9. april 2017

Isager gange 2 og hvordan det hele endte lykkeligt

Marianne Isager har i denne weekend åbnet ny og større butik på samme adresse i Tversted og jeg har været afsted hele 2 gange med et rygende dankort til følge ;-) Butikken og nu også caféen er helt i isagersk stil en fryd for øjet og sanserne og mine billeder kan slet ikke yde retfærdighed - mit råd er: Tag derop - åbent fra torsdag (også skærtorsdag) - søndag fra kl. 11.00 - men mere om dette besøg senere!


Først skal i høre, hvordan det gik med den smukke, smukke Dæxel trøje no 2. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og henvendelser - kun strikkere af hjertet forstår hvor hårdt man kan blive ramt ;-) Og til jer, der ikke forstår hvorfor jeg strikker noget jeg ikke gider - jamen dét gør jeg da, fordi én, der står mig nær rigtig gerne vil have det færdige produkt - så det vil forekomme mange gange endnu - også selvom jeg sidder og bander og svovler gennem hele processen :-)

Hele historien er endt i fryd og gammen. Min yngste søn kom forbi, tog den på og ja - den passede ham, hvis jeg lige strikkede ærmerne længere og det blev gjort i en ruf :-) Jeg kunne også kalde dette indlæg: Hvordan 2 blev til 0 - for siden min søn nu allerede fik sin trøje og min mand har valgt en ny Dæxel (og jeg har virkelig ikke haft noget med det at gøre) så skal jeg jo slet ikke strikke 2 ens igen, men kun strikke 1 helt ny trøje - jubiii :-) Og ved I hvad, da jeg begyndte på den opdagede jeg, at det var vævestrik i stedet for fair isle, så min lykke er simpelthen gjort. Det tegner til at blive en fantastisk påskeferie og for mit vedkommende starter den i dag :-)

Og nu tilbage til Isager. Fredag formiddag var jeg afsted med Didde, desværre fik jeg ikke taget billeder, hun pynter ellers altid sådan :-) men til gengæld fik vi frokost og kaffe på Tannishus og en lang snak om det ene og det andet - en helt særlig dag. I dag var jeg afsted med min søster og min mand og huskede at bruge kameraet. Svævende i det store, smukke rum hænger giner med nye og gamle modeller, stylet med forskelligt tilbehør. Marianne Isager har altid blik for det helt særlige og er så iderig, at man bare må tage hatten af :-)Der er brændeovn med lænestole, så man kan sidde og strikke en stund og sluge røgen fra dankortet ;-) Det er jo dyrt, men det er også højeste kvalitet. Jeg har aldrig fortrudt, når jeg har strikket i originalgarn - og samtlige produkter holder endnu. Hver gang jeg besøger Isager tænker jeg altid: Hvorfor ikke bare strikke Isager hele tiden, behøver man andet? Sat på spidsen, men tanken strejfer mig ;-) Selvfølgelig tænkt bredt og inkluderende alle de dygtige designere, der har deres udgangspunkt i Isager og hendes garnlinie.


Der, hvor butikken var før, er der nu cafe - det blev præsenteret sådan, at mænd nu også har et sted at gå hen, når deres koner ser på garn, he he. Jeg ville ikke forstyrre gæsterne med mit kamera, men fik lige et billede af de smukke pastelfarvede klassiske stole. Selvfølgelig er cafeen også indrettet med miljø og særpræg - det kan vist slet ikke være anderledes :-)


Vi fik kaffe og kage, der viste sig at være gratis, fordi det var "testkørsel" ;-) Tilsidst et billede af noget af mit rov og den søde og venlige tverstedske betjening, der i høj grad var med til at gøre besøget til en dejlig oplevelse :-)


Jeg slutter indlægget med et billede fra mit bugnende arbejdsbord - altsammen fordybelse i lækker mønsterstrik. Mønsterstrik er jo heldigvis ikke kun noget med 2 farver ;-) I øjeblikket strikker jeg lidt hist og lidt pist, men pludselig er der ét projekt, der tager over og bliver færdigt.


Rigtig god påske og endnu engang tak for gode råd og kommentarer til Dæxel no 2. Rådet med skyllemidlet er skrevet bag øret - skulle dette onde ske igen ;-)

15 kommentarer:

 1. Kære Lene. Sikken en masse fantastiske billeder. Jeg kan helt kende dine tanker om altid at strikke i Isagers garner. Jeg har jo stadig et besøg i den nye butik til gode, men jeg glæder mig😊Måske kan vi følges derop😊 Din arbejdsbunke ser fantastisk ud. Vi ses snart😜

  SvarSlet
 2. Åh, måske skal jeg bare være glad for, at jeg bor fhv langt fra Tversted og at jeg ikke har kørekort ;-) Der ser godt nok lækkert ud....og det frister jo!

  Hvor er det dejligt, at trøjen passede din søn og at manden har valgt en anden model! Jeg har tænkt så meget på dig efter dit indlæg om den Dæxel. Dejligt, at du slipper for en gentagelse af en model, du ikke var glad for at strikke. Og ja, du havde gjort det, hvis det skulle være.....det forstår jeg godt. Selvom jeg kun sjældent strikker til andre, ville jeg tænke lige sådan: at man gør det af kærlighed. Ikke til strikketøjet, men til mennesket, der ønsker sig det!

  Her bliver der (igen/stadig) kun strikket småting. Mest sjaler og klude. Sådan er det når hovedet trænger til ukompliceret beskæftigelse. Tak for dine ord ifm min fars sygdom (han har det overraskende godt nu efter at have været meget syg det meste af marts) og selvom jeg ikke har fået skrevet til dig før nu, har du og din familie sandelig været i mine tanker mange gange.

  De varmeste hilsener og tanker
  Lea

  SvarSlet
 3. Uh ha - sikken en skøn butik, det er vist meget godt at den ligge SÅ langt væk fra mig (;o)

  SvarSlet
 4. Med sådan en butik er det jo lige som at komme i himlen. Ekstra dejligt med et hjørne hvor dankortet kan køle af, der skulle jo nødig gå ild i alt det lækre garn 😜 Perfekt at trøjen kunne bruges til sønnen og det er nu hyggeligt med vævestrik. Rigtig god påske

  SvarSlet
 5. hej Lene,
  sikke en tur : først til garnhimlen og lige efter til dankorthelvedet ;-) Dejligt at din søn kunne passe sweateren og at du ikke skal strikke samme model igen. Det kan jo sagtens være at den kommer på pindene engang i fremtiden :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 6. Tversted... jeg må gå :-))) Så deilig strikkebutikk av Marianne Isager. Glad du :-))
  I dag hadde jeg vasket (første ganger) min kjole - ikke strikkekjole, men veldig vakker Retrostoff - og jeg elsker, selv om... det var litt stor... nå det passer perfekt -
  noen ganger er det :-))) Jeg har virkelig vært heldig... men egentlig er det en mangelprodukt.
  Fantastisk strikketøy du har i kurven. Så veldig nydelige... glede å se.
  Ønsker deg glede strikking MASSE, kjære Lene.
  Klem fra Viola - god påske - vi tar en tur

  SvarSlet
 7. Hvor er det altså skønt at læse om "happy ending" på historien om Dæxel.
  Skøn butik Isager har indrettet - og MEGET forståeligt at dankortet bliver rygende.
  Ønsker dig en god og glad påske - med alle de skønne projekter du har på arbejdsbordet.

  SvarSlet
 8. Perfekt som tingene bare gik op i en højere enhed med dæxel. Happy ending, hvor alle bliver glade :)
  Den nye model - nu i vævestrik - bliver mindst ligeså flot som den første.
  Og jeg har stadig et besøg hos Isager i Tversted til gode, Mon ikke der kunne blive stunder til det her i forsommeren/sommeren? Nu hvor jeg begynder at få lidt luft igen.
  Det er nogle rigtig flotte ting du har gang i, jeg er også ret vild med din Sanne fjalland model.

  SvarSlet
 9. Ja-da! Lige om lidt kører jeg afsted. -Helt afgjort skal man da strikke isager modeller i isager garn som det første. Så kan man altid erstatte garnet med andet til model nummer to. Sikke en dejlig tur du har haft og jeg har sjovt nok netop kigget på den blålige farve i bomulin som ligger på disken på et af dine billeder (To sjæle een tanke) God fornøjelse med dine indkøb.

  SvarSlet
 10. Jeg melder mig straks i koret af folk, der ikke har besøgt Isager men meget gerne vil. Dine billeder gør ikke lysten mindre ;-)
  Dejligt, Dæxel kan bruges og at du kan få lov til at strikke en ny. Det er bare lidt sjovere at strikke noget forskelligt, især de der lidt specielle gaver, man giver fordi man ved, folk gerne vil modtage dem.
  Dine indkøb og dit arbejdsbord ser enormt indbydende ud! God påske

  SvarSlet
 11. Hvis en uldtrøje krymper i vask så er det hårbalsam der kan redde ulykken.

  SvarSlet
 12. Tversted har jeg lige ledt efter på krak.dk. Det er sørme meget langt væk fra Nordsjælland, - ærgeligt nok - eller gudskelov - alt efter hvorvidt man vil fristes med dejligt garn. Dine billeder viser i hvert fald et meget indbydende sted. Godt at Dæxel har fundet sin rette ejermand :-)

  SvarSlet
 13. sukk og stønn sier jeg, tenk å få være der !! Fortsatt god påske til deg.

  SvarSlet
 14. Fantastisk med en happy endding på et stort projekt - så er alle glade.
  Isagers nye butik har jeg til gode - men ser aldeles skøn ud ;-)

  SvarSlet
 15. Jamen nu fik jeg så hele historien i sin helhed, jeg havde ikke læst jammerdalen, og det er jo skønt, når en dejlig trøje kan blive i familien og blive værdsat.
  Og sikke en butik, der er kommet ud af det. Marianne kan noget særligt og hun fortjener stor respekt. Jeg hørte hende på Gavstrik årsmødet, hun har 40 års jubilæum i år, og vi fik et tilbageblik på hele hendes virke. Det er imponerende, jeg forstår godt at andre lande misunder, at vi har så dygtige designere og at hendes modeller er efterspurgt vidt omkring.
  Du må i gang med vævestrik-dækslen, den bliver spændende at strikke, men synd at du ikke kan nyde rytmen i flerfarvestrik. Jeg kan simpelthen længes efter at have to tråde over fingrene.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.