6. januar 2018

Helga Isager: Susse

Min nyeste bedste ven og årets første strik er den generøse rullekravesweater/-kjole Susse :-) Varm og god strikket med 2 tråde. Jeg skal især bruge, når jeg sportræner Diva. Jeg tilbringer mange timer ude i skoven - både for at lægge spor og gå det senere med Diva, så der er behov for meget varmt tøj :-)


Jeg har strikket den i den skønneste army-farvede, der dæmpes lidt af farven på silketråden, der strikkes med. Jeg skal på et tidspunkt strikke en tynd sag i den armyfarvede alene, den er så fantastisk flot :-)

Jeg er fuldstændig vild med den og overvejer at digte den om til en en-trådet sag, for 2 tråde er næsten altid for varmt at have på indendørs.


Bemærk lige de fine ørenringe fra Liselotte Kjær (findes på Instagram), der passer så godt til Susse om jeg selv skal sige det ;-) Susse er strikket på en sjov måde, hvor man begynder med sidestykket med lomme og derefter strikker rib i forskellige retninger. Det gik stærkt, selvom det er en større sag. På billedet nedenfor er farven helt forkert, men vil gerne vise lommedetaljen :-)


Rigtig godt nytår :-)

Faktaboks
Design: Helga Isager, fra bogen Room606
Garn: Isager Tvinni og Isager Silk Mohair
Garn fra lager: Næh, det blev købt lige før jul, da jeg "bare" skulle hente 50 g garn til Berbercardigan til min svigerdatter - et dyrt besøg ;-)
Anvendt: 225 g Tvinni og næsten 150 g silkemohair
Farve: Army
Købt hos: Isager, Tversted
Pinde: 4,5
Str. mindste str.
Ny teknik: Nej, det er ikke første gang, jeg arbejder med rib i forskellige retninger, men modellen er harmonisk og godt tænkt.
Bemærkninger: Den bliver et kæmpe hit, jeg har allerede haft den på mange gange, men det er en udetrøje for mig med mindre jeg er i et koldt hus. Jeg har altid syntes at 2 tråde bliver for varmt m m vi taler om bomuld/hør/silke.

Annette Danielsen: Isdronningen sjælevarmer

Der er brug for en sjælevarmer, hvis man færdes i Isdronningens rige ;-) Jeg har strikket modellen i enkel tråd i det skønne Sanne Fjalland garn (originalen strikkes med 2 tråde) og har strikket det op på en 4,5 - det bliver så blødt og lækkert efter vask.


Pigerne har båret dem både over en t-shirt og direkte på huden til kortærmede kjoler og der er ingen meldinger overhovedet om "at det kradser" ;-)


Strik bliver hurtigt for varmt til dem, derfor er en sjælevarmer ideel beklædning - den er desuden nem at tage af og på.


Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Isdronningen sjælevarmer fra bogen Det er ganske vist
Garn fra lager: Rester fra min rosa Eyelet (+ lidt tilkøb ;-)
Anvendt: ca 150 g
Købt hos: Sanne Fjalland
Pinde: 4,5
Str. 2 og 6 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Modellen er utrolig anvendelig og bruges flittigt :-)