22. marts 2010

At tage til messe

.... virker direkte opkvikkende, når man ikke har sovet hele natten, dét kan jeg nu skrive under på :-)

Weekenden startede med, at vi tog til Fredericia for at hjælpe min svigerfar med at flytte ind i hans nye lejlighed og natten igennem på en lettere ubekvem sovesofa, der var for lille til to, var der højtråbende forbipasserende, biler, der kørte race gennem gaden og henad morgenstunden mågeskrig, der gik gennem marv og ben. Hvad gør en klog kvinde så? Hun tager til messe med nogle af de gæveste kvinder, man kan tænke sig i sikker forvisning om, at de kan holde hende vågen!


Birgitte var desværre lige smuttet for at købe? endnu? et projekt ;-) Gitte skriver så udmærket om forplejningen, jeg vil bare lige sige, at det ikke er hver dag, jeg får de lækreste boller med laks pakket ind i papir med garnsløjfer omkring ;-) Jeg behøver heller ikke fortælle, at det faktisk er hårdt at slæbe rundt på 5 kg frugt en hel dag, hvor folk hele tiden er for mætte til at spise noget af det ;-)

Flotte udstillinger var der alle vegne. Om jeg begriber, hvordan filtede figurer kan få så meget udtryk! Birgitte Krag Hansens udstilling var absolut fantastisk. Smuk, gribende, men også lidt uhyggelig!Skulpturel strik fra Duodo (to norske strikdesignere) var også meget iøjnefaldende - her et eksempel.

  
Blev der købt noget? Jo da. Nogle mere end andre. Nogle nøjedes med 3 nøgler garn, vel at mærke 3 nøgler á 10 g. Jeg fik endelig købt et Christel Seyfarth kit - Nomadevest & Pagodehat - som jeg første gang, fik øje på hos Nørklekonen. Du kan svagt skimte den mellem de to hold damer.


Derudover var det Bente Rønbergs stand, der vakte mest begejstring hos mig - jeg kunne ha´ købt et par kjoler, se bla. hos Gitte, men gjorde det ikke. I stedet købte jeg opskrift og garn til denne trøje. Det er den brun/sorte med orange. Orange har jeg naturligvis udskiftet med en stærk turkis :-)


Apropos stærk turkis, kom vi forbi Karen Noes blomstertunika, strikket op i netop den farve. Kun ren og skær selvbeherskelse forhindrede mig i at købe den, for som jeg sagde til mig selv - du kan jo altid købe den over nettet :-)

Mødte jeg andre bloggere? Måske, men kun to, jeg kunne genkende. Vi var naturligvis på Garnitures stand, hvor vi hilste på Yt. Jeg tog to billeder, men de blev så dårlige, at de kun vil virke som dårlig reklame og det ville være uretfærdigt, for Garniture havde sådan en fin stand. Det skal jeg lige love for at Sy & Rens (hvorfor rens??) også havde. Der mødte vi Mandagspigen, der stod midt i de mest fantastiske stoffer, jeg længe har set. Gitte og jeg var rørende enige om, at vi er glade for, at vi ikke også er afhængige af stoffer :-) Hvor var det hyggeligt at hilse på begge kvinder - det mærkelige er jo, at man synes, man kender dem, selvom man aldrig har mødt dem før IRL :-)

Ja, jeg havde ikke spor svært ved at holde mig vågen, men gik dog ud som et lys kl. halv otte i aftes.

Inden weekenden lykkedes det mig, at få frøken Selvdisciplin låst inde i skabet, så jeg lige kunne lave et par Lepidoptera til den samme veninde, der skulle ha´ Drops-vesten. Og da jeg så dem ligge op mod Eng, som jeg jo er godt i gang med, gik det op for mig, at jeg også må lave sådan et par til mig selv. Jeg fik strikket den første på turen til Fredericia, den anden må jeg vist lige lave i aften, medens frk. Selvdisciplin stadig sidder i skabet ;-)


Ha´ en god aften derude :-)

Faktaboks
Design: Lepidoptera - Nanna Gudmand-Høyer
Garn: Rester af Duo, 100 % uld og Online supersocke 100, 50% merino, 25% bambus, 25% polyamid
Garn fra lager: Ja
Anvendt:ca 35 g, ca. 20 g duo og 15 g Online
Farve: Bundfarve Petrol/Blå - Duo nr. 390414 , multifarvet Online supersocke 100, farve 1215
Købt hos: Designværkstedet og Markno
Pinde: Addi lace nr. 2,5
Str. One size
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg kan nu konstatere, at de bliver allerfinest, når det multifarvede garn har korte farveforløb som på disse og de første Lepidoptera med Indiecita Alpaca i farven forår.
Løbelængde: Duo 540 m pr. 100g og Online 420 m pr. 100g
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 171 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 7994 m
Anvendt garn i år: 2kg og 351 g

21 kommentarer:

 1. Meget smukke pulsvarmere - farven passer perfekt til trøjen, du er ved at strikke! Rart at høre, at der også er andre end undertegnede, der fik købt noget:-) Jeg savnede også Jer, men nu skal vi jo snart ses:-)

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig tur I har vaeret paa. Og nogle flotte billeder. Og saa maa jeg sige a du var i godt selskab. Du har ret i at man faar indtryk at at "kende" folk bare fordi man foelger dem i deres hverdag paa nettet.
  Glad for at I havde en pragtfuld dag, og tak for referatet.
  Jeg haaber din svigerfar falder til i den nye lejlighed.

  SvarSlet
 3. Det var dog pudsigt, jeg var også helt vild med nomadevesten, meeen tænkte at vente til hun kommer til vores cafe i maj, og den brune bluse hos Bente har jeg liggende på listen. Åh, der var bare så mange skønne ting der og så lidt strikketid vi har.
  Og så har du igen fine varmere at vise frem..:o)) Håber du har fået sovet ud og er frisk til at gå igang med alt det nye. Skal man også splitte garnet til vesten??

  SvarSlet
 4. Det lyder til at have været en dejlig tur til Middelfart - desværre måtte jeg springe over i år.
  Jeg glæder mig til at følge din vest - jeg er selv helt vild med CS' modeller - måske skulle jeg starte med vesten, inden jeg kaster mig over en af hendes frakker.

  SvarSlet
 5. Rens, fordi i deres butik i Sorø kan man indlevere rense tøj :0)

  SvarSlet
 6. sikke en dejlig tur .-) jeg går og venter på post fra Christel Seyfarth og håber at hun skynder sig med at sende mit Nomade-kit, som blev bestilt for nogle dage siden :-)

  SvarSlet
 7. Tak for i kikkede forbi ;)
  Rens fordi det hele startede med et renseri.

  YT

  SvarSlet
 8. Tusind tak for godt selskab. Det var dejligt at se dig igen ;-)

  Godt at frøken selvdicp. blev låst lidt inde - for sikke skønne kits du fik købt og sikke skønne pulsvarmere du har strikket.

  SvarSlet
 9. Det lyder som en rigtig hyggelig tur, I havde. Kan specielt godt lide, at man lige kan se garnet føre fra Gittes kurv og op til hænderne. Selv i en pause på en håndarbejdsmesse kan man strikke. :-)

  SvarSlet
 10. Ja, jeg behøver vist ikke at fortælle hvorfor Sy og Rens hedder Sy og Rens...Violykke og Yt har forklaret det så udemærket.Jeg kan supplere med at Inges mand overtog renseriet fra sin far, blev gift med Inge, der langsomt men sikkert fik mere og mere sy og strikke relateret ind. Da lovgivningen indførte skrappere miljøkrav (fornuftigt nok) stoppede butikken med at rense selv, men modtager og vidersender nu rensetøj.
  Jeg er enig med dig Lene...bloggeri gør, at man næsten kender hinanden :-)

  SvarSlet
 11. Skønne sager, det ligner en inspirerende og dyr tur. Jeg måtte desværre blive hjemme. Jeg glæder mig til Seyfarth på Kulturmaskinen til maj. Måske skal jeg have mit helt eget Seyfarth kit med hjem.

  SvarSlet
 12. Hmmm, det kunne være man skulle være taget på messe. Det lyder som en hyggelig dag I havde.

  Og nu fik jeg lige lyst til at strikke et par pulsvarmere af de garnrester jeg har...dine ser rigtig lækre ud!

  SvarSlet
 13. Jeg hadde nok blitt fra meg av begeistring på en slik messe. Dine lep...var flott i fargene. ;))

  SvarSlet
 14. Hej Lene

  Dejligt at I også havde en skøn tur, dejlige ting du fik købt og sikke nogle skønne pulsvarmer du har fået lov at strikke. Ja man kan købe sig på fattiggården, hvis man ikke passer godt på !
  Glæder mig til vi skal ses igen.

  SvarSlet
 15. Herlig tur - det er jeg helt sikker på. Jeg gik glip af det, men et besøg hos Purl i New York var nu også helt OK...
  Jeg glæder mig meget til at se din Nomade - den er rigtig, rigtig fin!
  KH Britt

  SvarSlet
 16. Helt misundelig på jeres messe. Og idéen med faktaboksen kommer jo bl.a. fra dig. Lettere at få alt med når det står samlet end at skrive tekst.

  SvarSlet
 17. Lyder som alle havde en god dag.
  Nu ved du at det ikke er nødvendigt at sove så meget, du kan strikke i stedet for.

  SvarSlet
 18. Undskyld, undskyld Lene;-)! Men os med rygrad som en kop cacaomælk, kommer nogle gange til at spise en muffin for meget i stedet for det sundere valg i form af et dejligt æble. Fine, fine pulsvarmere du endnu engang har produceret.

  SvarSlet
 19. Åh en dejlig dag! Er helt misundelig, men til gengæld går turen nordpå på fredag, for vi er så heldige, at vi skal på kursus hos Bente Rønberg i denne weekend, og vi kan næsten ikke vente... Nu må jeg få styr på den maskine, så jeg kan strikke andet end sokker.... Gerne et par bluser eller 10.

  SvarSlet
 20. Det lyder som en skøn hyggedag, og sikke en masse lækre sager du har købt - og undladt at købe :)

  SvarSlet
 21. Hej Lene, nej jeg syr lynlås på i hånden, har ikke prøvet det på maskine, kan bedre styre det tror jeg. Det er ikke så slemt når først knappenåle er sat i, skal bare helst gøre det i dagslys, når jeg kan se at træde nålen og i det mørke garn.:o))

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.