25. april 2017

Cardigan og dejligt besøg

Årets fødselsdagsgave til min svigerdatter var en grå skindnederdel og jeg besluttede mig for at strikke en rigtig feminin cardigan til det rå skind. Taljekort, så nederdelens detaljer kan ses og så den også kan anvendes til kjoler her i sommer. Min svigerdatter valgte selv garnet fra mine evigt bugnende reoler og valget faldt på en meget lækker uld/cashmere blanding som jeg engang har købt hos Rasmilla :-)


Jeg ville gerne afprøve det fine shell-rib mønster på en større flade og det kommer jeg til at bruge igen - jeg har nydt at strikke de små "skaller" og godt det samme, for ryg og forstykke er strikket 2 gange og da jeg oftest monterer undervejs er knapperne også syet i hele 2 gange - 1. version var for lille ;-) Marts og april har været som forheksede, hvad fejl angår, så nu ser jeg frem mod maj-juni, hvor temaet bliver: Sommerstrik & hækling :-) Jeg håber dog at kunne afslutte Sanne Fjallands Graphic, medens temaet stadig er mønsterstrik her i april.


Cardiganen er som nævnt strikket i mønsteret "little shell rib" med vrang paneler i siden og under ærmerne. Jeg har også valgt at afslutte med en lille vrang rullekant i halsen. Forkanterne er ret-strikkede, naturligvis med lænkekant. Mønsteret giver et stykke strik med enorm elasticitet og så er shell ribben helt lace-agtig i sin struktur og meget feminin.


Jeg fik lov til at tage et billede af min dejlige svigerdatter, da jeg afleverede. Også selvom det var midt i ulvetimen med trætte unger og mad på komfuret - hun er en skattebasse :-) Skindnederdelen må I tænke jer til, der var ikke tid til at skifte ;-)


Weekenden er gået med træning af Diva i cykeltrailer og besøg af denne lækre dame :-) Vi havde meget kort tid og måtte derfor starte kl. 7.30 - en anelse hårdt på en søndag for et b-menneske som jeg, men hvad betyder det, når man er i det bedste selskab. Vi fik snakket om de forskellige projekter, vi har i gang og jeg tror, at vi begge har nok på pindene til resten af året, men det forhindrer os jo ikke i, at sætte noget mere i gang ;-) Vi er absolutte strikke-soulmates og forstår hinanden næsten uden ord :-)


Vibeke medbragte en fantastisk gave - nogle mennesker er så gode til at give gaver, at man føler sig "set" - "jamen det er jo lige mig" - følelsen ;-) De gør mig så glad, at jeg har haft dem på hver dag lige siden


Vi har som sagt også trænet Diva i cykeltraileren. Med de lange ture, vi kører om sommeren er det vigtigt hun lærer at sidde i den, for hendes korte ben, kan ikke løbe  mange kilometer. Hun er ikke udelt begejstret, men finder sig i det efter lidt postyr, Vi har også haft "andet" postyr ;-)


Jeg har ikke noget at gøre med den kage, jeg har ligget her hele tiden ;-) Og jeg forstår virkelig ikke alt det postyr!


Tak for alle jeres kommentarer og mails. Ha en rigtig dejlig tirsdag aften derude. Her står den på flerfarvet ærmestrik, pyh. Men det færdige produkt bliver så lækkert.

Faktaboks
Design: Lene Klitgaard - Stinnes cardigan
Garn: Rasmillas Uld/Cashmere - et engangstilbud - meget, meget lækkert :-)
Garn fra lager: Naturligvis - har lagret i flere år
Anvendt: Ca 200g? Fik den ikke vejet inden aflevering
Farve: Råhvid
Købt hos: Rasmilla.dk
Pinde: 3,5
Str. S - Jeg har efterhånden strikket så mange små, taljekorte cardigans i tynd uld, at jeg har et maskeantal i hovedet. Jeg har dog brugt flere masker end jeg sædvanligvis ville, fordi det lille Shell-rib-mønster trækker strikken meget sammen og så har jeg brugt den modelberegning, jeg lærte på Strik & Yoga- kurset hos Isager
Ny teknik: Nej, strikket fuldstændig traditionelt - ryg og forstykker ud i et, med udtagninger i siden under ærmegab (giver lidt vidde til barmen) - nedefra og op. Kanter i ret-strik, naturligvis med lænkekant langs kanterne. Ærmerne er syet sammen midt under armen, kun fordi jeg havde lyst til at strikke frem og tilbage i stedet for rundt. De kunne sagtens være strikket rundt uden problemer.

18 kommentarer:

 1. hun er heldig, din svigerdatter, sikke en lækker tröje!
  og OMG! de öreringe! wow, hvor er de fine.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Kære Lene. Tak for en herlig søndag😊Skønt vi var pressede på tid og havde været tidligt oppe, så nød jeg hvert minut😊
  Skønt at dele ideer, og tanker om strik og livet i al almindelighed - hvis det er det.
  Trøjen til Din søde svigerdatter er da bare perfekt😊😊😊 den vil jeg gerne strikke og eje.

  SvarSlet
 3. Smuk cardi til en smuk pige. Flot arbejde, fin montering... men det mønster er da noget pullerværk at strikke!
  Dejligt med sådan et strikkevibstrik besøg... skøn sweater hun har på 😍
  Ohhhh Diva og hendes attitude! Ser dog ud til at I har fundet sammen igen...
  Og de øreringe passer da lige præcis til dine ører!

  SvarSlet
 4. Sikke fine små skaller. En flot cardigan i taljekort version. Den kunne godt minde lidt om en anden taljekort hvid model du tidligere har vist på bloggen. Og sikke smukke øreringe! Du er fantastisk heldig at du har fundet en strikketvilling igennem blogland. Hvem ville ikke ønske sig det? Hav en god uge, og få b-mennesket i ro til weekenden, he he ;-)

  SvarSlet
 5. Rigtig smuk cardigan, og den passer jo perfekt på hende. God ide med vrangpanelerne, det er altid der der komme fnuller og især når der er mønster, så vil tro det afhjælper det meget.
  Og skønt at din søn lige kunne passe trøjen, det kan da ikke være bedre. Og som altid mange skønne billeder man kan fordybe sig i, vil også gerne opleve Isager butikken engang.

  SvarSlet
 6. Smuk og meget feminin cardigan til din søde svigerdatter.
  Det er så skønt med hygge-strik-snak med strikke-soul-mate :-)
  Og skønne Diva :-)

  SvarSlet
 7. Flot cardigan, strikkede en motsvarande for 20 år siden og ledte efter et lignende at strikke i nutid.
  Din vennines flotte sweater hved du hvor jeg kan finde det på Ravelery?
  Du må undskylde min stavelse da jeg ikke bruger skrive på dansk.
  Mange hilsner og en dejlig forår på jeres cykkelturer.
  Katarina Wochner Carlsson

  SvarSlet
 8. Hej Katarina - den flotte sweater er Annette Danielsen: Kyndelmisse
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 9. Hvor er den cardigan fin og jeg kan se fidusen med at den er taljekort :-) Skønt udtryk hunden har, jeg tror også han er uskyldig ;-)

  SvarSlet
 10. Yndig cardigan til yndig pige og dejligt strikkeselskab trods tidligt tidspunkt. Det er da ren win win

  SvarSlet
 11. Fint og meget feminint strik :-) Jeg tror, at jeg har et par døtre, som absolut ville synes, at de ville se godt ud i sådan en cardigan. (Så jeg viser dem ikke billedet, før jeg har fået ryddet lidt mere op i mine ufærdige projekter). Sjovt, som hunde kan se skyldige/uskyldige ud. Katte ser jo aldrig skyldige ud...

  SvarSlet
 12. Din svigerdatter kledde den veldig godt! Nydelig vårjakke :-)

  SvarSlet
 13. Hvor er den cardigan fin og meget feminin. Den klær' din svigerdatter godt. Diva er som andre hunde, jeg-har-ikke-gjort-noget!Attitude.😉 Dejligt med en strikkesøster der ved en del om én og omvendt.

  SvarSlet
 14. Så veldig vakker bild fra datter din. Glede. Takk for bildet.
  Deilig jakken du har strikkt. Jeg liker mønsteret... ser ut så delikat og fin.
  Kjempeflott øredobb, jeg liker å pusle øredobb... jeg jobber på en kjede nå :-))
  Hilsen og klem fra Viola

  SvarSlet
 15. Hvor er det bare en smuk cardigan. Sikken et fint mønster. Jeg kan sagtens lige se den sammen med en skind nederdel . Perfekt. Og hvor ser hun sød ud din svigerdatter.
  Dejligt med soulmates. Den ørering er helt perfekt. Så smuk.
  Hvor er det sjovt med Diva.

  SvarSlet
 16. Lækker lækker cardingan til din svigerdatter. Smuk mønster. Enkelt og feminint.

  Spiser Diva kager? Troede hun var godt opdraget :-) :-) :-)

  Dejligt med besøg. Sikken smuk trøje Vibeke har på.

  SvarSlet
 17. PPS: hvor var det ærgeligt med trøjen til Torben. MEN godt at den passede sønnen. Nu er du så i gang med en ny til Torben :-) Han får da noget for pengene og pindene selv om han så ikke kunne passe nr. 1 :-)

  SvarSlet
 18. Sådan en flot cardigan til din svigerdatter!! Rigtig lækkert helt sikkert sammen med nederdelen - hun er heldig som har dig. Hvor er den flot til hende. Åh, det er så skønt med sådan nogle gaver som er lige det der passer. Det er jo meget mere end en gave!!! Ha en god dag Lene😍

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.