21. august 2016

Balance?

Der er megen sorg i mit liv i øjeblikket, så jeg forsøger at sætte lidt ind på "glædes-kontoen". Ikke at sorgen bliver mindre, men det balancerer lidt bedre, hvis jeg fokuserer på alt dét, der trods alt glæder. Et stort aktiv på glædes-kontoen er mine små piger. Og nu er der endnu en "pige" sat ind ;-)


Diva er flyttet ind og med al den tristesse, der er i hendes blik, vækker hun en form for resonans i mig. Hun er en vaskeægte Basset Hound a la Lafayette i den gode gamle disney traver Aristocats. Men tag endelig ikke fejl - hun er ikke trist, hun er den gladeste lille hvalp på 10 uger. Hvad sker der for konen, tænker du måske, hvis du har fulgt med her gennem årene - hun plejer da vist at være kattemenneske! Til det kan jeg kun sige: Mennesker kan blive klogere på sig selv ad åre og udvide deres forståelse for omverden ;-)


Som vanligt er jeg gået all-in: Jeg har læst om hundeadfærd, hundepsykologi, hundesprog, dæmpende signaler og klikker-træning og var derfor væbnet til tænderne, da hun kom ind ad døren i tirsdags. Det er en fascinerende verden, der åbner sig for mig og Diva har indtil videre gjort det nemt at omsætte teori til praksis ;-) Princippet er: Ignorer uønsket adfærd og beløn ønsket adfærd. Borte er fordums tiders ideer om at skælde hunden ud og den vil gøre alt for at forstå, hvad du vil ha den til :-)

Og hvad nu med katten, Bibi? Hun ser på denne forunderlige skabning med en vis nysgerrighed og afmålt overbærenhed - men det er tydeligt, hun føler sig underholdt, så de skal nok komme overens. Med tiden ;-) Det har indtil videre været fuldstændig umuligt at få et billede af dem samtidig!

Er der nu slet ikke noget strik? Jo da - et lillebitte tørklæde. Smukke, smukke farveforløb leveret af Vibeke :-) Jeg nænnede ikke at strikke sokker af det, jeg er vild med de lange farveforløb. Så jeg gjorde en undtagelse, selvom der er polyamid i strømpegarn. Det bliver et perfekt tørklæde til efteråret.


Selvom Diva er en baby og som sådan meget tidskrævende, så har jeg kunnet strikke, når hun tager sig en lur. Jeg kæmper med at få hende til at forstå, at garnnøgler er no-go - indtil videre har hun rusket 2 100 grams bundter. Stadig ingen skæld ud, kun en "mor", der får så underligt sammenbidte tænder, medens hun forsøger på at få Diva til at bytte til et tyggeben ;-) At hun overhovedet kan få fat i garn er ejerens skyld - jeg må sørge for bedre afskærmning!


Jeg skal også lære nyt i efteråret, så derfor bliver strikketiden alt i alt lidt mere sparsom, men mon ikke jeg i det mindste når månedens sjal og sokker :-) Håber I nyder den smukke dag derude :-)

Faktaboks
Design: Mønsteret fra Susie Haumann: Knitwear - Shawl
Garn: Schoppel Wolle Zauberball, 75% Schurwolle, 25% Polyamid
Garn fra lager: Gave fra Vibeke
Anvendt: 100 g
Farve: Multifarvet
Købt hos: Gave
Pinde: 5
Str. Tørklædet måler 40 x 120
Bemærkninger: Jeg har slået 89m op, inkl kantmasker