27. februar 2009

100 g ren luksus

...Efter at jeg er begyndt "at spare op" til nye projekter ved at bruge fra mit lager, er vægten på de færdige projekter blevet MEGET vigtig. Jeg har en meget præcis digitalvægt og må tage mig selv i at regne point ud pr. gram. Jeg kan også mærke, at jeg har meget lettere ved at runde op end ned! Men denne gang har jeg faktisk brugt præcis 99g ren cashmere. Og det tæller naturligvis for 100 g :-)

Som alle, der har prøvet at strikke af ren cashmere ved, er det den ultimative luksus. Det fåes ganske enkelt ikke bedre. At farven brager helt igennem gør bestemt ikke strikkeoplevelsen mindre. Her er min cashmere top (originalen hedder cashmere undertrøje)
Den er strikket i et fint lille hulmønster og i en facon, der minder om de undertrøjer, der var moderne midt/sidst i 60´erne. Jeg havde selv nogle stykker i bomuld. Jeg er vild med den og regner med både at bruge den som top under en cardigan, men måske også over en kortærmet t-shirt som en slags vest. En ting er sikkert, den kan bæres direkte på huden, for den er SÅ blød.

Jeg har lavet stropperne lidt smallere og har lavet det glatstrikkede stykke ved barmen lidt længere end i opskriften. Mønsteret hører til dem, jeg kalder terapeutiske - det er enkelt, men kræver alligevel, at du er tilstede. Her brager farven virkelig igennem.Jeg har egentlig ikke strikket særlig mange ting i ren cashmere, for det hører jo til i den virkeligt dyre ende. Dog var jeg heldig i oktober, da jeg var til lagersalg hos BC-garn at få netop denne røde til "kup-pris" (nå ja, der røg også lige nogle grå med i sækken).

Heldigvis for pengepungen er variation et af livets vigtigste krydderier, så der skal naturligvis mange forskellige garner til at tilfredsstille en ægte strikkers behov for variationer udi strukturer og farver. Der er stor forskel på shetlandsuld og cashmere og heldigvis for det :-)

Fakta: Design Tina Christensen, Cashmere undertrøje
Garn: 100% Cashmere i valmuerød, anvendt 99 g
Pinde: 3
Opsparing: 5 point

Opsparingsstatus: 63,75 + 5 = 68,75 point Kun 31,25 point "to go".

14 kommentarer:

 1. Den er blevet fin. :-)

  Jeg tæller også helst ned til mindste gram på digitalvægt, og hvis det er et grimt tal, så runder jeg også hellere end gerne op. Den lille rest, jeg smider ud, bliver vejet med. - Ellers ville det være snyd. :-0

  SvarSlet
 2. Den ser vel nok dejlig ud - kan fornemme dens blødhed gennem skærmen - sser vat agtig ud - super lækkert resultat

  SvarSlet
 3. åååårh...den mig godt ha hvis du bliver træt af den ;-P

  SvarSlet
 4. Ej hvor er den bare skøn, både farve og mønster. -og ren Cashmere, nøøøj hvor lækkert! :o) Jeg er altså ret spændt på at se, hvad du mon bruger det grå til. ;o) Ha' en rigtig god weekend.

  SvarSlet
 5. Den har vel nok en skøn farve, håber den lever op til forventningerne. Cashmere er dyrt, men meget lækkert.

  SvarSlet
 6. nøj hvor lækker, den glæder jeg mig til at mærke når vi ses. Den er da bare anvendelig til mange ting.

  SvarSlet
 7. Hvor er din "undertrøje" bare flot. Sikke en farve, den bliver vil flot her til sommer på brun hud.
  Merete

  SvarSlet
 8. Hvor er den blevet skøn - og jeg kan jo se, at der er gået mindre garn til end opskriften egentlig foreskriver. Jeg kom nemlig til at købe 150 gram af netop denne røde farve i går, da BC-garn havde nedsat det med yderligere 20%. Glæder mig så meget til at prøve at strikke med det:-)

  SvarSlet
 9. Du er en dame som liker kvalitetsgarn:-) Toppen var superlekker. Det er jo bra at noe som er så eksklusivt vises, kan lyses litt opp. sta

  SvarSlet
 10. Den er meget smuk, din top, og det må da være helt fantastisk at strikke i sådan noget lækkert garn.

  Jeg ser med det samme mig i den top med cowboy bukser og en hvid skjorte, så...... (hvis du nu bliver træt af den)

  SvarSlet
 11. Smuk top og lækkert mums garn, det kravler nedad dit lager.:o))

  SvarSlet
 12. Hvor er den smuk.
  Og hvor ser den da bare blød og lækker ud.

  Imponeret over hvor langt ned i lageret du allerede er!

  SvarSlet
 13. Mange tak for jeres søde kommentarer :-)Det garn er virkelig vanvittigt lækkert - du kan glæde dig, Irene. Hvad lageret angår er jeg efterhånden også revnefærdig af tilfredshed over, at jeg kan holde ved :-)Glorien lyser kraftigere og kraftigere, hvad skal det ikke ende med? ;-)

  SvarSlet
 14. Ja, du er standhaftig, her köbes der bare, men måske alligevel ikke helt så meget som tidligere.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.