31. marts 2016

Marts sjal og sokker

Det var sørme godt, at jeg havde påskedagene her i marts, for det holdt hårdt med at få marts måneds sjal færdigt. Jeg skulle også lige strikke en Kim Hargreaves cardigan (og et par andre småting, he he) Det hører du mere om. Her koncentrerer jeg mig om marts måneds sjal og sokker. Isagers islandske brudesjal har stået på to-do og ønskelisten i mange år og her er det så i al sin pragt - først lige et billede fra blokningen


Jeg elsker at strikke lace og der er en god rytme i mønstrene i dette sjal. Man starter ved borten/blondekanten og bevæger sig op til nakken. Originalsjalet er 2-farvet og jeg kan se i min islandske sjalsbog, at det vist er meget brugt på Island med flerfarvet lace. Korriger mig venligst Frida, hvis jeg er helt galt på den. Jeg skal dog øve mig på at synes om lacestrik i flere farver, jeg er så vant til det skal være ensfarvet. Men det får jeg rig lejlighed til, når jeg strikker nogle flere af de islandske sjaler. Det smarte er, at man kan få bugt med nogle af de mange, mange single nøgler garn, der ligger på lager ;-)


Brudesjalet er strikket op i lilla Isager Tvinni, men farven bliver desværre ikke gengivet 100% på billederne - det øverste billede er nok det der kommer nærmest. Jeg har besluttet at strikke nogle forskellige test-brudesjaler, så min svigerdatter ud fra dem kan vælge den model hun kan lide og så strikker jeg det igen i den farve, hun vil have, når hun ved, hvad hun skal have på til brylluppet.


Da jeg besøgte Gitte sidst jeg var i Århus viste hun mig sin udgave af brudesjalet og hun havde kun en fortrydelse: At hun ikke var gået en halv pind op, så sjalet blev lidt større. Så det gjorde jeg - mit sjal er strikket på pind 4, men da jeg blokkede endte det i samme str. som originalen 180 x 90 - jeg syntes det var synd at blokke det yderligere ud. Det er en kunst at blokke og det kan godt blive for meget.


På sokkefronten måtte jeg sætte ambitionerne kraftigt ned og endte med hyggesokker til mine små piger (strikket i februar som buffer). Ud af 100 g Viking sportsragg garn blev der 3 par sokker fra str. baby til  4 år. Jeg har brugt 24 m til babysokker, 32 m til ca. 1-2år og 36 m til str. 4 år - de ku såmænd godt have tålt et par masker mere, for Lillefrø kunne kun akkurat passe de store. Har bare strikket rib og skaft i passende længde, lavet wrap&turn hæl på halvdelen af maskerne og det samme i tåen, som er strikket sammen ovenpå foden i stedet for syet med maskesting under foden.


Nu må jeg se, hvad Vibeke har lavet - det er simpelthen så sjovt og spændende hver gang :-) Mon vi på et tidspunkt vælger det samme sjal på samme tid? Bemærk at Gitte har sneget sig med på sidelinien og hun får da strikket sokker og sjaler som aldrig før - selvom hun ikke er gået "all-in" ;-)

Her står den på generalforsamling og kursus hele weekenden, så jeg tænker der bliver lidt strikketid - jeg håber :-) Tusind tak for alle jeres kommentarer til mohairjakken og Stumpens veste :-) Ha en dejlig torsdag aften - her skinner solen og himlen er blå og jeg skal i gang med lyseblå bomuld :-)

PS: Har iøvrigt bestilt garn og opskrifter til to nye sjaler - også nogle, der har stået på ønskesedlen længe, men det kan ikke røbes før til april ;-)

Faktaboks
Design: Isager Design - Åse Lund Jensen - med tilladelse fra Den islandske Husflidsforening: Islandsk brudesjal
Garn: Isager Tvinni, 100% merino lammeuld
Garn fra lager: Det har lagret i flere år
Anvendt: 110 g - jeg måtte lige dykke ned i bundt nr 3 - givetvis fordi jeg strikkede på pind 4
Farve: Lilla - nr 14, købt på udsalg, fordi farven skulle udgå
Købt hos: På Fanø - kan ikke helt huske navnet på butikken, men den der fører Isager garn :-) Opskrift og råhvid tvinni købt hos Isager, Tversted
Pinde: 4, fordi jeg gerne ville have sjalet en anelse større
Str. Blokket til 180 cm i vingefang og 90cm  på midten - ikke anderledes end originalen ;-)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Fantastisk strikketøj som jeg gerne gentager - måske endda flere gange. Jeg er så fascineret af den/dem der er i stand til at udtænke sådan et sjal. Det må have kostet en del arbejde engang, eller også var der bare én der lykkeligt strikkede derudaf ;-)

28 kommentarer:

 1. Utrolig smukt sjal. Jeg får helt lyst til at strikke sådan et lace sjal, men lader være, for jeg bruger det ikke.
  Søde sokker :-)
  Det er så spændende, hvad du viser når måneden er gået.

  SvarSlet
 2. Det er et flot sjal - virkeligt smukke mønstre og hvilken service, at få en bunke sjaler, at vælge imellem, når man skal vælge sit brudesjal ;-)
  Jeg har heller ikke vænnet mig til flerfarvet lace, men det kan man vel?

  Jeg kan godt forstå, at du måtte skyde genvej med sokkerne, jeg synes du har ret meget i gang :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukt dit brudesjal. Vi kunne meget nemt være endt med ens sjaler i denne måned, men jeg ombestemte mig i starten af måneden, og så blev det jo alligevel noget helt tredie. Jeg har kun prøvet den flerfarvede lace en gang ( i Januar) og det voldte mig en del kvaler, men jeg blev tilfreds til sidst.
  Hyggesokkerne til pigerne er skønne. Er sikker på de vil blive brugt flittigt.
  Er meget spændt på at høre mere om dine indkøb snart.

  SvarSlet
 4. ååååhhhh... du milde.. hvor er det flot. En gang... om meget langt tid... overvinder jeg vel mig selv og prøver... Jeg synes lace sjaler er så smukke.
  Jeg har beundret Pretty as a peacock hos dig og Mona...
  Utroligt, at du kan nå og strikke alt det på en måned...

  SvarSlet
 5. Det er et utrolig flot sjal - tillykke med det

  SvarSlet
 6. Ja det er smukt. Det var måske anledningen til at finde mit frem fra skabets dyb. Jeg har det også bedst med de ensfarvede hulmønstre.

  SvarSlet
 7. Nææ, hvor er det smukt. Jeg har en stor beundring for Jer der laver de smukke lacesjaler, sikke et arbejde og sikken en koncentration.Det er da helt vildt, som du strikker. Pas nu på du ikke får strikkestress ;-)) Sikke en service, at du laver testsjaler. Jeg tror du på alle måder har en heldig svigerdatter Lene .

  SvarSlet
 8. Hvor er det fint og lækre farve. Ja, det er utroligt hvad i kan nå at strikke. Spændende at følge med i .

  SvarSlet
 9. ja, vi strikker, og har gjort altid tror jeg, lace sjaler med farver i striber. f.eks. ser man ofte at man bruger de naturlige uldfarver og graderer så man skifter farve efter hvert mönster, jeg synes det smukt, men smag og behag..
  jeg synes dit sjal er blevet meget, meget flot, til lykke med det. og wow, sikke du forkæler din svigerdatter, hun er heldig.
  kh.fra Island
  Frida
  ps. se her for eksempler på sjaler i flere farver: http://tricoteuse-islande.fr/blog/types/accessoires/

  SvarSlet
 10. Dit sjal et så smukt. Har selv haft kigget på det men der er også mange andre jeg vil strikke. Søde små sokker. Din svigerdatter kan roligt stole på du får et smukt stykke håndværk klar til bryllupsdagen.

  SvarSlet
 11. Fantastisk flott, er det bare å si om dette Islandske sjalet du har strikket.
  Lacesjal har jeg vel aldri strikket, kun de med LACE til borden. Tror jeg er for utålmodig til det. Men wow hvor jeg synes de er flotte!!!
  Jeg er ingen sokkestrikker, men orker det kun hvis det er enkelt . Jeg nevnte det vel sist også, og nå strikkes det som i fjor, kun enkle ankelsokker, der jeg leker med farger, og ikke mønster. De er kjempepopulære, og jeg elsker å gi dem bort.
  I morgen reiser jeg bort for helgen, for å være sammen med ei venninne som også elsker å strikke. Vi skal nyte ost, kjeks og rødvin, gå turer, samtale og strikke til langt på natt. Jeg bare kjenner at det trenger jeg nå.
  Må du ha en herlig weekend du også Lene. Og så fint at du kom i mål med sjal og sokker denne mnd også.
  Klem

  SvarSlet
 12. Jeg er dybt imponeret over, hvad du kan nå på en måned. Det er et super flot sjal, du har strikket, det er helt sikkert lige sådan et, jeg 'mangler'

  SvarSlet
 13. Det islanske brudesjal er virkelig smukt - og jeg vil sige, at det faktisk passer bedre i størrelsen til en selskabskjole, end påfuglen. Jeg er spændt på at se det i flere farver. Det med blokningen er en kunst - og en kunst, der kræver tålmodighed. Den besidder du sikkert i højere grad end jeg ;o) Hyggesokker kan man altid bruge. Intet er bedre.

  SvarSlet
 14. Det er utrolig smukt dit sjal - jeg er også vild med lace og md sjaler og man kan da bare ikke have for mange {;o)

  SvarSlet
 15. Fantastisk kunstværk du der har strikket. Wow.

  Og sokkerne, - jeg har strikket hundredevis af strømper i min ungdom (uden opskrift), og nu kan jeg ikke få bare ét par til at lykkes i små størrelser. De bliver for brede i foden, hælen fungerer ikke, og så videre. Har du mon ideer til, hvor jeg kan finde opskrifter til helt almindelige strømper i små størrelser?

  SvarSlet
 16. Aldeles nydelig!! Mye arbeid på et sånt sjal☺ Bruden kommer til å få valgets kvaler når du har laget flere☺

  SvarSlet
 17. Rigtig smukt sjal. Og så kan jeg da egentlig godt forstå, at du kom i tidsnød. Det må da have taget en del tid - når du så også har puttet andre projekter ind imellem ;-)
  Men smukt er det. Det er så skønt, når resultatet svarer til indsatsen.

  SvarSlet
 18. Isagers brudesjal har stået på min liste i mange år. Det er efter min mening et af de smukkeste sjaler, der er lavet og din version er vildt flot.

  SvarSlet
 19. Det er bare vildt smukt dit brudesjal og så i lilla, som er lige min farve, men meget svær at gengive på billeder. Oh, får sådan lyst til at strikke lace når jeg ser det.
  Og søde små sokker, hvor er de bedårende, og dejligt at de små vil bruge dem.

  SvarSlet
 20. Utroligt smukt og hvor er det vild service at du strikker op og saa kan svirren bare vaelge. Det er jo royalt. Skal pigerne saa ogsaa have smaa sjaler paa der passer til mors?????
  Hvilket underlag blokker du paa???? Foer brugte jeg en gammel madras men den har jeg ikke mere saa jeg maa finde paa noget nyt og spaendende som ikke tager for meget plads naar det ikke er i brug.
  Glaeder mig til at se april-prodktionen.

  SvarSlet
 21. Utroligt hvad du formår at få færdig på en måned. Så smukt et sjal. Jeg elsker også lacestrik. Har rigtig mange opskrifter så det kan være svært at vælge.

  SvarSlet
 22. Flot... utrolig du kan nå det
  Også god søndag til dig fra smukkeste lille dejlige Aiya og undertegnede.

  SvarSlet
 23. Flot... utrolig du kan nå det
  Også god søndag til dig fra smukkeste lille dejlige Aiya og undertegnede.

  SvarSlet
 24. Sjalet er blevet så smukt! og meget fint blogget :-)
  Jeg har ikke tjekket størrelsen på mit, så jeg ved faktisk ikke om det "overholder målene" - synes bare det er for lille.
  Jeg er enig i at det tørklæde sagtens kan strikkes flere gang og i forskellige farver. Tror da faktisk at jeg trænger til et mere :-)
  Der er bare pludselig gang i så meget, og idéerne blomster frem, men mon ikke der kan komme et nøgle med hjem fra enten Garnkisten eller Tøndering næste gang jeg er i byen til et mere.
  Jørgen har snart fødselsdag og han vil gerne have hjemmestrikkede sokker - i str. 46! Puha. Så synes jeg noget bedre om dine fine små sokker til børnebørnene.....

  SvarSlet
 25. Det må jeg sige, et mønster der er en brud værdig! Jeg kan godt se der er behov for et par udgaver at vælge imellem. Og så er det fint at lave et par sokker på automatpilot. -Hav en god uge. Mvh Lotte

  SvarSlet
 26. Det må blive til mange strikketimer i det lille hjem, for det er tidskrævende sjaler du strikker. Måske har du nemt ved lace-strik, men jeg har for mange år siden startet på det, og endte med at opgive. Jeg begyndte på det islandske brudesjal i sort i tyndt garn. Det var svært, men mønstret har jeg stadig, så en dag..... for det er virkelig et smukt mønster.

  SvarSlet
 27. Jeg kan kun tilslutte mig koret af beundrende stemmer: Hvor er det bare smukt!! Jeg er så imponeret over hvad du når at strikke!!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.