28. juli 2010

Helt enkel ferie

...næsten uden computer, har lige været dét, der skulle til.

Jeg var ved at køre sur i blogning o.a. men næsten 4 ugers enkle, helt simple dage ude i den Nordjyske natur, med en enkelt afstikker til Skive og Henrichsens Uldspinderi, har givet mig lysten tilbage.

Hver morgen har vi spurgt hinanden: Hvad har du lyst til i dag? Og så har vi bare gjort det. Nu stiller vi heller ikke de store fordringer, bare vi kan være aktive og være ude det meste af tiden.

Det næste lange stykke tid, skal der bruges mange penge til min nye uddannelse, så ferieplaner omkring Island og det nordlige Sverige, må vente til bedre tider. Vi må bruge det, vi har lige uden for døren og gør det gerne og med stor appetit og glæde. Der findes ikke et bedre sted end Nordjylland om sommeren, så er det sagt. I kommer jo allesammen rendende herop på denne tid af året, indrøm det bare ;-) Her "det grå fyr" ved skagen. Det kræver sin kvinde at spæne op af trapperne og "fyrpasseren" var endda så venlig at tilbyde to ture op og ned på én 10-kroners billet - gad vide, hvor mange, der tager imod tilbuddet ;-)Tall Ship Race var et af de helt store arrangementer i Aalborg. Nogle af de største sejl- og skoleskibe sejler hvert år om kap og i år kappedes de bl.a. fra Antwerpen til Aalborg, hvor de gjorde holdt i tre-fire dage inden de fortsatte kapsejladsen videre mod Norge.

Det kan roligt siges, at alle sejl var sat til, jeg har ikke tidligere set så flot et arrangement i Aalborg. Havnen var summende fuld af liv, der lød musik fra fem scener - jeg havde bl.a. den kæmpe-nostalgiske oplevelse at skråle med til Sebastian, især Brechts/Sebastians "sørøver Jenny" fik ikke for lidt og hele begivenheden blev afsluttet med et kæmpe festfyrværkeri, der blev akkompagneret af nøje udvalgt musik. Altsammen helt gratis og fantastisk flot.
Min eneste anke: Hvorfor er det aldrig muligt at købe noget sundt og godt at spise til den slags arrangementer? Jeg mener, det er da lige årstiden til vogne fulde af små "spis-dem-rå" grøntsager og frugter og bær i læssevis! Måske hele dyr på grill. Nå - det må sendes videre til arrangementskomiteen, det giver ikke mening at plage jer med den slags.

Vi har mest levet af ærter fra bælgen, nye gulerødder, jordbær, salathoveder, tomater, agurker og et godt stykke kød fra vores øko-ko eller ditto gris, hvis vi nåede hjem til grillen. Rester tager vi gerne med til frokosten dagen efter. Nemmere kan det ikke være, bare ned i køletasken med hele molevitten og så købe nye grøntsagsforsyninger langs vejen - fra de lokale, ikke de der snydepelse, der kører ud til vejen med deres supermarkedsforsyninger ;-) Når vi har været på restaurant har der været fokus på fisk og skaldyr, vi blev bl.a budt på en forrygende fiskebuffet på restaurant Franks i Sæby. Deres fiskefrikadeller og hjemmerørte remoulade kan sagtens konkurrere med dem i Skagen, skulle jeg hilse og sige!


På løbefronten er der sket det helt store gennembrud i sommer. Jeg har virkelig "knækket løbekoden" og har fordoblet det antal km, jeg plejer at løbe. Det hele blev kickstartet af de to officielle løb, jeg deltog i først på sommeren. Normalt løber jeg slet ikke om sommeren, for det er ALT for varmt og så vil jeg hellere padle i kanoen, men i år har jeg stædigt holdt ved, fordi jeg blev sat et godt stykke tilbage i vinter, hvor det var umuligt at løbe p.gr.a tilsneede og uryddede veje her i Nordjylland. Det gav så grufuld hård en løbestart i foråret, at jeg bare har besluttet, at det ALDRIG skal ske igen, om jeg så skal købe mit eget løbebånd, hvis der kommer langvarig sne igen i år ;-)

De sene sommeraftener er derfor taget i brug, når det har været for varmt og jeg er kommet op på 10 km, 3 gange om ugen. Mit mål for efteråret og vinteren er 50-60 km hver 14. dag - så er overliggeren da lagt et nogenlunde pænt sted. Der skal suppleres med bakke- og intervaltræning, når det bliver køligere, så jeg kan blive hurtigere og løbe 10 km på max. 1 time. Der skal indhentes et par minutter, så det bliver hårdt, men det er så utroligt motiverende at have et mål, der udfordrer.

Ja, så glad og sjov kan man se ud, når man starter på en 10 km. Jeg vil skåne jer for hjemkomsten, der ser noget mere sammenbidt ud ;-) Nedenfor trasker jeg rundt mellem tvende have på Nordjyllands spids - tænk vi har badet rigtig mange gange i år. Ikke bare soppet som her, men rigtig badet. Det har været helt vidunderligt :-) Kanoen spørger du måske? Jo, jo den bruger vi skam, men vi har glemt kameraet hver gang, vi har været ude!


Strik? Var der nogen, der sagde strik? ;-) Slet ikke så meget som jeg plejer, men lidt har ligeså megen ret og der er trods alt tradition for et enkelt strikløst indlæg om sommeren, her på bloggen. En skøn lille Kim Hargreaves sag til min svigerdatter, er det da blevet til, men den skal lige ha´ syet knapper i før den kan vises frem. Der har været dage helt uden strikkepinde i hænderne og de har været hårde, men nødvendige ;-) Jeg glæder mig til alle de fantastiske projekter der venter i efteråret. Mange projekter ligger gemt og glemt i svigerfars kiste, og mange nye er på vej! Du skal nok blive indviet i det hele meget snart.

Nu venter der 1 million blogindlæg, hav lidt tålmodighed med mine kommentarer - jeg skal jo læse det hele og jeg glæder mig til at se, hvad I har bedrevet :-)

21 kommentarer:

 1. Som du har kost deg med sunn og god mat og løpeturer!!! Jeg er imponert over hvor flink du er:)
  Og et innlegg uten strikking, men du har vel syslet med noe;)
  Kos deg videre og klem fra meg som nyter sola på hytta;)

  SvarSlet
 2. Velkommen tilbage, syndes som evigheder du har været borte...:(

  Skal lige love for det lyder som en skøn skøn sommerferie i dejlige Danmark, med masser af sunde indslag.....hvilket dit underskønne udseende også viser med alt tydlighed :o)

  Et stort tillykke med de forbedret løberesultaterne.

  SvarSlet
 3. Velkommen tilbage fra en ferie, dejligt at læse, du har haft nogle fantastiske uger. Du har helt ret, Nordjylland er et skønt sted at bo og holde ferie.

  SvarSlet
 4. Det lyder til at I har haft alletiders ferie. Og at batterierne er ladet op. Vi tager på sommerferie i Nordjylland til september.
  Merete

  SvarSlet
 5. Velkommen tilbage, har savnet dig :0)

  SvarSlet
 6. Sikken en dejlig ferie. Lyder spændende med ny uddannelse.

  SvarSlet
 7. Det lyder som ferie når det er allerbedst:-)
  Hvad skal du i gang med at lære?

  SvarSlet
 8. Lyder som en skøn ferie Lene! Glæder mig til vi ses på søndag:-)

  SvarSlet
 9. Velkommen tilbage!
  Det lyder som den fedeste ferie - lige som den skal være.
  10 km - wuaw, det synes jeg er godt gået!
  KH Britt

  SvarSlet
 10. Det lyder som den helt perfekte og afslappende ferie du har haft, og velkommen tilbage i blogland, og du har ret i at bloggeriet kan blive for meget, men man kan alligevel ikke undvære det når der er gået et stykke tid, kan også blive helt stresset af ikke at kunne nå at kommentere alt det man gerne vil, og når man så kommer for langt bagefter virker det helt uoverskueligt. Købte du slet ikke noget garn i Skive...:o))

  SvarSlet
 11. Det lyder som den helt perfekte ferie.

  SvarSlet
 12. Hvad har du gjort for at få alle de km på dine ture? Er i øjeblikket på 5 km, men vil rigtigt gerne op på 10. Kan bare ikke komme videre..

  SvarSlet
 13. Lyder som om du har haft en skøn ferie, og har fået ladet rigtigt op!

  Øh - hvad betyder 2 ture op og ned i et tårn for en der er i så god form som dig?

  Jeg kan prale med at jeg nu er opppe på at løbe lige over 3 km og ryggen holder.......
  Er vildt misundelig på dine 10 km.

  Glæder mig til at se dig på søndag!

  SvarSlet
 14. Det lyder simpelthen som om, at du har haft det, som du har villet ha det, og det er det vigtigste. Man lader batterierne og kan komme igen. Nyd det!

  SvarSlet
 15. Deilig med ferie...*smiler*..
  God helg,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlet
 16. Velkommen tilbage - du har været savnet.
  Det lyder til at have været en rigtig dejlig ferie, og Nordjylland har jo vist sig fra sin allerbedste side.
  Vi var selv inde i Aalborg da der var Tall Ships Races - og fyrværkeriet - ja, det var bare så utroligt flot.

  SvarSlet
 17. En skikkelig inspirator er du. Full av energi og virkelyst. jeg takker også for kommentar. Jeg tenker på treningen min og vil vel begynne nå. Gleder meg til å se hva du strikker på, det er alltid en stor glede. Jeg er også spent på hva din nye utdannelse er.
  Skagen er et av mine yndlingsteder å dra til. Det er vel 5-6 år siden sist så jeg er enig med deg at du har det utenfor stuedøren. :))

  SvarSlet
 18. Det ser lækkert ud.
  Danmark er et dejligt land lige udenfor vores egen havedør. Man skal bare gå på opdagelse!
  Spændende med din nye uddannelse. Det var måske den store beslutning, du skulle tage, som du talte om for nogle måneder siden?
  Jeg tænker med grådighed på din nye uddannelse. Jeg elsker at lære.
  Held og lykke med det.
  Min største bekymring er så, om Frk. Disciplin bliver holdt hjemme for at spare, så vi andre ikke kan låne hende lidt engang imellem?

  SvarSlet
 19. Hej Lene
  Tak for et skønt indlæg, hvor er det et flot mål du har nået med dit løb. Jeg savner også tit noget sundt rundt i landet, det usunde står bare alle vejne. Hvorfor kan man ikke få sat boder op med sund mad, som måske også er til at betale! Nå det var lidt om det. Jeg er også total uviden om hvad der sker rundt omkring i blogland, men det må jo indhentes hen af vejen. Jeg er bare så ked af at jeg ikke kunne være sammen med jer i søndags, men ryggen bestemmer meget for mig :-(
  Glæder mig til vi skal ses næste gang.
  Det er nogle rigtig skønne billeder du har lagt ind af jeres ferie.
  Held og lykke med din uddannelse :-)

  Knus
  Helle

  SvarSlet
 20. Jeg skal love for at der har vaeret gang i jer i ferien. Laekkert! Og sikke nogle maal du har sat dig. Fedt fedt, jeg hepper fra sidelinien. 10km joesses hvor er jeg stolt af dig. Ny loebedistance, ny uddannelse,.... det lyder som om forandringens time er kommet, og det klaeder dig. Du ser hammer godt ud paa billederne, saa bliv ved med det. Ny uddannelse????Kan den forklares????

  SvarSlet
 21. Ahhhh, hvor det lyder spændendenenene!
  Glæder mig til at høre mere undervejs.
  Jeg skal nok passe godt på Frk Disciplin så længe, hun er på besøg.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.