19. februar 2010

Status på veste

Wood Hollow Vest 2 er færdig, men skal ikke eksponeres for kraftigt, fordi det er en julegave, så du får kun et lille glimt af den her. Samtidig er det februars bidrag til julegaveknitalong hos Sylvia. Den er strikket i den lækreste uld-silke-blanding og har en mere dyb, støvet rød farve end jeg kan gengive her - kors, hvor er jeg træt af de dårlige billeder, jeg får taget i øjeblikket. Jeg undskylder det med dårligt lys ;-)


Det var næsten endnu sjovere at lave 2´eren, både på grund af det luksuriøse garn, men også fordi mønsteret i den grad stadig sad i fingrene. Jeg fik rettet op på mønsteret ude i siderne på dette eksemplar og end ikke den mindste lille fejl har fået lov at passere - det er trods alt en gave!

Så blev der plads til de to sidste veste i denne selvvalgte vestemåned. Den første får I en bid af her. Det er Ivy Leage Vest designet af Eunny Jang og den fik jeg øje på hos Gitte. Mønsteret er iøvrigt gratis.


Når jeg strikker flerfarve strik tænker jeg altid - ah, rigtig strik. Jeg elsker simpelthen at sidde og væve farverne sammen og se mønsteret tage form og jeg har meget svært ved at stoppe igen, når jeg først går i gang, for jeg skal altid lige ha´ en mønsterpind mere. Det er decideret farligt for ens nattesøvn :-)

Da jeg var ca. 15 år led jeg af alvorlig, altfortærende kærestesorg og det første, jeg gjorde hver morgen var at begynde at tude. Min mor, der ikke anede sine levende råd og så hele familiens sommerferie ryge i vasken, foreslog tilsidst i ren desperation, at vi skulle tage ind til nærmeste garnforhandler i den ferieby, hvor vi opholdt os og købe garn, så jeg kunne strikke mig en trøje! Jeg var ikke meget for at vise mine røde, ophovnede øjne og kinder i byen, men har måske ubevidst følt det halmstrå, der blev rakt ud. Vi tog afsted og jeg valgte en norsk trøje med masser af mønsterstrik i forskellige naturfarver - og jeg havde ALDRIG strikket flerfarvestrik før. Min mor forsøgte ihærdigt at få mig til at vælge noget andet, vel vidende, at dette projekt kunne give mig endnu et nederlag. Men jeg stod fast OG jeg strikkede den norske trøje fuldstændig fejlfrit!!! Da jeg først havde tørret øjnene, blev jeg som besat og jeg stoppede ikke før den var færdig. Da jeg tog den på for første gang, opdagede jeg også, at jeg ikke længere havde kærestesorg ;-) Så mon ikke, det var der min tyrkertro på, at strik kan løse mangen et problem, opstod?

Men jeg må jo ikke glemme den anden vest. Den er valgt af veninden som fik Cumulus. Det er resterne fra trøjen, der skal bruges:


Den er sammensat af både hæklede og strikkede dele, så det skal nok blive sjovt :-)

Faktaboks
Design: Kirsten Kapur - Through The Loops - Wood Hollow Vest
Garn: DK Scrumptious, 45% silke, 55% Merino
Garn fra lager: Ja, i den grad
Anvendt: 230 g
Farve: RJ 2015, dyb rød
Købt hos: Fyberspates
Pinde: Addi click nr. 3,5 og 4,0.
Str. Mindste str.
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg har strikket med 8 m mindre end den mindste str. på både for- og bagstykke.
Anvendt garn i år: 1kg og 590 g

25 kommentarer:

 1. Smuk ser den ud - dejlig farve! Strik kan kurere mangt og meget - det er sandt og vist:-)
  Jeg har også en Ivy League vest på min to-do liste:-)Den bli`r skøn tror jeg :-)

  SvarSlet
 2. Sikke da en fantastisk strikke historie :-)
  Kan godt forstå du elsker flerfarve strik, med den historie.
  Og så er det jo netop fantastisk at sidde med!

  Hvor ser den røde vest lækker ud!

  SvarSlet
 3. Sikke en sød strikke-terapi-historie! Jeg har endnu ikke den store erfaring med mønsterstrik, men det er en udfordring der skal tages op i løbet af dette år. Den mønstrede vest du er i gang med er super flot og kunne også være en kandidat for mig :-)

  SvarSlet
 4. Den røde vest ser ud til at have en fantastisk skøn farve på min skærm, så helt galt er det da ikke gået med at tage billeder:-)

  SvarSlet
 5. Den er super smuk din røde vest , ville ikke være så tosset endda at være modtager :-)

  SvarSlet
 6. Fine vester. Den røde ser så fin ut.
  Den mønstrete er flott, kassisk. Du er så ryddig og flink med det du gjør. Bestemmer deg for å strikke vester og så plopper det opp med vester.
  Skjønn historie, det er nå litt mer inspirerende å være kreativ enn å ha kjærlighetssorg. Ha en fin kveld. :))

  SvarSlet
 7. Den røde er så flot! Sikken en gave (øh - kan man komme på listen ? ;-)
  Den flerfarvede ser så spændende ud. Glæder mig til at se / føle. Håber vi ses i morgen.

  Og så hækle du også - din energiske kvinde ;-)

  SvarSlet
 8. Hvilken vidunderlig historie fra det virkelige liv - dengang, og sikken smuk halsrunding på den røde, der på billedet har farve, som det tørklæde, jeg strikker i øjeblikket i Isager alpaca 2 - en farve, mit kamera på ingen måde ønsker at gengi korrekt. Måske er der noget med de røde farver?

  SvarSlet
 9. Noen blir glad il jul, ser jeg;)
  Kjenner igjen følelsen "må bare ta en pinne til":O)
  Før da jeg hadde kjøpt nytt garn, la jeg meg med strikkepinnene og strikket på senga for jeg var så nysgjerrig på hvordan mønsteret ble;)

  Strikking hjelper nok mot det meste;)
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlet
 10. Den der norske trøje gad jeg altså godt se.

  SvarSlet
 11. Hvor er det en skøn rød farve - og tænk allerede at have julegaver klar... ikke spor misundelig :-)
  du strikker godt nok hurtigt..

  SvarSlet
 12. Sikke et skønt indlæg Lene, og din røde vest ser bare dejlig ud. Jeg ville også gerne i gang med mønster strik, men det må lige vente lidt.

  Tak for alle dine søde kommentar på min blog, har ikke været for god til at svare.

  SvarSlet
 13. Den ser lækker ud - eller det gør de nu begge to.

  Ville ønske, at jeg havde det som dig mht. flerfarvestrik. Men på trods af (eller måske netop pga.) masser af hønsestrik i mine unge dage, kan jeg ikke tage mig sammen til det i dag!

  SvarSlet
 14. sød historie. Min mor gav mig en stak lægeromaner da jeg i den alder havde kærstesorger - men flerfarvet strik havde nok været bedre !
  Fantastiske cveste du har strikket - og er ved

  SvarSlet
 15. Jeg likte din historie om kjærlighetssorg og den Norske strikketrøye. Tenk hva et strikketøy kan gjøre for kropp og sjel!!
  Din røde vest ble nydelig!!! Og du er flink som har enda en ting ferdig for Julegave-alongen. jeg selv har ikke kommet så langt enda....

  SvarSlet
 16. Smuk ser farven ud her på min skærm, men du har ret i at det er svært at tage indendørs billeder lige nu. Og du er hurtig færdig med dropsvesten når du har hæklet blomsterne. Og smiler over din knuste kærlighedshistorie og hvordan det kan gå, når man bare har et strikketøj at koncentrere sig om, kan godt huske situationerne dengang, og det blev også til meget strik der. Din Ivy ser flot ud, glæder mig til at se den færdig.

  SvarSlet
 17. Nååårh sikken en sød historie, den bragte smilet frem hos mig. Dine veste ser super godt ud, jeg elsker at du er super perfektionist. Ha' en god lørdag. :o)

  SvarSlet
 18. Jeps, du har ganske ret i at det er en Avis jeg har gang i..:o))

  SvarSlet
 19. Virkelig läkker vest, Ivy'n, skal kigge närmere på den.

  SvarSlet
 20. Skøn rød vest (jeg har vist en rød periode for tiden ;-) ) Jeg er generelt også til veste, har strikket nogle stykker, så det er dejligt med lidt ny inspiration :-)

  SvarSlet
 21. Pragtfuld historie. Mindeværdig.
  Skønne strikke projekter du har gang i.
  Jeg er selv meget glad ved flerfarvet strik.

  SvarSlet
 22. Ja du har ret. Strik er ren terapi.
  Julegaveknitalong lyder som en god ide. Hvis I laver det igen til naeste aar tror jeg jeg vil hoppe med paa vognen. Den roede vest, du gemmer da et billede saa vi faar den at se selv efter jul????? "Proevebilledet" ser laekkert ud.

  SvarSlet
 23. Sikke fine ting du har gang i, og sikke en sød historie om din første norske trøje :)
  Jeg er også ret vild med at strikke i flere farver, men jeg HADER vrangsider i flere farver, har bare overhovedet ikke fundet stilen endnu, så det er en kæmpe kamp :/

  SvarSlet
 24. Som altid skønne ting fra dig.
  Jeg har det på samme måde med flerfarvestrik - der er så fedt. Jeg har været længe væk fra det - jeg må snart igang med et flerfarveprojekt igen.
  Kh Britt

  SvarSlet
 25. For en koselig liten strikkehistorie! Det var godt du ble kurert av den kjærlighetssorgen...
  Strikking kurerer gruff!
  Ha en fin dag, og takk for kommentar!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.