12. juli 2008

Vigtig som en påfugl

.... ja sådan føler jeg mig, nu hvor jeg endelig er startet på "Pretty as af peacock". På opskriften står "some knitting required" og jo tak, det er sandelig rigtigt. Så har man vel lov at være lidt vigtig :-)

Efter først at have forlagt opskriften og ledt desperat efter den, måtte jeg slå op og lave om tre gange, før jeg liiiige fik styr på første sektion af mønsteret. Men nu kører det også bare.


Jeg strikker i det helt fantastiske Merino uld fra fårene på Fur som jeg købte i gårdbutikken hos Lisbeth Klode. Det er virkelig lækkert garn som her skal have mine varmeste anbefalinger. Historien lyder, at ulden bliver bedre på Fur, fordi fårene får flere mineraler end andre steder. Superblødt og elastisk, dét er det i hvert fald. Og så kan jeg jo sidde og tænke på Fur med de smukke landskaber, medens jeg strikker. For én ting er helt sikker, denne påfugl kræver fuldkommen koncentration og 100% nærvær - der er ikke plads til hverken at se på eller lytte til noget som helst andet :-)

4 kommentarer:

 1. Jeg har også kigget på Påfuglen, men tror altså at den overstiger mine strikkeevner:-) Er vældig spændt på, hvordan det går for dig. Det ser ud til at være noget rigtig lækkert garn. Jeg kan rigtig godt lide at strikke af merinould. Det er flot himmelblå farve.

  SvarSlet
 2. Det er et virkeligt smukt sjal. Og må være et arbejde, der kræver tungen lige i munden.

  Fur uld - måske man skulle forbi der en dag. Vi kommer til Nykøbing Mors et par gange om året - det er da i nærheden.

  SvarSlet
 3. Ved du hvad, Irene, jeg tror du undervurderer dine strikkeevner :-) Du laver SÅ mange fine ting. Peacock ser overvældende og kompliceret ud, men fidusen er at få det kogt ned til mindre enheder og så er det ikke sværere end en FLS :-)
  Mønsteret er på rigtig mange sider, men er inddelt i sektioner. Så når man tager en sektion ad gangen, er det slet ikke så galt. Hver række er beskrevet både med tekst OG med diagram og række for række noteres, hvor mange masker du skal ende med at have på pinden. Selvfølgelig skal man koncentrere sig, til gengæld kan man næsten ikke stoppe, når man først er kommet i gang :-)

  Og ja Gitte, hvis I alligevel tager til Mors, så tag turen omkring Fur. Både for garnets og for landskabets skyld :-)

  SvarSlet
 4. Åh,det er så smukt det sjal,jeg har også mønsteret.Meeen det er en af det ting jeg lige skal samle mig lidt mod til at gå i gang med:-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.