24. september 2015

Hjerteblod på Fanø

Ingen tvivl om, at der er lagt et kæmpe stort arbejde og meget hjerteblod i Fanø strikkefestival, der nu tiltrækker over 10.000 mennesker. Imponerende! Men at samle "det hele" i et stort telt i Nordby gjorde efter min mening oplevelsen mindre charmerende end den har været tidligere. At samle "det hele" i et stort telt har naturligvis fordele, især for dårligt gående og ingen behøver bruge tid på at lede efter noget, det er bare at gå ind i teltet. Fra officielt festivalhold blev det slået fast, "at der ikke foregik noget i Sønderho", men det gjorde der altså alligevel, hvilket mange af os fik at vide fra de nyhedsbreve, vi får fra forskellige designere og garnsælgere, bl.a. Karen Noe. Hvad der ligger til grund for denne tilsyneladende "splittelse" er svært for en udefrakommende at forstå, men mærkeligt er det. Sønderho er et af de mest charmerende steder på Danmarkskortet, så der  man jo hen, når man er på Fanø.

Det Hjerteblod jeg refererer til i overskriften er dog Annette Danielsens cardigan af samme navn. Her i dejlig varm, klar rød :-)


Jeg havde store vanskeligheder med at beslutte, hvilke strikkeprojekter, der skulle med til Fanø - det skulle være småt og nemt. Det blev det ikke ;-) Jeg var tæt på at være færdig med Hjerteblod, så det endte med, at jeg greb den i sidste øjeblik, inden jeg styrtede ud til Mona i bilen. Hvad jeg ellers havde med i kurven er slet ikke relevant mere ;-)


Her er farven helt forkert - til gengæld kan man skimte hjerterne på siden af ærmerne, der har givet cardigan´en sit navn. Jeg har strikket i str. M, fordi jeg gerne vil have en cardigan, der sidder lidt løsere og derfor kan den se lidt poset ud fra ryggen, men den skal nok blive fin over en kjole


Min oplevelse af festivallen blev kraftigt præget af forkølelse - jeg var ærlig talt temmelig mat og skidt tilpas det meste af tiden. Heldigvis var der kaffe og godt selskab i Sønderho hos Vibeke og Marianne :-)

Jeg mødte mange dejlige strikkere og måtte lige tage et billede af Gittes Bodil Munch sjal, der bare er så fantastisk smukt - især på fotogene Gitte. Undskyld billedkvaliteten. Gitte - jeg trænger alvorligt til nyt kamera. Det var dog noget problematisk for os alle sammen at flashe strik af nogen som helst art i det meget, meget varme stortelt - jeg tror de fleste hurtigt fik smidt kludene ;-)


Endelig fik jeg købt et lille udvalg af Birthe Sahls smukke små hjerteknapper.


Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg kun ville købe garn, hvis jeg faldt for et ualmindeligt lækkert design og det lykkedes mig fredag aften på vej ind til det meget underholdende "foredrag" med Kristine Feldthaus. Uden for Fanøhallen stod Vibeke og Marianne - begge i smukke "kjoler". Mariannes kendte jeg - Louises Blomstertunika, men Vibekes - den var ny og fik mig næsten til at tabe underkæben ;-) Det ser nu engang så sjusket ud, så jeg fik den samlet op og spurgt hvad det nu var for noget? "Det" var Louise Hardens nyeste design Colorwork - bestående af vævestrikket nederdel og jakke med vævestrikkede kanter. Jeg måtte i gang og nåede et godt stykke lørdag aften og lidt mere på vej hjem i bilen fra Fanø. Naturligvis i blå farver :-)


Vibekes version kan I se på hendes blog og i baggrunden nedenfor (ligesom I kan se Mariannes meget smukke version af Blomstertunikaen på bloggen). Louises kan I se på, selvom hun var svær at fotografere - hele tiden mandsopdækket af kvinder, der ville handle - forståeligt nok :-)


Jeg måtte også lige supplere bogsamlingen - jeg faldt for en model i Uldtid strikket i Peruvian Highland som jeg lave på et tidspunkt. Jeg er også faldet pladask for den model, der hedder Delta - så masser af nye fristelser ;-)


Tak til Mona og Lilli for en hyggelig tur - her er de placeret foran det lejede sommerhus.


Ha en dejlig aften derude og tusind tak for alle jeres søde hilsener i forbindelse med lillesøsters fødsel :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Hjerteblod fra bogen En hjertesag
Garn: Tante Grøn B-Uld, 100% ren uld og 1 tråd lace cashmere, 100% cashmere fra Duddine på Fur
Garn fra lager: Arv fra Irene. Meget passende fordi hun altid vil være i mine tanker, når jeg er på Fanø. Cashmeretråden blev købt for flere år siden på Fur.
Anvendt: 265 g
Farve: Rød
Købt hos: Arv fra Irene, Duddine på Fur
Pinde: 3 og 3,5
Str. M
Ny teknik: Forkanterne er noget omstændelige, da man først samler m op til en opbukningskant med vr-rille i midten, bukker denne om til bagsiden og syr til. Derefter tager man igen masker op i vr-rillen til den retstrikkede forkant og strikker denne. Jeg tror, at en enkelt retstrikket forkant ville have fortsat med at rulle til evig tid, så ideen er god nok :-)
Bemærkninger: Jeg skal bruge modellen til kjoler og nederdele og ville derfor gerne have den kortere end originalen. Dette opnås til dels ved hjælp af garnet, der ikke helt passer med strikkefastheden, men jeg har også været nødt til at korte hjerterapporterne ned med et par rækker, så der kun er 11 omgange imellem mod AD´s 13, Min trøje er blevet ca. 8 cm kortere end originalen.