15. marts 2016

Et par små veste

..... til farmors lille pige. Eller rettere - den ene er en "net lille undertrøje" :-) Den er designet af Vibeke og findes i Isagers kalender fra 2015. Jeg har strikket i resterne af Isager Highland fra Pæon og den er blevet super lækker med et lille fint netmønster, der pryder forsiden. Jeg var heldig lige at få et foto af to af mine yndlingspiger :-)


Da Stumpen savler umanerligt meget i øjeblikket har jeg valgt at gøre udskæringen i undertrøjen knap så dyb som i opskriften - også fordi den snarere kommer til at blive anvendt som vest, ikke som undertrøje.


Der er også kommet en Lene Holme Samsøe top af pindene. Her fotograferet før de sidste knapper var på plads. Jeg prøver altid lige at se, om det ikke er okay bare med en enkelt knap, he he. Bestemt ingen grund til at sy for mange i ;-)
Ellers forstår jeg at give mig selv ekstra udfordringer her i marts. Jeg har fået en ny kjole og den kan ganske enkelt ikke anvendes uden en tilhørende cardigan ;-) Så jeg er gået i gang med en lille Kim Hargreaves sag med det mest irriterende hulmønster man kan tænke sig - omslag og sammenstrik af omslag og maske på hver pind - det kommer bare aldrig helt til at glide, men nu er jeg blevet stædig og strikkes - dét skal den! Jeg bliver udfordret på tid i forhold til marts måneds sjal og sokker, men så har jeg heldigvis lidt i ærmet, hvis det går helt galt.

Dette indlæg skal afsluttes med historien om, hvordan venlighed, hjælpsomhed og storsindethed oftest er det man møder her i "strikkeblogland". Med posten forleden dag kom dette norske blad, sendt til mig af Helle, blot fordi jeg spurgte på opskriften til hendes fine Telesving.


Gang på gang undres jeg over, hvor søde og storsindede strikkende kvinder kan være overfor hinanden. Alene dét, at Helle aldrig har fået min adresse, men har brugt tid på at finde frem til den og brugt tid og ressourcer på posten - jamen jeg siger bare TUSIND TAK, Helle og jeg vil glæde mig til at strikke den. Har præcis det rigtige garn fra Karen Noe liggende - min får nok et hint af petrol/turkis :-)

Ha en dejlig forårsaften derude :-) Her skal der løbes og SÅ skal der strikkes :-)

Og så lover jeg dig Kirsten, at næste indlæg også kommer til at handle om strikkepinde. Jeg kan dog her helt klart sige, at selvom ingen strikkepind er perfekt på alle parametre, så synes jeg Ferrarien kommer tættest på :-)

Faktaboks
Design: Isager kalender 2015: Vibeke Brandhof - En net lille undertrøje og Lene Holme Samsøe Babystrik på pinde 3 Lillies top
Garn: Isager Highland Wool, 100% ren uld og CottonWool fra Gepard
Garn fra lager: Jo da ;-)
Anvendt: godt 60g
Farve: Ivory og koralagtig
Købt hos: Isager og Tind kunst og tekstil
Pinde: 3,5 til begge veste - for jeg måtte jo bruge min Ferrari.
Str. 3 mdr (selvom stumpen er 6 ;-)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Veste er så anvendelige til babytøj, varmer de rigtige steder og 

27 kommentarer:

 1. Skjønne jenter ! Og jeg er veldig spent på din versjon av koften , den er lekker !

  SvarSlet
 2. Den dejligste fotomodel i skønne modeller :-)

  SvarSlet
 3. Ahhh så deilig å lese og å se bildene. Glede. Søte begge to.
  Super vakre tops har du strikket, såveldig fint med fletter og hullmønster. Flott fargene.
  Og naturlig jeg er imponert fra jakken med kjempeflott kanten, fantastisk fargerik mønsteret og deilig blå som basisfarger. Det blir en super koften :-)) Ønsker masse strikkeglede.
  Ha strålend fin uke fortsatt. Klem fra Viola

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine dine piger. God ide med den mindre halsudskæring, det må jeg prøve.
  Fantastisk kofte... endnu en dejlig strikkeudfordring. Godt vi har det sjovt.
  Jeg er bedre til at påbegynde end til at afslutte for tiden, me...lige om lidt!
  God løbetur og strikkeaften

  SvarSlet
 5. Flot strik til en kær lille farmorpige og mon ikke svigerdatteren også er i farmor strik. Kan godt forstå at du har travlt med de projekter du gang i foruden sjal og sokker.

  SvarSlet
 6. Så søte barnebarn du har :-)
  Fine vester ble det også.

  SvarSlet
 7. Søde veste og søde piger i lækkert farmorstrik.

  SvarSlet
 8. Årh, hvor er hun dog skøn Lillefrøs søster (har hun mon også et navn?)
  Det er nogle rigtig dejlige veste, du har strikket - og mon ikke din kønne svigerdatter også er i strik fra din hånd

  SvarSlet
 9. Sådan nogen små veste er bare så hurtige og nemme at strikke og så er de gode at have på for de små størrelser. Sikke en fin trøje du har fået opskriften på.

  SvarSlet
 10. nöj, sikke nogle söde små veste, og smukke piger.
  og wow, jeg vild med den blå cardigan, glæder mig til at se din udgave.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 11. Hvor er hun da bare fin i de små veste. Og rigtig fint tænkt med den lidt dybere halsudskæring. Du har da godt nok lige fået gang i et par projekter. Hvor var det bare sødt og betænksomt af Helle at sende dig det strikkemagasin.

  SvarSlet
 12. Så fine små vester du har strikket :)

  SvarSlet
 13. Sikke et par dejlige piger. Jeg kan godt forstå de smiler med alt det fine strik.

  SvarSlet
 14. Stumpen og mor er de bedste modeller! Fint strik på dejlige piger. Faktisk gelmte jeg at kigge på strik for Stumpen er så knusmigdejlig!
  Jeg er nyder også den fælles strikkeglæde og hjælpsomhed, der er i blogland. Vi kender jo egentlig ikke hinanden, men alligevel er der et strikkevenskab og netværk derude i cyberspace. En gang imellem er man heldig at mødes i virkeligheden; det er bare dejligt at få sat et ansigt på bloggeren.
  Ser frem til mere om strikkepinde... Jeg overvejer investeringen! Har lige forsøgt med Trendz; dem kunne jeg bestemt ikke lide. De er bøjelige; en helt forkert fornemmelse i fingrene. Så jeg fortsætter med Træ, Stål og Carbonz .....

  SvarSlet
 15. Sikke nogle fine, små veste og sikke en yndig lille pige.
  Det var sødt af Helle at sende dig opskriften på den flotte trøje. Den vil blive elegant i turkis. Det er en meget smuk model, hun er en dygtig designer og helt sikkert også et dejligt menneske. Det er jeg ikke i tvivl om, selv om jeg aldrig har mødt hende.

  Det er irriterende med sådan et hulmønster, der ikke vil glide, men godt at du er i besiddelse af ægte nordjysk stædighed, så skal det nok gå.

  SvarSlet
 16. En dejlig anvendelig vest. Jeg er fuldstændig enig med dig i at babytøj ikke skal indeholde ret mange knapper. De der små pilfingre er mestre til at få dem af. Jeg må indrømme at jeg også er faldet pladask for de smukke jakker som Helle har kreeret. Jeg har lovet mig selv at investere i et af de smukke mønstre som hun har til salg på ravelry. Hav en god dag. Mvh Lotte

  SvarSlet
 17. Sådan et par skønne piger - hvor er de søde ;-) sådanne veste er bare babyvenlige. Super ide med halsudskæringen...vildt hvordan så små folk kan savle ;)) smuk kofte - fantastisk der findes så hjælpsomme mennesker rundt omkring os :-)

  SvarSlet
 18. Oh så fin den lille pige er, både i sig selv og med farmors veste. Fine mønstre.
  Jeg har også kik på Helles slå om bluse, den er virkelig fin, men Helle er flottere som model end modellen i bladet :-)

  SvarSlet
 19. Dejligt billede af to af dine yndlingspiger- :-) Det er så dejligt, at være en del af det helt specielle strikkesammenhold -. Jeg undres til stadighed over, at man kan være så nære og så fjerne på samme tid :-)

  SvarSlet
 20. Hvor er det bare et godt billede af pigerne, og helt vildt søde små veste til Stumpen.
  Det er så dejligt med at vi kan hjælpe hinanden her i blogland, synes også det er sødt af Helle at sende dig den fine opskrift, glæder mig til at se din udgave af den.

  SvarSlet
 21. Nogle skønne små undertrøjer/veste. Og dejlige billeder. Hvor er det rørende at en har gjort sig ulejlighed med at sende en opskrift. Skøn hjælpsomhed!

  SvarSlet
 22. Stumpen er en hel lille linselus. Lillefroe har nok laert hende et tricks eller to.:-D
  Naeh, unoedvendige knapper til den alder er vist ikke sagen hihi og til all den savl kunne Irenes hagesmaek maaske vaere sagen????
  Ih jeg kan blive saa roert hver gang jeg laeser om saadan een hjaelpe-solstraale-historie. Herligt.

  SvarSlet
 23. Igen nogle rigtig fine projekter fra din hånd og det er da skønt at se tingene på endnu en lille pige. Fin pointe knapperne. Og ja - hjælpsom møder man bare, det glæder når jeg selv oplever det, men også når jeg hører om andre.

  SvarSlet
 24. Sikke et par søde piger .. !! Ja, det er bare så skønt at der altid mindst er én der vil hjælpe.

  SvarSlet
 25. 2. udgave af dit "hadeprojekt" er blevet ualmindelig lækker. Smuk i grå og råhvid. Kan godt forstå hvis den bliver/er en ynglings.

  Altså den lille pige er da så skøn og dejlig, og super fin i 2 veste fra farmor.
  Hun er så charmerende på armen af din dejlige svigerdatter, også i en bluse strikket af dig.

  Har sagt det før - de er ualmindelige heldige med at have sådan en svigermor og farmor som dig! :-)

  Rigtig god Påske.

  Knus

  SvarSlet
 26. Hvor er hun dejlig Stumpen. De små veste er rigtig fine og meget anvendelige, faktisk hele året rundt. Skønt at have en strikke-farmor :-)

  SvarSlet
 27. Så fine ting! Er helt vild med den orange :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.