10. april 2016

Huer til pigerne og lidt om den perfekte strikkepind?

Måske husker du, at februar var sådan lidt forhekset. Jeg måtte trevle en del op og strikke om og noget blev strikket to gange. Sådan var det med denne lille vævestrikkede hue fra Maries ideer. Min svigerdatter ville gerne have en hue, der sad lidt løsere end den hun normalt bruger, men den første jeg strikkede sad for stramt og jeg måtte i gang igen. Dermed fik Lillefrø også en ny hue ;-)


Lillefrøs er strikket med to tråde og min svigerdatters med tre. Originalen er strikket i det lækre Peruvian Highland fra Filcolana (kan bl.a fåes i Hønsestrik i Aalborg), men jeg havde ikke nok på lager og valgte derfor at strikke med en tråd Sandnes Alpaca og Kid Seta som har lagret i mange, mange år ;-)


Og nu til det med strikkepindene :-) Jeg tror, at de fleste strikkeres læringskurve har været mere stejl end nogensinde de seneste år. Nye teknikker spredes lynhurtigt og meget effektivt via Youtube - ligesom der er adgang til alle de gode, gamle kendte teknikker som vi før i tiden skulle lære af vores mor eller bedstemor og workshops afholdes og blomstrer som aldrig før. Du kan simpelthen ikke undgå at blive klogere meget hurtigere ;-) Især de mange nye teknikker stiller større og større krav til vores basale værktøj - strikkepindene. Rundpinde i forskellige variationer er blevet det mest almindeligt brugte - ikke mindst fordi, det skåner nakke og håndled, hvis man lærer at sidde rigtigt med dem. Her teknikken 2-at-a-time-toe-up ;-)


En rundpind skal opfylde en række krav: En ordentlig spids, en glat krop, en sømløs overgang til wiren, en smidig wire med drejeled for at nævne nogle og ingen af de tidligere pinde, jeg har afprøvet har været ok på alle parametre, derfor måtte jeg prøve Signature Needle Arts og har nu strikket med min p 3,5 i ca 4 mdr. Det har været en gennemført fornøjelse og jeg har netop udvidet maskinparken med yderligere to, for det er sådan set det tætteste jeg indtil videre kommer på den perfekte strikkepind - jeg har udvidet med pind 4 og 5 og ønsker mig fortsat en 4,5. Desværre er der heller ikke her idyl over hele linien, for pindene fåes kun fra 3,25 og opefter og den enkelte wire passer kun til den størrelse pind, den er købt til. Så det er ganske klogt at tænke sig om, inden man farer ud og investerer i en strikkepind, der koster 395,00 kr. Jeg strikker dog så meget, at jeg ikke vil gå på kompromis og det her er uden tvivl den bedste strikkepind, jeg har prøvet. Det er virkelig første klasses håndværk - disse er med den spids, der hedder stilletto og er købt hos Familien Davidsen og jeg havde dem i hånden dagen efter de var bestilt :-)


Da jeg begyndte at strikkeblogge tilbage i 2008 var det store hit rundpinde med udskiftelige wirer. Jeg var ikke sen til at købe det store Knitpro sæt med birketræspinde og hvor var/er de pinde lækre. Og hvor fantastisk med alle de projekter, jeg altid havde i gang, at jeg bare kunne sætte wire-stopper på og bruge pinden til et nyt projekt. Men lykken varede meget kort - jeg kunne strikke wiren af pinden på 5 min, fordi den ikke havde drejeled. Nogle strikkere får ikke det problem - det handler alene om den måde man strikker på og derfor er der også mange, der elsker Knitpro og ikke har problemer med at wirerne ryger af - mere glatte og lækre pinde skal man også lede længe efter og wirerne er pænt fleksible. Bemærk, at jeg dengang også købte srømpepinde og en enkelt 3ér med fast wire - dem bruger jeg stadig :-)


Mit sæt blev foræret væk og jeg skiftede til Addi Click systemet, men dengang var spidserne så stumpe, at jeg ikke kunne bruge dem til ret meget - til gengæld oplevede jeg aldrig, at wiren røg af. Addi Click findes nu også i en lace udgave og basic pindene har vist også fået en bedre spids. Men mine blev foræret væk. Jeg vender dog ofte tilbage til mine gode gamle Addi turbo og lace med faste wirer som jeg aldrig smider ud, fordi de også er ret gode. Dog er lace-wiren ufleksibel og får alt for let knæk.

De seneste år har jeg afprøvet Chiagoo - både bambus og metal med udskiftelige wirer og jeg har stort set været glad for dem. De har drejeled i wiren og jeg har heller ikke her haft problemer med wirer, der ryger af. Til gengæld er wirerne med drejeled noget stive og får let knæk, især når jeg anvender dem til magic loop. Det er pinde, jeg vil blive ved med at bruge, men kun til "almindelig" strik - altså ikke teknikker, der kræver ekstra meget af wiren.


Jeg har også fået afprøvet Knitpro Zing som er en ganske fin rundpind med fast wire, men der gik ikke lang tid før wiren fik et knæk i overgangen til pinden, så den har ikke længere sømløs overgang. Til gengæld koster den også kun en syvendedel af prisen på en Signature Needle Arts.

Medens jeg lavede dette indlæg gennemgik jeg en række gamle indlæg - det blev et historisk blik fra 2008 og til i dag. Hold nu op, hvor har jeg brugt og bruger stadig mange, mange penge på garn og pinde og alt, hvad dertil hører. Det gør du også - så vi vil have ordentligt værktøj og ordentlig service, ikke? ;-)

Tusind tak for alle jeres kommentarer til marts sjal og sokker :-) Ha en dejlig søndag derude - forhåbentlig med glødende pinde og måske en god tur ud i det dejlige solskinsvejr?

Faktaboks
Design: Maries ideer: Hue med glatstrikket puld - nr 1 januar-april 2016
Garn: Sandnes mini alpaca, 100% alpaca og Madil Kid seta 70 %mohair, 30% silke
Garn fra lager: Det har lagret i mange år
Anvendt: Ca 150 g alpaca og 50 g Kid seta
Farve: Lilla - ikke ordentligt gengivet på billederne
Købt hos: En butik i Randers?
Pinde: 4 og 6
Str. strikket efter den største str begge gange ;-)
Bemærkninger: Et hyggeligt lille projekt, der bliver mere fint end jeg har været i stand til at gengive. Se evt. modellen i Maries ideer, hvor den er meget bedre fotograferet ;-)

22 kommentarer:

 1. Så kom den længe ventede vurdering.
  Åhh hvor er jeg enig, fantastiske pinde. Jeg var standhaftig, kun een pind 2,75. Så blev det 3,25, og så lige 3,50 og så slut 4,00.
  Jeg har, bare for at spare lidt, valgt at købe wire 80 cm fordi jeg altid strikker magic loop.
  Måske er jeg i bund og grund mest imponeret af den fantastiske bløde smidige wire.
  Jeg er strikke-lykkelig.
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 2. Signature Needle Arts har jeg endnu til gode, at prøve. Men det kunne jo være, at de snart skal på ønskelisten.
  Utallige strikkepinde har også været igennem mine hænder. Jeg bliver ved med at vende tilbage til mine Knit pro carbon- rundpinde. De er lette, spidse, god blød wire og overgangen mellem wire og pind er glat.
  Godt strikkeværktøj er vigtig :-)

  SvarSlet
 3. 1000 tak for dit input - jeg genkender rigtigt meget af det du skriver, men du har været længere omkring end mig. Jeg er sikker på at de signature pinde skal prøves.Det er rigtigt dejligt at høre nogle synspunkter inden man investerer i de dyre pinde, men er de det værd så skal det da prøves.

  SvarSlet
 4. Ja, de pinde er genstand for mange glæder og bekymringer. Og jeg tror der bliver investeret i dem i disse dage. Hav en god uge.

  SvarSlet
 5. Ja, det med at udforske og prøve nye teknikker og strikkepinde af, det tager meget tid. Og jeg synes at det er er skønt at vi har alle de muligheder, da vi jo alle er forskellige og har brug for forskellige strikkepinde.

  SvarSlet
 6. Tak for dit informative indlæg. Jeg har haft mange problemer med wiren til ChiaoGoo pindene, først får de et knæk, så overgangen ikke er glidenden og så pludselig sidder jeg med en knækket wire. Jeg strikke ikke magic loop, men har strikket et par store herretrøjer, så jeg troede faktisk, at jeg gjorde noget forkert, så dejligt at høre, at det ikke kun er mig.
  Har i julegave fået en Signature Needle Arts str. 3,5, og det er bare det bedste, så hvis jeg ikke kun skal strikke tynde trøjer, må jeg vist investere i flere størrelser.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Jeg har også flere slags og strikker faktisk mest med chiaogoo. Jeg har endnu ikke haft problemer med wiren.

  SvarSlet
 9. Hvor kan jeg give dig ret i at knitpro's wire er noget vaerre noget. Jeg har brugt meget lim paa mine (smil) saa begyndte jeg at koebe Lana Grossa wire og de holder noget bedre. Er dog blevet meget nysgerrig paa baade ChaoGoo og saerligt Signature. Den sidste maa da vaere Ferrarien inden for pinde. Det var et indlaeg der gav mig noget at tygge paa. Tak for det.

  Har studeret billedet af Lille Froe. I indlaegget er det jo lige ved siden af dit. Jeg ved ikke hvordan din soen ser ud, men hold op hvor har LilleFroe meget af dig i sit ansigt. Ikke oejenform, men mund naese smil og maaden hun holder hovedet paa. Herligt.

  SvarSlet
 10. Tusen takk for gjennomgang av strikkepinner!
  Alltid nyttig å høre andres erfaring med forskjellige typer :-)
  Flotte luer forresten.

  SvarSlet
 11. Tak for fin anmeldelse :-) Har stadig ikke fået afprøvet min Signature pind. Skal da vist have fundet et projekt, der passer!

  SvarSlet
 12. Søde, søde huer.
  Jeg har endnu ikke købt dyre pinde. Men jeg er efterhånden tilbage på metalpinde, - bambus og træ glider ikke godt nok.

  SvarSlet
 13. Det er godt nok søde huer de to "tøser" har fået, enkelt og fint mønster der er i dem.
  Tak for testen af strikkepindene, har også prøvet en del, dog ikke Ferrarimodellen, men de allerbedste er stadig Addi Turbo, dog ikke til lace, og bruger også meget karbonz, de er så bløde at holde ved, og har de gode metalspidser.
  Men wiren har faktisk meget at sige her, den skal være blød og føjelig, og dem er der meget forskel på når man kommer op i de større pindestørrelser.

  SvarSlet
 14. Det er nogle meget søde huer, og der er jo et eller andet over at mor og datter har de samme.
  Du har helt ret med hensyn til pinde, og så er det jo noget af det, det kun er strikkere, der kan forstå. Jeg er enormt glad for mine knit pro i carbon, men jeg ved, der er mange der ikke rigtig kan få knit pro til at fungere

  SvarSlet
 15. Det er godt nok nogle dyre pinde, men på den anden side ikke til at undvære. Jeg har købt de firkantet til finere garn og strikke rundt, der er mere at holde på. Fine huer du har strikket i flere omgange.

  SvarSlet
 16. Hvor er det en dejlig gennemgang af "vores" dyrebare værktøj. Jeg tilslutter mig fuldstændig og tænker at når vi nu bruger så mange timer med pindene, så er det vigtigt at de passer til os.
  Huerne til dine piger er da bare søde. Godt at du strikkede to. Jeg glæder mig så meget til vi ses, og nu er det meget snart.

  SvarSlet
 17. Hei kjære Lene, veldig hyggelig luer du har strikket. Egentlig det var ganske fantastisk
  at den første modellen var for liten :-)) Kjempeflott bildet. Kan du sier meg til oppskriften fra lua. Er det oppskriften fra Filcolana... dette er en butikk i Tyskland som sendte denne
  fantastisk ull.
  Min siste jakken jeg hadde strikkt med firkantet pinne og jeg var fornøyd, men jeg vil
  gjerne finne din extra klasse og undersøke i hendene :-)) Takk for mange informasjoner.
  Ha riktig god uke med masse strikkeglede og glede i hjertet. Klem fra Viola

  SvarSlet
 18. Godt værktøj er jo alpha og omega. Det skal gå op i en højere enhed. Signature ser lækre ud men de er nu for dyre til mig. Tilgengæld har jeg bestilt et Chiaogoo small lace sæt. Glæder mig til at prøve dem når nu jeg ellers har været så knit pro trofast og tilhænger uden problemer.

  SvarSlet
 19. Sikke nogle søde huer!! Og tusind tak for din anmeldelse af pinde. Tror endu ikke jeg har fundet de perfekte. KnitPro skuffer i kvalitet for pindene knækker, bliver slidt (efter lidt strik) og wiren falder ud af holderen. Zing har jeg også testet, men de blev bøjet næsten med det samme. Men så er det lige med at finde de rigtige til det enkelte strikketøj. Lacepinde fra addi var helt utrolig gode, men bliver sorte og skal pudses... Har prøvet så mange, men ikke Signature. Hvor køber du dem? Kan man finde dem på nettet?

  SvarSlet
 20. Søde piger, søde huer. Som altid lækkert strik fra dig. Tak for gennemgangen af strikkepinde. Jeg strikker mit strik på Addi pinde og er godt tilfreds. Men .....kunne godt tænke mig at investere i Signature pindene. Du har ret, det er vigtigt at værktøjet er i orden :-)

  SvarSlet
 21. Søde huer til et par dejlige piger. Og dejligt med et mindre projekt. Dét er rigtig dejligt med gode strikkepinde. Jeg er mægtig glad for Knit Pro Cubics, MEN wiren knækkede uden varsel på een af dem - og på en anden knækedede pinden lige ved overgangen til wiren. Men det er skønt med de firkantede pinde. Gode at holde på.

  SvarSlet
 22. Søde huer på søde piger!
  Strikkepindeuniverset er ved at være uoverskueligt. Jeg lever med KnitPro, fordi jeg kan lide flekibiliteten i systemet. For mig det bedste valg til prisen... indtil videre.
  Jeg drømmer om Signature... jeg må se at overvinde min indre sønder-vest-nord-jyde og bestille et sæt.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.