi 2 der skal holde 18 års fødselsdage 2 april, på H.C Andersens fødselsdag ;)

  Yt

  SvarSlet
 17. Superflot, så er du klar til foråret. Tak for tippet med NZ lammeuld, jeg er nemlig ikke fan af supersoft.

  Tillykke med sønnike og god påske:-)

  SvarSlet
 18. Skøn Eng! Jeg er faktisk ret vild med skiftet på ærmerne, det giver lige lidt ekstra!
  Tillykke med sønnen! Det er en stor dag!

  Kh Kare

  SvarSlet
 19. Tillykke med Eng - den er en klassiker, som er super anvendelig:-)
  Jeg er i gang med Eng nr. 2.

  Tillykke med sønnen.

  SvarSlet
 20. Nøj, hvor er den lækker - og en skøn farve, du har valgt.

  Tillykke med sønnike.

  SvarSlet
 21. Jeg tror du må forvente at blive krammet en del, når du har denne skønne trøje på. Den ser helt fantastisk dejligt ud :-)

  SvarSlet
 22. Igen et imponerenede stykke strik fra din hånd, meget iderig med "restegarnerne" og skøn farve. Kan jo se du har strikket meget af Anette Danielsen, er hendes opskrifter gode at arbejde efter...?
  Et stort tillykke med sønnen og rigtig god påske.

  SvarSlet
 23. Du er simpelthen fantastisk. At du saadan bare lige toer blande garner og ordne op og lave om, og resultatet er bare saa perfekt hver gang. "She did it again" burde du kalde din blog. Og farven er ogsaa flot.
  Tillykke med soennekke paa fredag og velkommen til dig i din nye "foraeldre til voksen"-status. Begge dele skal jo fejres ikk?
  Tror du at du kan holde fingrene vaek fra nettet i hele paasken????
  Rigtig god paaske, rigtig god fest og rigtig godt alt sammen.

  SvarSlet
 24. Hvor er den bare smuk, og sidder her og tænker at det er en af grundene til at din blog er så fed, du kan bare finde ud af at lave sådan nogle smukke modeller, og nu en uden at have garn nok, det havde jeg aldrig fundet på det der. Og tillykke med sønnen, og kan du have en rigtig god påske også.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.