11. januar 2010

Dem må vi ha´ nogle flere af

.... lange dage fyldt med ny inspiration, nye teknikker, lækre garner og det vigtigste, fantastisk godt selskab, der bestod af Irene, Tine, Gitte, Mariann og Berit fra strik-in gruppen og en masse andre strikkegale og - glade kvindfolk, der alle var interessant klædt i et eller andet stykke vidunderligt strik. Jeg gloede simpelthen, nærstuderede og greb endda mig selv i at pege og hvor kan man ellers tillade sig at gøre sådan i forhold til folks påklædning, ja, jeg spørger bare ;-) Jeg mødte bl.a. en smuk kvinde klædt i et smukt Christel Seyfarth sjal - så nu er jeg endnu mere fast besluttet på, at jeg MÅ lave sådan et!

En del af de ovennævnte kvinder har heldigvis beskrevet arrangementet udførligt og fået taget nogle ordentlige billeder, for jeg havde ikke åndsnærværelse til andet end at følge med og suge til mig, måske fordi det er første gang nogensinde i alle mine strikkeår, at jeg har deltaget i en strikke-workshop! Jeg havde travlt med dette:Jeg skal lige strikke en Ente færdig til en veninde, så skal der gang i noget kjolestrikning med nye mønstre. Vi faldt stort set allesammen for Perlegrus-mønsteret, der er overordentligt smukt og meditativt at strikke, når man først har knækket koden!

Vi var heldige at møde endnu en blogger, Ann, der sad med ved frokosten og senere i Annette Danielsens workshop. En gæv kvinde, hvis blog, jeg glæder mig meget til at følge i fremtiden. Forhåbentlig mødes vi også igen engang :-)

Efter en rigtig dejlig frokost, hvor vi fik vendt et vigtigt emne eller to - bl.a. hvordan begejstring tolkes som skaberi i Nordjylland og den dejlige ø Fur, måtte vi lige skynde os hen i butikken for at købe Annette Danielsen bøger. Jeg købte "Det er ganske vist" og forlod butikken igen uden at købe garn overhovedet!! At dette senere ændrede sig, skyldes manglende logistik i programplanlægningen.
Det komprimerede program fortsatte med Fup, fif og Fiduser ved Annette Danielsen. Jeg ville nok ha´ foretrukket at høre et foredrag med hende, for jeg fik ikke så meget med fra workshoppen, men det var sjovt alligevel og jeg lærte da et enkelt trick eller to :-)


Programmet sluttede med Marianne Isager foredrag og blev raskt afsluttet et par minutter over fire, selvom der stod kl. 17.00 i programmet. Jeg kunne først blive hentet kl. 17.00, så jeg var tvunget til at gå tilbage til Isager butikken, for Kvindemuseet lukkede! Heldigvis gjorde Tine mig selskab, så ventetiden blev konverteret om til en særdeles hyggelig afslutning på dagen, tusind tak for det, Tine :-)

Nu hvor jeg var i butikken, måtte jeg jo se mig lidt omkring og da jeg så denne her hænge på en bøjle, blev jeg fuld af begejstring.


Der røg så alle mine fortsætter om IKKE at købe garn - til gengæld skal jeg for første gang strikke en Isager model i originalgarnet og dét er da egentlig på tide :-)
Til sidst en opdatering på min Annette Danielsen nederdel. Efter at have mærket og set originalen har jeg nok fået lyst til at lave en til. Originalen består af en uldtråd og en tråd af den meget tynde Alpaca 1. Hvis jeg skal strikke den igen, vil jeg helt klart bruge tynd Alpaca 1 som baggrundsfarve som Annette foreslår i opskriften, for det giver en meget lettere nederdel og er garanteret knap så bastant at strikke med som mine to uldtråde.

Jeg var så mæt af indtryk og begejstring, da jeg kørte hjem, at jeg faldt i søvn. Og nej, jeg sad ikke ved rattet, det gjorde min mand heldigvis. Normalt går jeg ikke gerne glip af strikketid i bilen, men denne gang var der ikke noget at gøre - jeg måtte kapitulere på grund af en helt usædvanlig, dejlig dag :-)

18 kommentarer:

 1. Det lyder til at have været en vidunderlig dag:-)

  SvarSlet
 2. Tak for sidst Lene! Det var en overordentlig dejlig dag. Åh, den er smuk den Indigo. Jeg har aldrig set den strikket. Jeg må vist en tur ned i butikken:-)Jeg skal alligevel hente lidt mere alpaca til kjolen:-)

  SvarSlet
 3. Det hørtes veldig hyggelig ut! :o)
  Jeg har strikket babyvotter til mitt tantebarn, som kommer til verden om 2mnd. Men det er på helt amatør nivå i forhold til deg...*smiler*
  Ha en fin kveld,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlet
 4. Helt misundelig på jeres dag, det lyder bare så hyggeligt. Det perlegrus ser spændende ud. Og Indigo er bare så flot, den glæder jeg mig til at se. Og kan trøste dig med at jeg kom til at bestille noget garn i går, vi kan jo ikke gøre for det...:o))

  SvarSlet
 5. Det høres virkeligut som en innholdsrik dag;)
  Da er det bare for oss å vente på dine neste prosjekt, gleder meg;)
  ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlet
 6. Sikke en dag i har haft ;)

  Den kan man leve længe på.

  Yt, som slet ikke er misundelig.

  SvarSlet
 7. ....da er du den 3dje jeg er hos som var på det kursus i går.
  Jeg var selv på kursus med Anette Danielsen i Sept. da jeg var på Strikkefestivalen på Fanø. For meg ble det litt for mye tall og utregninger.......men jeg angrer litt for at jeg ikke kjøpte boken.
  Heldigvis har jeg en vendestrikkbok her hjemme, som jeg kjøpte på Sommerfuglen i København i sommer.

  Så flott din nederdel i forrige innlegg var. Den modellen hadde A.Danielsen på da jeg var på Fanø. Det ser ut til at du får brukt det mye, siden du kan forandre uttrykket med alle de antrekk du har fra før.

  SvarSlet
 8. Lyder som en hyggelig eftermiddag.

  SvarSlet
 9. Som skrevet hos visse andre bloggere ...så har I da vist haft en super søndag...
  At pege på andres flotte strik..må vist være i orden:-)
  Pas på...man kan blive så afhængig af strikke workshops :-)
  Jeg ser også frem til at følge Anns blog..tænk om i kunne mødes IRL
  Annette Danielsens nederdel..uha jeg kunne strikke een mere..måske i ensfarvet, hvad tror du om det?

  Så har jeg hørt rygter om endnu en Stor Strikkesøndag i Århus..er det sandt? for jeg er ved at samle en vognfuld herfra Sorø og omegn :-)

  SvarSlet
 10. Sikke en dejlig dag :-) Var det en Regndraabekjole Annette D. havde paa ?

  SvarSlet
 11. DET LYDER TIL AT iHAR HAFT EN FANTASTISK DAG - JEG GLÆDER MIG VILDT MEGET TILD 31 HVOR JEG SKAL AFSTED - Håber vi ses hos Berit

  SvarSlet
 12. Jeg er vist være orienteret om dagen, og det er jo dejligt, når jeg ikke selv kunne deltage. At læse jom jeres oplevelser og indtryk er næsten som selv at være der. Jeg må "nøjes" med et 3-timers arrangement med Marianne Isager på Silkeborg bibliotek 24. jan.

  SvarSlet
 13. Kjekt å lese innlegget ditt. Heldige dere som har et slikt treff, Jeg har ikke hørt om noe lignende her. Det virker veldig inspirerende. :))

  SvarSlet
 14. Uha - det var godt jeg ikke kom med ned i butikken. Var faktisk fristet........
  Måske jeg kunne mærke at rygradden var ved at blive vblød som en regnorm ;-) Uha jeg havde lyst til garn til Snedronningen....
  Også tusind tak for sidst - det er altid dejligt at være i dit selskab ;-)

  SvarSlet
 15. Ohhh - jeg er ikke bare lidt - jeg er meget misundelig. Der gad jeg godt have været med. Sådan en omgang summer så dejligt i knolden i laaaaaang tid efter.
  Du må da have fingrene i Isager's Japan bog også. Det er ikke kun Indigo, der er fantastisk i den...efter min ydmyge mening.
  :-) Britt

  SvarSlet
 16. Du har helt ret.
  Sådanne dage kunne man godt bruge mange flere af.
  Så mange indtryk man har med hjem.

  Og tak for godt selskab, både på dagen og efter :-)

  Godt vi snart skal ses igen, det er som om vi aldrig bliver færdig med at snakke :-)

  SvarSlet
 17. Der er da ikke noget at sige til, du blev træt med alle de indtryk. Det lyder som den perfekte dag.

  SvarSlet
 18. Jeg kan godt forstå, at du faldt i søvn på vejen hjem, efter så dejlig en dag. Jeg er også ganske misundelig :-))

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.