6. december 2014

I sækkevis

Jeg kan slet ikke stoppe igen ;-)


Alle sække er vist før vask. Jeg købte Peruvian Highland til at lave 6 stk og har nu lavet de 5 og derudover er jeg er i gang med et par stykker mere i nogle rester af Cascade. De skal allesammen bruges til gaver og hver gang jeg har afsluttet én, kommer jeg lige i tanke om en mere, der også skal have. Jeg forsøger at hækle dem, så der bliver stor kontrast i det grafiske mønster samtidig med, at jeg indfletter modtagernes yndlingsfarver.


Mønstrene udvikler sig efterhånden - jeg tegner ikke mønsterrapporter, men trævler en omgang op, hvis mønsteret ikke passer ud fra mine ad hoc beregninger. På den måde bliver det som en leg, når der ikke er et fastlagt mønster på forhånd og det er nemt med hækling, hvor man kun sidder med 1 maske ad gangen. Men jeg er efterhånden faldet for dette mønster og er i skrivende stund i gang med den 3. af slagsen. I nye farver hver gang.


En enkelt sæk skiller sig helt ud - det er adventssækken til Lillefrø.


Der er helt klart uendelige udviklingsmuligheder. Jeg har et enkelt sæt taskehåndtag i min garnkiste og de bliver nok brugt til en videreudvikling fra sæk til taske. Nu må vi se - der er jo altså også lige et par strikkede julegaver, jeg helst skulle nå i år ;-)

Ha´ en dejlig adventsweekend derude. Her skinner solen og der er basis for en dejlig gåtur :-)

Faktaboks:
Design: Mit eget med udgangspunkt i billede af taske fra Hønsestrik oprindeligt fra den svenske bog Virka af Maria Gullberg
Garn: Peruvian Highland fra Filcolana
Fra lager: Købt til formålet - jeg købte jo en hel sæk, så der er til nogle stykker ;-)
Anvendt: 100 g bundfarve, Knap 50 g af hver af de øvrige 2 farver.
Farve: Blandede, men sort/natur, grå/natur og blå/natur som basis.
Købt hos: Hønsestrik
Hæklenål: 3,5 - julesækken dog på 3,0
Str: Ad hoc
Ny teknik: Kædekanten i 2 farver.
Bemærkninger: Den runde bund starter med "en magisk ring" så der ikke bliver hul i midten, Det er en meget simpel teknik som du mest enkelt kan lære ved at søge på Youtube.