22. november 2014

Kan man komme roser i en sæk?

Jo, det kan man da - selvom jeg ikke lige nåede at tage et billede af det. Jeg er med i strikkesøstrenes gave til Gitte, men når man bliver 50 skal der lidt ekstra til. Som jeg har skrevet tidligere er jeg blevet fuldstændig bidt af en gal hæklenål og det er denne sæk/taske, der er årsagen:


Denne har jeg naturligvis hæklet i vaskeægte "Gitte-farver" og den skal fyldes med roser, inden jeg lige om lidt triller til Århus. Den originale taske stammer fra en svensk bog, der hedder Virka og jeg så den første gang hæklet op hos Edith i Hønsestrik. Da hun ikke sælger bogen, har jeg været nødt til at tage et billede af den færdige taske og improvisere ud fra den. Jeg laver forskellige grafiske mønstre på de forskellige tasker. En særlig smuk detalje er den fine, farveskiftende kæde langs bunden:


Jeg er i gang med indtil flere eksemplarer til gaver og det er super hyggeligt at sidde med. Jeg havde lidt problemer med at finde ud af, hvor langt jeg skulle gå ned i str. på hæklenål, så den første taske blev hæklet på nål 5, medens Gittes er på 3,5 - det giver en mere tæt og lækker struktur, så de øvrige bliver også hæklet på 3,5. Man kan givetvis gå endnu længere ned, hvis man vil have endnu hårdere og fastere struktur. Det tog mig også lidt tid at greje, hvordan jeg skulle lave "kædekanten", men når man først har fået taget på det, er det meget enkelt.

Den første prøvetaske blev lidt for høj, men den er super til at have kommende strikke-/hækleprojekter i. Jeg starter med at hækle den runde bund og fortsætter så opefter med selve tasken. Den er hæklet helt og aldeles i fastmasker i bageste lænke, hvilket giver en meget fin struktur. Når man hækler med flere farver, lader man bare tråden på den farve, man ikke hækler med, følge med.


Her havde jeg endnu ikke grejet kædekanten, men den kommer helt sikkert på de øvrige tasker. Taskerne er hæklet på et par aftener, så det er altså også et meget hurtigt julegaveprojekt. Det siger sig selv, at der også er uendeligt antal variationsmuligheder - både hvad angår farver og grafik. Jeg er hooked :-)

Og nu til Århus og fødselsdag hos den dejligste 50-årige - skøn start på weekenden :-) Håber I får en dejlig weekend derude :-)

Faktaboks:
Design: Mit eget med udgangspunkt i billede af taske fra Hønsestrik oprindeligt den svenske bog Virka af Maria Gullberg
Garn: Peruvian Highland fra Filcolana
Fra lager: Købt til formålet - jeg købte lige en hel sæk, så der er til nogle stykker ;-)
Anvendt: 100 g bundfarve, 50 g af hver af de øvrige. Til den høje lidt mere og bundfarven strakte ikke helt.
Farve: Sort, natur og bordeax - rester af mørk turkis, lilla og gul
Købt hos: Hønsestrik
Hæklenål: 3,5 og 5
Str: Ad hoc
Ny teknik: Kædekanten i 2 farver.
Bemærkninger: Den runde bund starter med "en magisk ring" så der ikke bliver hul i midten, Det er en meget simpel teknik som du mest enkelt kan lære ved at søge på Youtube.