1. januar 2010

Strikkeåret 2009

Hvad blev det til?
Endnu et strikkeår er gået sammen med det første årti i det nye århundrede og årtusinde - jeg nægter at skrive: Hvor bliver tiden dog af ;-) Det har været et endog meget produktivt strikkeår. Du kan se, hvad jeg har lavet ude til højre under Færdige projekter 2009 - en løselig optælling siger 17 trøjer og 3 kjoler og så alt det løse :-)

Hvordan det så går til, at jeg kommer ud af dette strikkeår med et lager på 24,5 kg - ja, det er ganske uforståeligt og nærmest forfærdende. Jeg kan kun berolige mig selv med, at ALT garn bliver brugt til mindste stump. Beviset er mit resteskrin, hvor selv de mindste tråde gemmes til at strikke f.eks. blomster af ;-)Jeg har stort set strikket hver eneste dag, fordi jeg efterhånden tager mit strik med overalt. Gennemsnitligt
bliver det vel til tre timer på en aften, men det bliver også ofte fire og fem. For slet ikke at nævne de mange
timer i weekenden. Jeg har stort set aldrig ondt i hverken skuldre, ryg, håndled eller fingre, hvilket jeg i høj grad tilskriver to faktorer: 1) At jeg efterhånden har lært at slappe fuldstændig af i alle dele af kroppen, når jeg strikker og 2) min styrketræning. Jeg tror mange vil sidde derude og fnise: Skulle det nu være nødvendigt at styrketræne for at strikke? Nej da, men dét, du giver dig selv ved at træne er netop styrke i musklerne og dét, er der ikke bare brug for til at klare livet i al almindelighed, men i særdeleshed også når du strikker, så du ikke får ondt både her og der. At strikke involverer forbavsende mange små og store muskler i fingre, hænder, håndled, nakke, skuldre og ryg, så det er klogt at holde sig i form ;-)

Blogudvikling
2009 blev året, hvor min strikkeblog sådan set "fandt sit leje". Jeg har valgt at lave indlæg, når jeg er færdig
med et stykke strik. Der er få undtagelser, f.eks. hvis jeg har fået noget helt fantastisk garn som jeg bare må vise frem. Såsom dette her:


Det kommer du til at høre meget mere om senere. Og ja, de små sølvglimt i garnet er sterling sølv :-)

Dette er en strikke-blog og det skal det blive ved med at være. Selv er jeg strikke-nørd med tryk på nørd. Og dermed elsker jeg lange beskrivelser af strikkeprocessen, hvor jeg kan lære nyt eller få tips fra andre. Sådan prøver jeg også at lave mine egne indlæg, når der ellers er tid til det. Jeg har strikket i over 40 år og jeg er fra en tid, hvor man lærte det hele af sin mor (eller en anden i familien). Min mor døde for mange år siden og jeg tænker ofte på, hvor glad jeg er, for at hun lærte mig at strikke. Sikke en gave at få. Dengang talte vi ikke om strikketeknik, ej heller var der mange bøger i omløb. Jeg er totalt fascineret af den verden, der åbner sig i dag og alt det nye, jeg kan lære hele tiden ved at bevæge mig rundt på nettet. At du kan få instruktion i næsten hvad som helst via YouTube betyder, at der ikke er grænser for, hvad du kan lære.

Jeg elsker den inspiration jeg får fra alle jer, der blogger om dette fascinerende emne og bliver altid glad for en kommentar. I stedet for at sige tak for din kommentar eller svare på et spørgsmål på min egen blog kommer jeg "over til dig". Jeg har aldrig selv tid til at gå tilbage til et indlæg, jeg allerede har læst for at se om der er svaret på en kommentar. Der er så totalt meget at følge med i, at jeg kun kommer én gang og jeg går ud fra, at du har det på samme måde :-)

Ravelry
Det lykkedes heller ikke i dette år, at flytte rigtigt ind på Ravelry. Jeg gjorde et halvhjertet forsøg, men jeg går altid i stå, når jeg kommer til "stash". Jeg orker simpelthen ikke at tage billeder af alt mit lagergarn og lægge det ind - det hele er i forvejen registreret i et regneark, men selvfølgelig uden billeder. Du kan spørge, hvorfor jeg så ikke bare starter med at lægge det ind, jeg køber fra nu af og det ender det måske også med på et tidspunkt, selvom det vil give et noget fortegnet billede af mit lager! Jeg er nu heller ikke meget for dobbelt bogholderi og synes det er tidskrævende nok at lægge mine projekter ud på bloggen. Nu må vi se om 2010 bliver året.

Årets .....
 
Årets absolutte hit er kjolen fra Hendes verden. Dermed er jeg også nået frem til:

Årets garn i brug, for det er nemlig dette usædvanligt billige garn fra BC garn kjolen er strikket i. Desværre ser det ud til, at Angora-Silk-Tweed kun er en partivare, så jeg ved ikke om det er noget de kommer til at sælge fremover. Jeg har vasket kjolen igen og igen på koldt uldprogram i vaskemaskinen og du kan simpelthen ikke se det på den. Ingen fnuller, ingen vriden sig ud af form, ingen ubehagelige overraskelser i brug.

Årets garn er Merinoen fra Lisbeth Klode på Fur. Det er skønt at strikke med, stærkt og elastisk, samtidig med det er blødt. Jeg vil vende tilbage igen og igen for at fylde lageret op, det er helt sikkert. Det virker også til at garnet arter sig rigtig godt i brug, kun minimal fnulren efter adskillige gange i vaskemaskinen på koldt uldprogram.

Årets garn, jeg aldrig køber igen bliver BC garns Lucca Superwash i farven sub27. Det bliver så fnulret efter vask, at det nærmest bliver ubrugeligt. Da jeg brugte det til to gavecardigans er det ekstra surt, for hvem gider give en strik-gave væk, der arter sig så elendigt i brug. Jeg fik denne forklaring fra BC garn: "Angående lucca, så er vi klar over at det piler lidt, nogle farver mere end andre. Årsagen til dette er dilemmaet mellem tvindingen og blødheden. Jo mere tvinding, jo hårdere garn, jo mindre piling. Dette er dog også en problematik, vi har været i dialog med vores leverandør omkring. Angående lucca superwash, så skulle superwashbehandlingen fikserer fibrerne mere så piling bliver væsentlig mindre. Det er da også første gang vi hører om problemet ved den superwashbehandlede. Dette er jo ingen trøst for dig, men vi er selvfølgelig taknemlige for at du gør os opmærksom på problemet, og for os vil det være en stor hjælp hvis du vil maile os nummerne på farverne". Jeg vil gerne her understrege, at jeg elsker Lucca og har strikket indtil flere trøjer, der ikke fnulrer/piler, men her gik det helt galt. De to trøjer er nærmest ubrugelige og det er SÅ surt, når det er gaver. Derfor denne udførlige advarsel!

Årets trøje har været svær, for jeg er fuldstændig vild med alle mine Jean Moss og Annette Danielsen modeller. Jeg bruger dem alle flittigt og er stort set lige glad for dem alle sammen. Efter hårdt pres må valget dog falde på Annette Danielsens Hvirvelstrøm. Den er helt unik i designet, sidder fremragende og er smart både til jeans og kjole. Jeg har brugt den igen og igen og kommer til at slide den op til sidste trevl.

Årets flop - ja, dem er der egentlig to af: Norah Gaughans Ashbury som jeg fik mishandlet ved at strikke i noget helt forkert garn og Hanne Falkenbergs Plissé som aldrig blev helt god trods al verdens forsøg på redning. Så den vil jeg helt sikkert lave igen, måske i det røde garn fra Fur.

Årets designer er naturligvis Annette Danielsen. Jeg er i gang med at strikke min 6. og 7. model fra hendes bog Strik Naturligvis. Opskrifterne/modellerne er geniale, velskrevne og særdeles sjove at strikke. Jeg glæder mig så meget til at møde hende til Store Strikkesøndag og lære et par tips og tricks.

Planer for 2010
Jeg MÅ ha´ fat i en Christel Seyfarth model.
Jeg må ha´ nogle flere veste, så februar udnævner jeg hermed til vestemåned.

Jeg begyndte 2009 med restriktioner på mine garnindkøb. Det gav tilsyneladende en ustyrlig købelyst senere på året, så jeg prøver med en anden taktik i 2010. Hver gang jeg får lyst til at købe garn, skal jeg gå ind og åbne mit garnskab og kikke på hylderne og derefter vente 48 timer! Er jeg naiv? Nu må vi se om det har effekt ;-)
En lille trøst er det da, at jeg køber stort set alt andet som genbrug!
Rigtig godt nytår til jer alle. Tak for en guldgrube af inspirerende indlæg om strik i det forløbne år. Jeg glæder mig til at følge med hos jer i det nye år :-)

29 kommentarer:

 1. Og rigtig godt Nytår til dig. Skønt med sådan et langt indlæg fyldt med gode tips til en nybegynder som jeg. Især er jeg glad for at læse om din kjole fra Hendes Verden og det garn, for det ligger klar her til at blive forvandlet til netop sådan en kjole !!

  Og Annette Danielsen kan du godt glæde dig til, jeg hørte hende i oktober og det var super godt !

  SvarSlet
 2. Jeg vil da også benytte lejligheden til at ønske dig og dine et rigtigt godt Nytår. Forhåbenligt får du strikket en masse i 2010 - det er skønt at læse og ikke mindst se hvad der kommer fra pinden. Jeg er helt din opfattelse med at der kun kommer noget på bloggen, når der er ting som er færdige.

  SvarSlet
 3. Du har strikket såå mye flott i 2009, og jeg gleder meg til din produksjon i det nye året.
  jeg er også av dem som kan strikke og strikke uten å få vondt i muskler. Dessverre har jeg falt ut av styrketreningen, men har planer om å gjenoppta den:)..nyttårsforsett:D
  Ha en god start på året og klem fra meg;)

  SvarSlet
 4. Også godt nytår til dig. Det er en dejlig og meget inspirerende blog at følge. Jeg glæder mig til at følge dine projekter i 2010 :)

  SvarSlet
 5. Også godt nytår herfra :-)

  Jeg nyder også at læse din blog og se dine skønne kreationer - det er virkeligt inspirerende.

  Og så synes jeg jo også det er skønt at læse at kjolen fra Hendes Verden er et hit, for den har jeg planer om at lave i 2010 :-) Vil da tage dit garnvalg med i overvejelserne :-)

  Glæder mig til at læse flere af dine blogindlæg i 2010 :-D

  SvarSlet
 6. Godt nytår til dig også ;)
  tak for fif og ideer.

  Yt

  SvarSlet
 7. Rigtig godt nytår! Et skønt indlæg - jeg elsker sådanne opsummeringer, overvejelser og erfaringer fra en anden strikker.
  Jeg er meget inspireret af din blog og dit strik. Dit strik er så smukt og dine erfaringer og dine tips med garn og opskrift er indtil flere gange skrevet bag ørerne. Jeg glæder mig til at følge bloggen i det nye år.

  SvarSlet
 8. Godt nytår til dig og din familie. Du har godt nok nået at strikke meget i 2009, og det bliver sikkert ikke mindre i 2010.
  Jeg er heller ikke flyttet ind på Ravelry, men deltager i en udfordring derinde her fra den 1. januar. Så håber jeg det kan være med til at jeg bruger det noget mere
  Merete

  SvarSlet
 9. Og jeg blev så glad over at läse dit indläg, og over at jeg kunne huske up til flere af dine tekster, når du nävnte dem. Dejligt at få rigtig fakta om garn og mönster fra dig og spändende at se hvilken blå nuance du nu har valgt til projektet ;)Gläder mig til at se dine veste i februar!
  Endnu en gang godt nytår og jeg gläder mig til at läse dig i 2010.

  SvarSlet
 10. Godt Nytår. God idé med at vente 48 timer, du må nok lige lave en undtagelse, der gælder i tilfælde af 50 % rabat :-)

  Jeg misunder dig al din strikkettid.
  Ang Ravelry: Jeg orker ikke at flashe mit stash der. Tag det i små bidder og start med just færdige projekter.

  SvarSlet
 11. Også rigtig godt nytår til dig. Tak for en dejlig blog Lene, du gør altid meget ud af dine indlæg, og rigtig god til at beskrive dine arbejder.

  Det giver utrolig meget inspiration !

  SvarSlet
 12. Dejligt indlæg med masser af faktor. Godt nytår og god strikke fornøjelse i det kommende år.

  SvarSlet
 13. Heisann, og godt nytt år til deg!
  For et flott innlegg du har som det første i år 2010.Bare nytelse å sitte og lese.
  I fjor fikk jeg vondt i muskler 2 ganger, og det tror jeg var pga strikking/hekling. Men ellers føler jeg at jeg kan strikke og hekle så mye jeg orker, uten å få vondt. Jeg rir og får brukt muskler på det, og i år skal jeg begynne med yoga igjen, for det gjør underverker på kroppen(og sjelen)
  Jeg gleder meg til å besøke din blogg igjen. Vi sees.

  SvarSlet
 14. Først - Hvor er den skøn din Grafitti trøje - Jeg så den med det samme - men fik ikke lagt en kommentar!

  Og sikken et skønt indlæg med status for 2009. Synes ikke helt at jeg har overblikket. Men det kan være det kommer.
  Er helt røget af Ravelry - synes ikke jeg har tid.....

  Uha garn med sterling sølv - det lyder lækkert. Må ses og gramses på den 10.??????

  Lyder som en god idé med tænkepause inden der købes garn. Synes også ofte at man får idéer af at kigge på garnlageret.

  Tusind tak for alle dine dejlige kommentarer i årets løb, og godt nytår.

  Gitte

  SvarSlet
 15. Det har vært så gøy å lese innlegget ditt. Jeg liker når du beskriver garnet du bruker og hvilken opplevelse du har av det.
  Jeg elsker de fine produktene dine.Gleder meg til å følge med videre i 2010. :))

  SvarSlet
 16. Rigtig godt nytår til dig også! Og mange tak for en meget inspirerende blog, som jeg holder meget af at læse. Det er dejligt at du giver din ærlige mening om strikkeoplevelser, teknikker og garn!!!
  Mange ønsker om et dejligt 2010
  Kh Karen

  SvarSlet
 17. Hej Lene. Rigtigt godt nytår og tak for masser af inspiration og søde kommentarer på min blog. Det er så hyggeligt at vide, at der sidder en strikkerske i Aalborg, selvom vi aldrig har mødt hinanden. Det kan være det sker i 2010 -hvem ved? Dejligt at se hvad du har bedrevet i 2009 i samlet format. Det er sørme ikke så lidt.

  SvarSlet
 18. Rigtigt godt nytår, Lene!!
  Jeg nyder din blog med stor glæde og kan godt lide at den er så strikkenørdet.
  Ravelry: den der stash-funktion er kun for masochister - den kommer jeg aldrig til at bruge - det er riiiigeligt at blive mindet om mængderne i regnearket....
  Helt enig mht Lucca, i øvrigt. Godt til halsedisser....men ikke så meget andet....
  Knus,
  Britt

  SvarSlet
 19. Du er en modig kvinde! Tænk at veje sit garnlager! Tak for al den inspiration, der altid kan findes hos dig. Mht. Ravelry: pyt med dit stash, det der efter min mening gør Ravelry til en guldgrube, er alle de forskellige udgaver af diverse strikmodeller, vist på rigtige mennesker og i forskelligt garn. Når man lige har sat sig ind i det tager det ikke lang tid at lægge et projekt ind.

  SvarSlet
 20. Tak for den fine gennemgang.
  Sjovt at se hvad din mening er om garn og andre ting :-) Det sætter altid tankerne igang.

  Jeg er en af "masochisterne" som har alt mit garn i Ravelry Stash :-) Jeg syntes jeg har bedre overblik over hvad jeg har og når jeg ser på noget bestemt garn kan jeg altid se hvad andre har strikket i det garn. Og det kan altid give gode ideer.

  SvarSlet
 21. En flot opsummering på strikkeåret 2009. Du laver så mange skønne ting, som jeg bli`r vældig inspireret af, og som også andre har skrevet, så er du vældig god til at beskrive det.
  Med hensyn til Lucca har jeg samme uheldige oplevelse som dig. Jeg strikkede en skøn trøje(Mr. Greenjeans), men går aldrig med den fordi den fnuldrer helt vildt. Jeg er på Ravelry, men er kommet håbløst bagud med at lægge billeder ind, og lader mig nu mest inspirere - det er svært at nå det hele.
  Tak for alle dine dejlige kommentarer i det forgangne år.
  Jeg glæder mig til at følge din blog i 2010 og til at se hvilke spændende projekter du får lavet.

  SvarSlet
 22. Godt nytår til dig, dit flittige menneske.
  Tak for al din gode inspiration og flotte strikkeprojekter i særdeles skønne farver.
  (PS. Jeg har strikket i 56 år!!! - startede som 6-årig).

  SvarSlet
 23. Godt nytår, Lene! Det er imponerende, hvad du har fået produceret og jeg suger til mig af dine tekniske beskrivelser. Selv er jeg ikke så god til at gøre status og registere, men for mig er strikkeriet afstressning og afslapning. Tak for i år. Glæder mig til at se dig den 10.

  SvarSlet
 24. Godt nyttår! Så mye lekkert garn du har her! Jammen var det mye som fristet, og så mye lekkert du har laget siden sist jeg var innom..

  SvarSlet
 25. Åhr... Wow... fire.og.tyve.et.halvt.kilo.garn...
  Så tør jeg altså godt at gøre status på mit garnlager. Det kan da kun være mindre ;o)

  Jeg glæder mig til at følge dine strikkeprojekter i 2010 - selv om jeg tror, at jeg vil blive lidt frustreret over ikke selv at kunne nå at producere så meget.

  God strikkelyst!

  SvarSlet
 26. 1. Du skrev fire og tyve komma fem kilo garn?

  2. Jeg er heller ikke flyttet rigtigt ind på ravelrymed stash og sådan.

  3. Det lyder spændende med sølv i garnet.

  4. Jeg er med på en vest i februar.

  5. FIRE OG TYVE KOMMA FEM KILO GARN?!?!?!

  Jeg vil gerne have et billede af det, sådan jeg kan gå ud og købe garn og vise et billede af dit garnlager, når Sygeplejersken beklager sig. :-D

  God nytår. ;-)

  SvarSlet
 27. Forsinket godt nytår til dig. Og sikke et lager, og dejligt indlæg om årets projekter. Ville have svært ved at vente 48 timer med at købe garn, så hatten af hvis det du'er. Tænker bare på at så er der lidt til dårligere tider, når jeg ser hvor meget der er..:o))
  Og har det ligesom dig med at svare på kommentarer, kan heller ikke huske at gå tilbage på et indlæg, og som regel svarer jeg også på afsenderes blog.

  SvarSlet
 28. top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]casino[/url] coincide the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]realcazinoz[/url] autonomous no set aside reward at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino compensation
  [/url].

  SvarSlet
 29. [url=http://www.23planet.com]Online casinos[/url], also known as conceded casinos or Internet casinos, are online versions of noted ("crony and mortar") casinos. Online casinos franchise gamblers to assess as ingredient in and wager on casino games painstakingly the Internet.
  Online casinos most often skiff odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos contend higher payback percentages with a take it percentage concern games, and some leak payout behalf audits on their websites. Assuming that the online casino is using an fittingly programmed unspecific quantity a go over again up generator, note games like blackjack coveted an established column edge. The payout patch up rather than of these games are established one-time the rules of the game.
  Uncountable online casinos sublease completely or apprehension their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Foolhardy Chicane Technology and CryptoLogic Inc.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.