30. januar 2010

Jeg kunne næsten ikke stoppe igen

... da jeg først var begyndt på dem her, men der var ingen vej udenom, for jeg skulle gøre en fødseldagsgave klar til i dag, den får dog sit helt eget indlæg en anden gang. Kan kun røbe det er min første model fra Annette Danielsens "Det er ganske vist".

Dag- og natsommerfugle tilhører ordenen Lepidoptera og det er navnet på disse skønne pulsvarmere i skyggestrik. Og de er da også så fine, sommerfugleagtige i farverne. Jeg har været forelsket, siden jeg så dem første gang for flere år siden (tror i hvert fald opskriften har eksisteret så længe, måske du allerede har lavet dem?), så det er sandelig på tide, at jeg får strikket et par. Opskrift og ikke mindst garn kan fåes hos 123knit.com. Her vil jeg handle rigtig meget fremover, for der er et godt udvalg, priserne er særdeles rimelige og der sendes fragtfrit i DK, hvis du handler for mere end 150 kr (og nej, fragten er ikke lagt oven i priserne, gå selv ind og sammenlign).De er et genialt og overskueligt gaveprojekt og kan varieres i det uendelige. Der strikkes skiftevis med en ensfarvet tråd og en multifarvet tråd. Længden reguleres ved at slå flere eller færre masker op, bredden reguleres ved at strikke flere eller færre striber. Jeg fik lavet 3 par til gaveskabet, inden jeg måtte vende tilbage til fødselsdagsgaven. 2 par lange, hvor jeg har slået 70 m op ligesom i opskriften og 1 par korte, hvor jeg har slået 50 m op. De bliver meget forskellige alt efter om det multifarvede garn har korte eller lange farveforløb.Duchess er som altid "tovholder", jeg er i hvert fald ret sikker på, at hun mener, hun er chefenDa jeg var til strik-in sidste gang talte jeg med de øvrige katteejere om at ha´ en strikkekurv. Tilsyneladende kunne alle andres katte lade en strikkekurv stå i fred. Jeg synes det er så dekorativt med en strikkekurv og også meget praktisk at kunne bære den rundt i huset og vil så gerne ha´en, men Duchess ville omgående indlemme den i sit territorium.

Først ville hun sidde og kigge, så ville hun gå op i den, så ville hun lade som om hun var døv, når jeg begyndte at råbe, så ville hun meditere og ælte i garn og strik, så ville hun lægge sig godt til rette og tilsidst ville hun gøre sig "tung", når jeg endelig nåede frem til at forsøge at hive hende op. Hvis det skulle lykkes mig at få hende op uden at få flænset mit strikketøj, ville hun vende tilbage efter få minutter, sidde og kigge, snuppe et nøgle garn og løbe med det. Dette ville hun gentage, indtil hendes ejer endelig forstod, at den strikkekurv, var hendes territorium :-) Derfor må jeg bruge min strikketaske i stedet.

Ups, jeg var lige ved at glemme: Med Lepidoptera nåede jeg lige på målstregen januars projekt i julegave knitalongen hos Sylvia. Det er altså årets første julegaver, pudse, pudse glorie ;-) Hold op, hvor jeg føler mig foran.

Som den opmærksomme læser måske husker, har jeg udnævnt februar til "veste-måned". Jeg går efter at strikke nogle stykker, så de fleste igangværende projekter (og der er rigtig mange - se hvad jeg har på pindene ude til højre) lægges nok tilside imedens. Den ene vest er til en veninde og skal strikkes af resten af garnet fra Cumulus. Så skal der nok også indgå en vest i julegaveknitalongen og så vil jeg strikke et par stykker til mig selv. Nu må vi se, hvor langt jeg når - mottoet er, at det skal være sjovt. Jeg har lige købt opskriften til den guddommelige Wood Hollow Vest og den glæder jeg mig vildt til at strikke. Går og snuser i garnskabet for at finde det rigtige garn :-)

Nu vil jeg tage ud og hjælpe en veninde med at holde børnefødselsdag. Sådan en flok raske drenge i 6-årsalderen skal nok holde os godt beskæftiget!
God weekend :-)

Faktaboks
Design: Nanna Gudmand-Høyer
Garn: Indiecita Alpaca, 100% Alpaca og Online, linie 2, 55% merino, 20% silke, 25% polyamid (multifarvet tråd til det lille par)
Garn fra lager: Nej, købt til formålet
Anvendt:ca 100 g
Farve: Bundfarve koksgrå Indiecita nr. 404, multifarvet (2 lange par) Indiecita forår nr. 002, Online linie 2 nr. 0111
Købt hos: 123knit.com
Pinde: Addi lace nr. 2,5
Str. One size
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg vil strikke dem igen og igen - de er også et fantastisk resteprojekt.

21 kommentarer:

 1. Dine håndledsvarmere er bare så flotte. Dem kan man ikke få for mange af. Din kat skal bare have sin egen kurv, fyldt med billigt garn. Så du kan have din i fred?
  Merete

  SvarSlet
 2. Pulsvarmerene dine er kjempe fine!!
  Nydelig pus :o)

  Ha en fin helg,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlet
 3. Dejlige pulsvarmere. Det fik da en klokke til at ringe her hos mig. Jeg har nemlig strikket dem engang, men hvor er de lige? Hm, jeg må da vist lige have kigget i garnkurven, man kan jo altid bruge sådan et lille, hurtigt projekt :-)

  SvarSlet
 4. Flotte pulsvarmere og dem kan man jo heldigvis ikke få for mange af. Der findes også kurve med låg :)

  SvarSlet
 5. De var nydelige! Har noen pulsvanter i tankene selv. Har ennå ikke bestillt noe garn på nettet så langt, kanskje jeg må kaste meg ut i det;)
  Din lille katt er nok sjefen:D Du får ordne deg en kurv til, en for katten og en for strikketøyet;)
  Ha en riktig god helg og klem fra meg;)

  SvarSlet
 6. De er så fine de pulsvarmere! God idé at strikke til julegaveskuffen allerede nu. Det ku`være jeg også skulle melde mig til:-) Hun er da en værre en hende Duchess - men hun sidder da så fint og styrer garnet:-)Min Silke har lige "hjulpet" mig med at gøre rent - hun synes det er vældig morsomt at gå i vejen for gulvkluden:-)

  SvarSlet
 7. Dejlige pulsvarmere, og flotte farver.
  Altså, den vest du skal i gang med, er da bare super flot :-)
  Er der et diagram med til mønsteret, eller er det mon kun på skrift ? Det går ikke ret godt her, når der ikke er et diagram at kigge på, og den frister da virkelig :-)
  God fornøjelse med fødselsdagen !

  SvarSlet
 8. flotte pulsvarmere, og opskriften kan hentes gratis.. tak for ideen.
  Helle

  SvarSlet
 9. Stililige pulsvarmere. Du får meg alltid til å ville lage ting. Jeg kommer nok å strikke de til julegavealongen.
  Smart ide med å la katten få sin egen kurv med nøster. Det er jo ikke sikkert det blir så gøy for katten da, men det er jo verdt et forsøk.
  Ha en fin helg. :))

  SvarSlet
 10. Det giver nemlig et helt specielt smukt udtryk at blande det multifarvede og ensfarvede garn, hvor er de bare flotte. Jeg skal have gang i Ruth's vanter, det er samme system. Jeg er nok mere heldig med min kat, som ligner din til forveksling, den lægger sig bare på garnet, men tager det aldrig.

  SvarSlet
 11. Den farvekombination var jeg helt vild med! Og til de håndledsvarmere kan man jo have alle farver af halstörkläder og hatte, som vi virkelig behöver i denne tid!
  God söndag.

  SvarSlet
 12. De er rigtig skønne, dine pulsvarmere. Farverne er rigtig lækre, og så er de dejligt lange.

  Hvor er du altså sød - hjælper en veninde med en 6 års fødselsdag. De er ret livlige i den alder, og det er godt med ekstra hænder.

  Glæder mig til at se dit Anette Danielsen projekter - Vilde svaner?

  SvarSlet
 13. Kjempeflotte, og det er flott når man kan bruke litt restegarn.

  SvarSlet
 14. Da var du i mål med ditt januar-bidrag til Julegavestrikken. Nå venter en ny mnd rundt hjørnet.
  Disse pulsvarmere du har strikket er geniale! jeg har en nesten lignende oppskrift, som er super til restegarn. Og jeg skulle ha strikket slike for lenge siden, men alltid dukker det opp andre prosjekter jeg bare MÅ igang med. Kanskje jeg rekker etpar til sommeren? Hvem vet?

  SvarSlet
 15. Hæ, hvor er det sjovt, som vores katte ligner hinanden - både af udseende og interesse for strik ;-)
  http://uldtotuldgodt.blogspot.com/2009/11/en-strikkende-kvinde-har-mange.html

  SvarSlet
 16. Super flotte - god redning med et par til"gave-skuffen"

  SvarSlet
 17. Ja dine pulsvarmere er bare skønne, sikke nogle farver der kommer frem.

  Jeg kan godt se at det er nemmere for dig at have en strikke taske i stedet for en strikkekurv ;-)

  SvarSlet
 18. Tak for din fine omtale af min butik. Og herligt at se, at du har fået glæde af min lille opskrift.

  SvarSlet
 19. Hold da op! De pulsvarmere er smarte og nemme at få fra hånden ;-) Dem må jeg prøve at strikke. Jeg har endnu aldrig strikket et par pulsvarmere, så det er da på tide.
  En hund kan lære at holde sig fra strikkekurvene - min har. Kan en kat ikke det??

  SvarSlet
 20. Eijjj ja - dem har jeg også tit tænkt på at strikke....de er superfine!
  Jeg kan varmt anbefale Nanna's butik - hun har meget dejligt og er smaddersød,.....og en habil strikker.
  Glæder mig til at se dit børnestrik - her er Klods Hans på pindene.
  KH Britt

  SvarSlet
 21. Fantastisk historie om katten og garnkurven, jeg og katten min kjenner oss igjen. Vi slåss ofte om et nøste (og katten vinner stort sett, dessverre). Hilsen Maria

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.