4. februar 2009

Hanne Falkenberg: Plissé

Sikken en fiasko - ja, det havde jeg ikke drømt om, at jeg nogensinde skulle komme til at sige om min udgave af Hanne Falkenbergs plissé - men det var ikke desto mindre, dét jeg tænkte, da jeg tog den på efter den var vasket og tørret.

Falkenberg-kittet har stået på mit arbejdsværelse siden i sommer og hver dag, har jeg glædet mig til at skulle begynde på den underskønne plissé - der kom dog altid liiige et andet projekt, jeg skulle ordne først. Så her, i den første måned af det nye år skulle det være! Og så kiksede den totalt!!

Lad mig med det samme understrege, at dette naturligvis ikke er fru Falkenbergs fejl - opskrift og garn fejler sandelig ikke noget og den var underholdende at strikke, i hvert fald det meste af tiden. Jeg glemte bare at foretage et par målinger undervejs, så den var både blevet alt for lang, men i høj grad også for bred.

Jeg gik og var lidt småsur i et par timer, så vaskede jeg den resolut igen og kom den i tørretumbleren. Jeg hev den ud med meget korte mellemrum og foretog alle de opmålinger, jeg skulle have udført, da jeg strikkede den. På mirakuløs vis (man er vel en rigtig strikkeheks, eller hva´?) endte den med, stort set at have målene svarende til en str. small - uden at der skete spor med den fine shetlandsuld. Stor lykke. Dog havde turen i tørretumbleren ligesom klemt de fine og ellers skarpe plisse´ er flade, så jeg måtte gøre noget - se nedenfor:

Det VIRKEDE, men jeg brugte også et par hundrede klips og trøjen var stadig en smule fugtig - jeg tør ikke anbefale metoden til andre, de var ret vanskelige at pille ud igen og ville gerne hænge i.

Da jeg prøvede trøjen igen, sad den meget bedre, men jeg var stadig ikke tilfreds. Ærmerne var alt for brede og bulede under armhulerne, så nu blev symaskinen fundet frem og uden at tænke for meget over det, syede jeg simpelthen ærmesømmen og sidesømmen lidt ind og kunne konstatere, at fiaskoen hermed var omdannet til succes -min udgave af plissé var blevet brugbar - Giv aldrig op - det er mit valgsprog!
Desværre stjæler blitzen mange detaljer, men I kan vist lige se den. Farven er gengivet rigtig fint - en smuk blå med svage violette nister. Bemærk de skarpe plissé´er - hvad man dog ikke kan udrette med en klips eller to :-)
Fotografen smuttede, inden den blev taget fra ryggen :-( OBS: Plisseérne har ikke forskellig længde, det skyldes udelukkende måden den er placeret på!

Selvom jeg er nogenlunde tilfreds nu, er plissé ikke blevet helt det, jeg drømte om, men måske jeg får et bedre forhold til "hende" med tiden. Fakta er i hvert fald, at jeg har lovet at strikke et eksemplar til min svigerdatter, så det vil jeg selvfølgelig gøre, når jeg lige har pustet ud med et par småprojekter eller ti :-)

Fakta:
Design: Hanne Falkenberg - Plissé
Original garn: Shetlandsuld, anvendt 300 g
Pinde 2,5 og 3

Opsparingsstatus: 22,5 + 15 = 37,5 point (snart halvvejs)

21 kommentarer:

 1. Warw hvor er den altså flot, de trøje, men sikke da et mas du har haft med den. Godt at det endte godt

  SvarSlet
 2. Det er altid ærgeligt, når man ikke er helt tilfreds.
  Jeg er ellers imponeret over din redning!
  Håber du kommer til at bruge den alligevel.

  Og så har du vel lært at din fejl, til den næste :-)

  SvarSlet
 3. Sikke en gyser. Det var da godt, at resultatet alligevel blev ok.
  Du kommer forhåbentlig til at bruge den, selvom den ikke er helt efter bogen.

  SvarSlet
 4. Hehehe jeg har haft en mermaid i tumbleren for at gøre den mindre. Godt du fik en nærmest lykkelig ende på historien.

  SvarSlet
 5. Ih sikke da en omgang. Men godt, du er så stædig, når resultatet bliver godt. Lad den hænge et par uger, så ser du anderledes på det, mon ikke? :-)

  SvarSlet
 6. det lyder til at have været lidt af en omgang. Men flot ser du ud i den

  SvarSlet
 7. Godt du blev stædig! For den er blevet rigtig fin. Og din sidder til som den model skal - jeg har set ret mange plisse'er, der er uklædelige fordi den sidder for løst. Men din er superklædelig på dig!
  :-) Britt

  SvarSlet
 8. Den ser rigtig flot ud, men jeg skal da også lige love for, at du har arbejdet for det :-)
  Jeg har også reddet et par trøjer, med hjælp af tørretumbleren, og det er heldigvis også faldet positivt ud.

  SvarSlet
 9. Hold da op Lene - sikken en gyser! Godt du fik reddet den, for det er et stort arbejde. Generelt tror jeg nok, at Falkenbergs trøjer er lidt store i det,men det kan man jo ikke vide. Den er i hvert fald kommet til at sidde godt på dig, og farven er skøn :-)

  SvarSlet
 10. Hvor var det godt, at du ikke gav op, den er virkelig flot din Plissé! Den passer rigtig godt til dig!

  SvarSlet
 11. Hvor var det godt, at du ikke gav op, den er virkelig flot din Plissé! Den passer rigtig godt til dig!

  SvarSlet
 12. Ih hvor er den altså blevet skøn, den klæder dig utrolig godt. Du kan med rette kalde dig strikkeheks, det er jo det rene hekseri den forvandling der. ;o)

  SvarSlet
 13. Ja alle de andre har jo sagt det hele, men det er blevet rigtig flot til dig. Godt at du ikke gav op.

  SvarSlet
 14. Blev lige helt bange da jeg læste det første, men kan jo se at du har reddet den med bravour!! Jeg havde nok pillet den op i arrigskab med det samme....

  SvarSlet
 15. Tusind, tusind tak skal I ha´ for jeres kommentarer - der findes ikke noget som opbakning fra strikkeglade kvinder :-)

  Jeg var ellers ved at tænke i, at tørretumbleren her i huset egentlig kunne afskaffes, for jeg bruger den sjældent, men fra nu af hører den med til "Knitters must haves" :-)

  SvarSlet
 16. Hold da helt op en imponerende kreativitet og vedholdenhed. Og flot er resultatet blevet. Håber du bliver rigtig glad for den på trods :-)

  SvarSlet
 17. Du er da en rigtig (strikke)-heks. En af den gode slags ;-)

  Sikken dog et arbejde. Flot at du turde putte den i tørtumbleren, og du blev ved i stedet for bare at kaste den i et hjørne (det tror jeg at jeg havde gjort..).

  Resultatet er blevet super flot, Lene - og sikken en skøn farve.

  SvarSlet
 18. Godt det lykkedes at redde trøjen, andet ville have været ærgerligt. Jeg ved ikke om metoden kan bruges på strik,der jo er lidt løsere i det, men jeg har et uldent plisseret skørt til en fokedragt. Der trækker jeg (stærke) tråde på tværs af plisserne, strammer til og binder en knude. efter lidt fugt og tørring er pliseerne fine igen.

  SvarSlet
 19. Sikke da et projekt! Og det er vist kun en ägte Strikkeheks, som kan klare det på den måde.

  SvarSlet
 20. Uha jeg sidder netop med en strikkeprøve til Plissé - og ville gerne se et større billede af den, så jeg søgte og fandt så du havde strikket den med en del besvær !
  Så nu tør jeg - næsten - ikke starte på den. Den bliver garanteret for stor ( jeg holder strikkefastheden ) men 100 cm i overvidde som small er lige rigeligt nok - og jeg har vist ikke tålmodighed til at skulle regne den ud som mindre eller klipse den m.m.....så tak for dit indlæg det redder mig fra en fiasko tror jeg. Jeg finder en anden fin trøje...jeg kunne bare så godt lide skødet.
  Mange hilsener
  Ingrid

  SvarSlet
 21. Bente Kristensen1. juni 2013 kl. 11.05

  Hej Strikkeheks!

  Er det muligt at købe en kopi af opskriften plissé? Vi kan evt. bytte med nogle andre Hanne Falkenberg opskrifter hvis du er interesseret i det.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.