1. november 2014

Marius og verdens 8. vidunder :-)

Lillefrøs Mariustrøje i de helt klassiske farver, har været færdig i nogle dage, men jeg syntes også lige, jeg ville lave "lue med øreklaffer ;-)" færdig først - den blev dog uden "øreklaffer" - synes Lillefrø er blevet lidt for stor til det.

Billederne er taget med blitz og måske er det derfor, at farverne nogle steder "klumper sammen", så det ser ud som om, der er fejl i mønsteret. Det er der IKKE ;-) Den er minutiøst gennemgået efter jeg så disse billeder, jeg blev jo helt forskrækket ;-)


Hun fylder så godt i mit liv, den kære lille pige og der er intet, der prioriteres over hende. Jeg forstår, hvor  priviligeret det er at have hende så tæt på og nyder hvert eneste sekund, når vi er sammen. Hun er stadig utrolig svær at fotografere - når jeg spørger, om hun kan stå stille, svarer hun ja og så er hun i gang igen :-)

Som du nok også kan se, snakker hun hele tiden, hun kommer fra en meget ordrig familie ;-) I øjeblikket er hun meget interesseret i følelser - vi har f.eks interessante samtaler om, at man godt må være sur og vred, men hvad skal man dog gøre med den vrede? Det er nok smartere at bokse vreden ned i en pude, i stedet for at slå, eller smide med maden eller legoklodserne ;-) Det kan være let at glemme, når vreden farer i én!


Da vi gik hjem ad stien til farmor her forleden, sagde jeg: "Farmor er så glad for at passe dig, Lillefrø" og så svarede den kvikke pige: "Jeg er også så glad for at passe dig, farmor" ;-) Dejligt, at vi har et fælles projekt ;-)


Eneste tidspunkt, hvor hun rent faktisk stod stille var da trøjen skulle fotograferes fra ryggen ;-)


Trøjen er strikket i de tre traditionelle farver, der klæder de fleste nordboere så godt. Jeg vil egentlig også gerne have en selv, men flerfarvestrik bliver jeg altså aldrig helt begejstret for. Jeg skal tvinge mig til det og det er min strikketid generelt for kostbar til. Men huen blev som nævnt også tvunget igennem - der måtte Lillebror træde til som model ;-) Den skal forsynes med en kvast, men jeg vil prøve om jeg ikke kan finde en hvid pelskvast, i stedet for at lave en garnkvast - tror det kunne blive rigtig fint.


Siden sidst har jeg været til strikkecafe i Garnudsalg og det var super hyggeligt. Selvom vi var mange, gjorde bordopstillingen med flere små borde, at vi allesammen sad godt og kunne snakke i mindre grupper. Jeg følte mig rigtig godt tilpas og Liselotte og Lisette sørgede for, at man følte sig velkommen. Jeg var heldig at komme til at sidde ved siden af Lilli og munden stod ikke stille på os i de tre timer - vi fik vendt det meste af verdenssituationen, du kan sikkert mærke, at verden er blevet et bedre sted? :-) Mette sad ved bordet ved siden af og blev inddraget fra tid til anden - de to ser jeg snart igen, for vi skal til at strikke lidt mere permanent sammen. Det glæder jeg mig rigtig meget til :-)

Det smukke vejr er blevet brugt i haven - tænk, at man kan gå og svede i en striktrøje i november :-) Ha' en rigtig dejlig weekend derude :-)

Faktaboks:
Design: Unn Søiland, model 1 i temahæfte 30 - Klassikere 0-4 fra Sandnes Garn
Garn: Lanett, 100% merinould - superwash øv
Fra lager: Købt til formålet
Anvendt: 100 g blå, 50 g hvid og lidt rødt
Farve: Marine 5575, hvid 1001 og rød 4119
Købt hos: Bettekun
Pinde:  2 og 2,5
Str: 2 år med længde str 4 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg er ikke begejstret for superwash uld - jeg hader den plasticagtige fornemmelse og så bryder jeg mig heller ikke om den meget "runde" tråd. Lillefrø har dog fået en trøje som hun virker tilpas i. Hvis jeg skulle få den vanvittige ide at strikke en til mig selv, bliver det i rigtig uld :-)