1. april 2017

Jeg er IKKE ked af det, jeg strikker bare en ny

.... jeg er ikke ked af det, jeg strikker bare en ny.... jeg er ikke ked af det, jeg strikker bare en ny.... jeg er ikke ked af det, jeg strikker bare en ny.... jeg er ikke ked af det, jeg strikker bare en ny - det har været mit mantra i dag. Det kaldes også positivtænkning, men jeg er mere tilbøjelig til at gå med Svend Brinkmann (en efter min mening meget klog mand - hvis du ikke kender ham, så følg linket), der har følgende gode råd: Tag nej-hatten på, fokuser på det negative i dit liv og hold op med at mærke efter i dig selv! Dæxel-trøje No2 til min mand - mange, mange timers arbejde og adskillige kriser senere - er blevet FOR LILLE efter vask


Det hjalp ikke, at den kære, tålmodige mand hårdnakket blev ved med at påstå, at den er fin, bare med en t-shirt under, sådan en udendørstrøje skal ikke sidde så tæt. Jeg begynder så småt at ane et næsten skæbnesvangert overordnet budskab til emnet fordybelse som Vibeke og jeg har valgt som tema for strikkeåret 2017 - fordybelse = strik samme model flere gange ;-)


Det hjælper heller ikke at placere motivet ved et gyngestativ. Jeg skal blankt indrømme, at jeg har haft svært ved at erkende, at den overhovedet er for lille - min første kommentar var: Lige præcis den model må godt sidde tæt ;-) Men heller ikke dette positive mantra blev sandt af at blive gentaget. Jeg tager turen til Isager og køber nyt garn, skulle alligevel have været afsted for at købe garn til endnu en No2 i andre farver til min yngste søn!! Ja, du læste rigtigt - min strikkefremtid består i hele 2 Dæxel No2 trøjer - næsten ubærligt for én, der hader flerfarvestrik, men ikke desto mindre giver mig rigelig mulighed for at fokusere på det negative i mit liv ;-)


Måske er der nogen, der husker, at der 1/3 inde i strikkeprocessen opstod en regulær krise, da Diva havde fået fat i trøjen og hevet masker af i flere niveauer. Med 5 strømpepinde og tårerne trillende ned af kinderne lykkedes det mig at genetablere mønsteret og der er i dag intet at se på den færdige trøje, men til hvilken nytte? Andre kriser har bestået i at strikke baglæns og så naturligvis hele opklipningsprocessen som jeg også hader - der bliver klippet op til halsudskæring og ærmer. Hvad stiller jeg egentlig op med den. Skal jeg sælge den til en dreng? Skal jeg beholde den selv, for den passer faktisk mig?


Hvor den klæder dig, sagde min kærlige og tålmodige mand. Hmm, den er faktisk ret lækker at have på. Garnet er Isager Merilin og det er virkeligt lækkert at strikke af og ikke mindst at have på.


Dette indlæg blev helt anderledes end jeg forestillede mig i går aftes, da jeg gav trøjen en let presning og tog mål - de passede perfekt med opskriften, den var endda en anelse bredere end angivet. Jeg fik så meget energi, da jeg kunne vinge den af, for den tog næsten livet af min strikkeglæde - det bliver bare aldrig yndlingsstrik for mig. Flere aftener havde jeg slet ikke lyst til at strikke og det sker ALDRIG her. Så kom den i vaskemaskinen på koldt uldprogram som jeg gør med alt mit strik og kom ud 8 cm smallere - det mærkelige er, at den ikke er krøbet i længden!


Det ser ud til emnet for fordybelse i maj-juni også bliver mønsterstrik - jeg skal bare lige bruge lidt tid til at se det i øjnene. Heldigvis er Diva en hund, der tager alt med ophøjet ro og det ku jeg måske ligefrem lære noget af ;-) Hvis du har læst dette jammerskrift til ende, så god weekend til dig :-) Heldigvis er det her ikke noget, der smitter ;-)

Faktaboks
Design: Marianne Isager: No2 fra Dæxel, strik til mænd (nu også til kvinder, he he)
Garn: Isager Merilin, 80% uld, 20% hør - jeg er totalt vild med den kvalitet, topklasse
Garn fra lager: Naturligvis - indkøbt på Isager kursus Strik & Yoga
Anvendt: 250 g af hver farve
Farve: Merilin farve 47 og 7S (som i bogen)
Købt hos: Isager
Pinde: 3 og 3,5
Str. S - denne blev tøvende valgt efter målene i bogen og passede også før vask. PAS PÅ med vasken derude. Det mærkelige er, at den ikke på nogen måde er blevet valket, den er bare svundet ind i bredden!
Ny teknik: Mønsteret er nemt at memorere og kører sådan set hurtigt. Jeg hader flerfarvestrik og gør det kun, fordi jeg kan. Didde gav mig en fidus med at sætte en perle på en elastik og sætte den på pegefingeren til at adskille trådene og det gjorde arbejdet tåleligt for mig, uden dog at give mig det flow i arbejdet, der er så vigtigt når jeg strikker.

27 kommentarer:

 1. hej Lene,
  det er godt nok surt !! Jeg synes at du skulle trøste/belønne dig med et lækkert projekt, inden du går igang med den næste. Trøjen er blevet rigtig flot og den klæder jer begge. Måske skulle du overveje at vaske garnet inden du går igang med den næste ?

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 2. For HELVEDE 💩! Sorry det er det eneste der kommer til mig! Lene, der er dårlig karma i flerfarvestrik for dig! Strik manden en af de andre smukke sweatre! Jeg hjælper dig gerne med at strikke!!
  ❤️Didde

  SvarSlet
 3. flot, flot sweater! men jeg er nu enig med dig i at den sidder en anelse for snævert på din flotte mand.
  men, men! hvis du ikke kan lide at strikke den, hvorfor så göre det? det forstår jeg bare ikke. jeg nægter at strikke noget jeg ikke kan lide, foruden sokker, men de er jo små ting.
  kan du ikke finde en anden model til ham?
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Den er da gennemskøn den trøje. Jeg synes den klæder dig vildt godt, så jeg ville ikke overveje hvad der skulle ske med den.
  Jeg kan sagtens forstå hvor store ærgrelser, du må have været igennem, for det er et kæmpearbejde at strikke sådan en trøje - og selvom garnet er lækkert og trøjen er flot så er det jo ikke sjovt at strikke noget igen fordi førsteudgaven ikke blev som ønsket

  SvarSlet
 5. Genseren ble veldig fin! Du må absolutt beholde den.
  Ikke verst å sette i gang med 2 til :-)
  Ser at det ikke er det enkleste flerfargestrikk. Du må antakelig bytte tellerytme ganske ofte. Men resultatet er verdt det :-)

  SvarSlet
 6. Du har et skud mere i bøssen!!!!! Prøv at skylle den i vand med skyllemidel og læg den til tørre i rette mål.
  Det er da forsøget værd, og hvis ikke det virker, så klæder den dig godt :-)
  Jeg vasker nemlig også altid i maskinen, så min spidskompetence er "redninger".

  SvarSlet
 7. Kære Lene. Den trøje er så smuk og klæder dig fantastisk😊Og så selvfølgelig sender jeg lige en masse god karma i din retning. Pyha, men fordybelse eller ekstrem stædighed og skøn udholdenhed💕Du når det du vil, og du kan alt.
  Knus

  SvarSlet
 8. Øv, hvor er det bare så ærgeligt. Jeg syntes du skulle beholde den selv for den er bare så flot. Håber du overvinder og får strikket en ny til din mand.

  SvarSlet
 9. ÆV
  men den ser godt ud på dig.
  Hold Diva hund fra garnet (og strikketrøjerne) hun ser dejlig ud også

  SvarSlet
 10. Hvor er den da flot til dig. Så smuk! Du må tænke, - jeg har strikket en smuk sweater til mig selv, - skulle jeg ikke lige strikke to mere......
  P.S. Brinkmann er skøn. Han passer lige til mig. Jeg hader når besparelser eller andet på mit arbejde bliver pakket ind i ord, der nærmest skal få det til at se vidunderligt ud.

  SvarSlet
 11. ØV ØV ØV men den er godt nok flot. Tror også lige jeg ville prøve at skylle den op igen og lykkedes det ikke skal du helt bestemt beholde den selv. Jeg føler i den grad med dig.

  SvarSlet
 12. Hvor er det surt. Det er jo til at græde snot over.
  Jeg synes altid flerfarvet strik trækker sig sammen, og tager højde for det, hvergang.
  Den klæder dig godt, kan ikke forstille mig jer begge i samme trøjemodel.

  SvarSlet
 13. Øv, Lene! Så mange timers arbejde...
  Men du har så fået en ny, smuk trøje, som klæder dig fantastisk...

  SvarSlet
 14. 😱😭😡🤔 SUK! Du har min store sympati! Det virker næsten profetisk med temaet "fordybelse"!
  Det er en trøje med smukke detaljer... Jeg håber virkelig du finder din strikke karma og får noget godt ud af nr 2 og 3...
  Diva ser virkelig ud tl at tage alle strikkevibrationerne med divine ophøjethed!

  SvarSlet
 15. Ai ai ai, så ergerlig, den er jo bare et mesterverk ! Hilsen Beth

  SvarSlet
 16. For ind i ..... Stakkels, stakkels dig Lene. Det er ubærligt og jeg tror ikke, at jeg havde fået den strikket igen. Og så vil du strikke hele 2! Om ikke andet så sørg for virkelig at nyde besøget hos Marianne Isagen! Kæmpe kram til dig.

  SvarSlet
 17. Øv, øv og atter øv! Det kan altså være hårdt at rejse sig efter sådan et slag, men jeg kan høre du kæmper og bruger fine mantraer. Sejt at du går igang igen og hvis du beholder den selv, så bliver det da en familietrøje.
  Når alt det er sagt så er det da ret underligt at den gav sig på den måde - er det mon Merilin garnet?
  jeg skal nok sende positive mantra-support-tanker :-)

  SvarSlet
 18. Hej Lene. Måske er mit øjemål helt skævt, for jeg kan ikke se at den er vildt meget for lille til ham. Jeg tror du kan redde den/udvide den ved at gøre som Birgitte graversen skriver - det er da i hvert fald værd at prøve. I øvrigt en superflot trøje - og den klæder også dig. Så du har en ny, lækker trøje, hvis ikke udvidelsen lykkes som håbet. Ellers lyder det som om du har en del flerfarvestrik ret forude - med masser af fordybelse. ;)

  SvarSlet
 19. Hej Lene
  Jeg har strikket den, og vasket den i maskinen på hånduld program 30 grader, og slynget den på 1400 omdrejninger , den krøb ikke, så jeg ved ikke hvordan det kunne ske med din. Jeg hadede også at strikke den.
  Kender du ikke en ung dreng der kan bruge den? Vh Lykke

  SvarSlet
 20. Hej Lene.
  Den trøje er super flot til dig, så tør bare øjnene! Måske kan dine drenge vælge en anden model ?

  SvarSlet
 21. Trøjen er da helt vildt flot. Og jeg kan heller ikke se at den er for lille. Men det er altså en smagssag for den som skal bruge den. Og meget mærkeligt at den krympede i bredden og ikke i længden??? Har strikket enormt meget med mønster, og det har aldrig sket. Er det garnet??
  Håber du vil bruge sweateren efter alt det flotte arbejde. Og det er da lov at være både sur og MEGET sur over sådan noget!!!! Sender lige en solstråle til deg med knus fra Norge😍

  SvarSlet
 22. Hello Lene, I`m a unknowing Reader of your Blogg. yesterday I´Ve knitted 3 hour at least for nothing. I was so disapointed and then I`ve remembered your last blogg.... .Today I `ll start again

  Best regards anke

  SvarSlet
 23. Flot trøje, men det er da surt. Så er det bare på hesten og videre igen. Du kan sikkert få den solgt eller foræret væk til en fødselar i din omgangskreds. Og så har du mulighed for at lege med nye farver.
  Hav en god weekend.

  SvarSlet
 24. For en i pokker da Lene, hvor er det ærgerligt, men den klæder faktisk dig rigtig godt, og du kunne bruge den til gåture. Har prøvet det mange gange med at det bliver for småt i vask, er konsekvent begyndt at strikke større størrelser. Har ikke prøvet lige det garn, det kan måske være det der er anderledes.
  Men ellers er det en rigtig flot model, og hatten af for at du laver flere af dem, held og lykke med projektet.
  Måske garnet kan vaskes før brug?

  SvarSlet
 25. Øv, hvor er det surt, hvorfor sker sådan noget altid med de trøjer, der tager længst tid at strikke?
  Det er godt nok stærkt, du strikker to mere; det er da kærlighed

  SvarSlet
 26. Smuk, smuk trøje. For pokker, du strikker bare en ny. Du er superhurtig til strik. Jeg har lovet at strikke en trøje til min søfra den smukke strikkebog Dæksel. Han skal lige tage en bestemmelse om hvilke model. Forøvrigt kan du sagtens bruge trøjen, men den er måske lidt til en herremodeller. God fornøjelse med en model et nr. større, måske andre farver😊

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.