31. maj 2010

En forlænget weekend på Fur

.... var lige dét, der skulle til ovenpå det flop af en restetop, der kom ud af vaskemaskinen torsdag aften. Efter vask havde de blå farver blandet sig med de hvide, så de hvide striber ikke længere var hvide, men grålige og de hæklede kanter flossede.

Jeg gider ikke engang give den en faktaboks og heller ikke afskrive garnet på lageret. Måske bruger jeg den som gulvklud på terrassen - for jeg er faktisk blevet rigtig olm ;-) Jeg har brugt en del tid på den og den så fantastisk ud inden den kom i vaskemaskinen!

Ærgrelsen varer heldigvis ikke længe, når man kan spadsere en tur på Fur i solnedgang, omend skyerne ihærdigt forsøgte at dække solen, det bidrager nu kun til den i forvejen dramatiske natur.

Alle der læser med her, ved at jeg har tabt mit hjerte fuldstændig til den ø, så det behøver jeg ikke bruge mange ord på igen.


Dog må jeg lige nævne, at hos Lisbeth Klode (hende med merinoen og mohairen) kan man bestille tapas - altsammen hjemmelavede produkter fra kvæg og lam, inkl. brød og rødvin. Så har Lisbeth det klar (næsten;-)) når du kommer derover. Det kan kraftigt anbefales. Lørdag aften spiste vi på Fur Strandhotel, hvor de bla. har verdens bedste fiskefrikadeller

og så fik vi naturligvis søndagsfrokostbuffet på Fur bryghus, hvilket ikke kan anbefales, hvis man vil undgå at spise for meget ;-)

Købte jeg garn? Faktisk meget behersket vil jeg sige - først og fremmest købte jeg en gave (pudse, pudse glorie), så købte jeg en enkelt spole Silkcashmere hos Duddine. Hun er en rigtig ildsjæl og kan fortælle ALT om alle de nye garner hun har taget hjem, f.eks. possum (enormt blødt og lækkert), bisongarn (ekstremt lækkert og ekstremt dyrt, 300 kr for 100g), majsgarn som jeg kom til at købe 10 nøgler af i en uimodståelig himmelblå farve, men meget mere om det en anden gang. Hun gør også rigtigt meget i økologiske og bæredygtige garner og har hun tid fortæller hun gerne og længe. Jeg elsker simpelthen at komme i den totalt overfyldte lade, hvor der altid venter noget nyt og spændende :-)

Jeg er naturligvis kommet håbløst bagud i blogland, medens jeg været væk og ikke mindst væk fra computeren og jeg har fået denne award ikke mindre end 8 gange, så det er jo den rene oscarfest ;-)


Jeg siger tusind tak til Garn og glas, Emmy, Fru Westerskov, Nørklekonen, Rie, Ann, Faster Mette og Dorheivalo.

Jeg følger op på det her med awards i et senere indlæg, hvor der forhåbentlig også kan vises noget mere vellykket strik. Synes Ann har skrevet et rigtigt god indlæg om emnet, selvom jeg dog kun lige har nået at skimme det. Nu vil jeg nærlæse det og opdatere mig hos alle jer andre. Jeg glæder mig til at se, hvad I har bedrevet.

Ha´ en rigtig god aften :-)

26 kommentarer:

Ann sagde ...

Ja, jeg undrede mig faktisk over, hvor du mon var henne, men du var jo bare på dejlige Fur.
Jeg har det fuldstændig, som du med Fur, og jeg kommer de samme steder, som du viser og nævner og glædes over de samme ting.
Jeg har købt mælkebøttegarn hos Dudine. Noget kradst noget, men til kurve er det godt, men hårdt at arbejde med.
Ja, jeg undskylder næsten awarden....ambivalent, for du har fortjent den. Dit strik er så inspirerende for mig, men som du jo så nu ved, har ambivalensen udmyntet sig i en beslutning.
God uge

Xanita sagde ...

Jeg vil da helt sikkert overveje Fur til en weekendtur - det ser da ret skønt ud. Og måske kan man også lokke manden med ud at kigge på garn :-)

Gitte sagde ...

Det er dog de mest fantastiske billeder du har fået taget på Fur. Se helt eksotisk ud.
Jeg må gentage - Altså - jeg vil til Fur ;-) Mon ikke jeg også kan lokke manden, når han læser alle dine gode historier om mad og drikke.

Æv for pokker med den top. Og man kan sagten se at du har brugt tid og kræfter. Den ser ud til at have en fantastisk pasform, men hvad hjælper det når garnet i den grad svigter i vask!! Hhhhmmmffrrrppp.

Op på hesten Karoline ;-)

Garn, hund & kat sagde ...

Fur er fantastisk. Har været der kort og kommer bestemt gerne igen.

Ærgeligt med din top. Vil håbe den kan reddes - den virker gennemtænkt og ser ud til at være en sag er er brugt megen tid på

Elins Strikkeri sagde ...

Så ergelig med garn som ikkje tåler vask!! Ser og hørest ut til at du har hatt ein koselig weekend:))

snakkemunn sagde ...

Så ergelig. Jeg hater flekker og grått det som skal være hvitt.

Du har heldigvis hatt et flott oppphold på Fur med god mat, fin utsikt og flott garn. Det høres eksklusivt ut. .))

Tovepia sagde ...

Så synd med din vest, men den så jo flott ut. Kan du ikke vaske den en gang til å se om det er noe overflødig farge?

Flott tur du har vært på!!

Ha en fin start på juni og klem fra meg;)

Mette G. sagde ...

Øv da med "gulvkluden". Men hvis den ikke på nogen måde kan reddes, så..... Må altså omkring og kigge på garn, næste gang vi er på Fur. Vi kan jo næsten kigge til Fur - øh næsten altså!

Helle : sagde ...

Ej hvor er det en skam at din bluse er blevet sådan, tror at den var super flot inden vask. Sikke en pasform den har.

Utrolige billeder du har taget, (har du fået nyt kamera ??) de er bare så skønne.

Merete sagde ...

Sikke en dejligt tur til Fur. Jeg er nød til at skal en tur til Fur når jeg kommer til Jylland i sommerferien. God billeder. Ikke så godt min din top, kan du ikke give den væk til genbrug?
Merete

Sylvia sagde ...

Nei og nei, så ergelig! Har dere Wanish i DK? Vask den en gang til med denne, og den blir som "ny" (forhåpentligvis) Det er ille når sånnt skjer, altså.Det er godt du har andre trøyer du kan bruke....;)

Fur, hvor ligger det i DK? der har jeg aldri vært. Jeg er en stor DK-tilhenger, og vi har kjørt landet på kryss og tvers i mange år. Vi håper også på en tur i sommer.....

Jeg synes det var godt du fikk kjøpt deg noe garn, siden vasken ødela din trøye. Kanskje du skulle gjort som meg, å håndvaske litt? Jeg gjør ikke annet for tiden. Men i dag håper jeg på lykken.

Lydert sagde ...

Man får jo helt lyst til en weekend på Fur. Har aldrig været der, men har læst fantastiske beretninger derfra skrevet af Thit Jensen

Berit sagde ...

Det ser ud til at have været en dejlig tur. Ærgerligt med sommerblusen - ØV!

nynne sagde ...

Fur er et fantastisk sted - vi har planer om at sejle et smut ind i limfjorden næste sommerferie, og så kommer vi endeligt til fur igen.
Ærgeligt med den fine top - det er så trælst når farverne løber sammen

Erna sagde ...

Fur er en skøn ø, hvis man er til natur o.lign. Man får rigtig slappet af og der er masser af tid til at tænke over livet.
Men hvor er det ærgerligt med blusen, for det ser ud til at være en meget sommerlig model.

Lin sagde ...

Oev oev oev. Er det garnet der er dumt eller vaskemaskinen der driller???????? Og den har ellers saa flot en form. Gulvklud, tja, vil det ikke naesten vaere synd for gulvet naar du nu har set dig SAA OLM paa den top????? Du kommer nok til at skrubbe for haardt af bare arrigskab hihi.
Godt du havde Fur-weekenden som plaster paa "saaret".Lidt god mad, vino og garnkoeb og vupti, saa koerer den igen. Fantastiske billeder. Man faar rigtig lyst til at tage afsted. Aergeligt vi kun har en maaned hjemme hvert aar hvor vi nyder og slider mormors sommerhus helt op( dog desvaerre uden mormor).
Tusinde tak for din dejlige kommentar. Det var en rigtig energi og godt humoer-giver.

Irene sagde ...

Øv - hvor er det ærgerligt med den top!
Men dejligt at komme til Fur. Der ser simpelthen helt fantastisk ud! Jeg MÅ simpelthen snart have hevet Michael med til Fur. Jeg trænger i den grad til garn(Host-Host)!

strikkedilla sagde ...

Kjedelig med ting man har brukt mye tid på, som farger. Ser ut til at du har hatt en fin tur

Tine sagde ...

Øv, hvor træls.
Modellen ser ellers rigtig spændende ud!
Men hvor ser det da ellers fantastisk ud på Fur.
Som Gitte siger, vi må altså afsted engang :-) Selvom det godt kunne ende med at blive meget dyrt (som Irene skriver :-D)

Lena sagde ...

Åhh, din stakkel - jeg kender desværre kun alt for godt til et uheldigt vaskeresultat.

Jeg må vist snart til Fur - der ser skønt ud.

Lea Poulsen sagde ...

Mon ikke du kan redde den bluse ved at lave nye kanter?
Jeg har været fordi Fur engang, meget flot.
Angående awarden, du fandt dig selv flot at du gad.
Jeg synes det er noget pjat, det er det medfølgende krav jeg har noget imod. Nu er det sådan at jeg næsten ikke strikker mere, og jeg har også fået awarden for mine kommentar til Dorthe ikke for hvad jeg har lavet.
Jeg har ikke brugt tid på at spekulere hvem og hvorfor eller min grund det hint eller pist.
Og en plads i sidebaren få den ikke.
Jeg glider hen over den.

Men det var sjov at lave alle link.

Irene sagde ...

Som jeg da lige kom til at længes helt og aldels vanvittigt hjem, dér!

Tak fordi du delte din dejlige Fur tur!

Og må jeg så lige slå et slag for at Fur-elskere lige afgiver en stemme på rette sted: http://www.kristeligt-dagblad.dk/7atse

strikkeentusiasten sagde ...

Øv Øv din stakkel....det er virkelig træls når et ellers dejligt stykke strik bliver ødelagt...er det garnet der er noget galt med ???

Vi var på vej til Fur i søndags men blev "bremset" af sygdom, jeg havde ellers glædet mig og planlagt alt ned til mindste detalje ....men Fur skal besøges og det bliver meget snart.

Dorte sagde ...

Øv, hvor ærgerligt for dig med din top !!

Det er nogle fantastisk flotte fotos af skrænterne på Fur - lyset er så smukt, så smukt !

Kristine sagde ...

Tillykke med alle dine award's ;)
de ter så fortjent.

Og seriøst!
Det med ting, der ser godt ud under processen, det kender jeg alt for godt.
Sådan ender stort set alle mine garneventyr ;)
Men til gengæld laver du jo så sindssygt mange andre fantastiske ting. Så denne er nok hurtigt glemt......eller not!

Det ser ud til at have været en dejlig ferie.
Måske skulle man prøve fur?

Dejligt at have dig inde i kampen igen;)

Nyd dagen
Kh
Kristine

Samtal från min trädgård sagde ...

Der må vi jo så bare over ved lejlighed, til dit dejlige Fur! Ved ikke om vi kommer til DK i sommer, men det kunne da hände sig.