3. april 2015

Svensk Fiskekutter?

Ja, døm selv :-) En ny yndlingscardigan er i hvert fald taget af pindene og jeg er temmelig fornøjet med farvevalget. Der er i den grad forårssol over den - så meget, at jeg får stjerner i øjnene, he, he ;-)


Jeg har længe haft den lyseblå og gule til at ligge i min garnreol i stuen uden at forbinde de to farver overhovedet. Jeg havde faktisk besluttet mig til at lave Fiskekutter i lyseblå og råhvid med røde kanter ligesom originalen, men så en aften blev de to farver koblet sammen i mit hoved og jeg kunne ikke komme fra det igen. Heldigvis, for det er længe siden, jeg har været så vild med en trøje :-)


Det har været et dejligt strikketøj - omend ærmerne forekom mig temmeligt lange, de kunne nu også med fordel være forkortet et par cm. Jeg kunne ikke få maskeantallet til at passe med indtagningerne, men har ikke undersøgt til bunds om det var mig, der klumrede i det eller der er fejl i opskriften. Indtagningerne er symmetriske og det er i sidste ende dét, der tæller :-) Ellers som vanligt en kanon god opskrift fra fru Danielsen :-)


Denne fuldstændig fantastiske forårsdag er naturligvis tilbragt i haven, der trænger til en kærlig hånd efter års forsømmelse - studier og job på en gang, har ikke givet meget tid endsige lyst, når der nu også skulle være plads til strik. Men i år kan jeg mærke at min haveglæde er på vej tilbage, jeg har lyst til at arbejde derude og nurse om mit dejlige uderum. Jeg er startet med at klippe mine Astrid Lindgren roser med hækkeklipperen lige som jeg gjorde sidste år. Dét gav bonus - halvanden meter høje roser med en fuldstændig overdådig blomstring - håber det gentager sig i år :-)


Lillefrø har spurgt flere gange om trøjen var til hende og det tolker jeg sådan, at hun er vild med farverne. Så en ribtop til hende i resterne er fluks kommet på pindene.

Denne smukke Langfredag aften skal bruges til skiftevis at hækle på min tomatrøde kjole og strikke et par pinde på Lillefrøs top - på den måde belaster jeg hele tiden musklerne forskelligt og det er en stor fordel & kan stærkt anbefales. Ha´ en fortsat god påske derude :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Fiskekutter fra bogen Grønland
Garn: Karen Noe - Wool Soft 100% superwash merino uld (udgået kvalitet) og Italiensk Mohair 50% mohair og 50% uld (kan ikke huske, hvor jeg købte det)
Fra lager: Ja :-)
Anvendt: Ca. 170-80 g af hver farve og 30 g mohair til kant
Farve: Gul 504 og Lyseblå 81
Købt hos: Købt på sidste års Saltum Uldfestival
Pinde:  3
Str: Det endte med at blive en blanding af M og S, fordi jeg ikke helt kunne få maskeantallet til at passe.
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Den er ualmindeligt skøn at have på og vil blive flittigt brugt.

40 kommentarer:

 1. Hvor er den skøn - mere forårsglad kan den vist ikke blive - og den passer perfekt til dig :-)

  SvarSlet
 2. Ååååå...så flott den var til deg Lene. Og så fint med det gule. Der kan du se, man må prøve nye farger, og noen ganger blir man overrasket over effekten av farger.
  Jeg ser på forskjellige sammensetninger nesten hver dag, når jeg er på jobb. Jeg har jo en hel vegg med garn å velge fra. Det er så spennende.
  Jeg har også en kunde, en bestemor, som tar med seg barnebarnet, en gutt, som får lov til å plukke ut farger selv, til gensere hun skal strikke til ham.
  Først ser det helt villt ut, men når de blir strikket sammen, blir det helt fantastisk. Og han er meget bestemt når han plukker fargene.
  Det sies at barn velger de rette fargene, for de har ingen filter, slik som vi etterhvert får.......
  Så bra at du ordner på oppskriften selv, og ikke følger den slavisk. Så blir den slik du vil ha den.
  Her har det vært sol i dag, men kaldt. Så jeg har holdt meg innendørs og gjort nødvendige ting.
  God påske. Klem

  SvarSlet
 3. Total lækker "svensker" :)

  SvarSlet
 4. Hvir er din Fiskekutter blevet god...jeg er også så glad for min, som også er en str. small/medium :-) jeg overvejer een mere, denne gang ensfarvet blå og det fordi modellen sidder perfekt :-)

  SvarSlet
 5. Den ser superfin ud og du ser så tilpas ud, at den vist lige er dig. Jeg glæder mig til at se Lillefrøs top :-)

  SvarSlet
 6. Smukt! Både trøjen og stjernerne i brillerne!
  Fint med resterne til Lillefrøprojekt... Hun er ret god til at få leveret beskeden!
  Kan du ikke sende lide haveglæde herned... jeg trænger!

  SvarSlet
 7. Dansk eller svensk. Flot det er den. Mon ikke jeg har noget lignede liggende?

  SvarSlet
 8. Så flot, Lene! Dejligt at du lige fik øje på den kombi når nu den lå lige for øjnene af dig 😊 Skøn, skøn kombi!

  SvarSlet
 9. Åh, den er blevet så fin, og den klæder dig rigtig godt.

  Havearbejde er også skønt, - i virkeligheden mangler døgnet lige nogen timer.....

  SvarSlet
 10. Den er super og klæder dig helt fantastisk. Her har den også stået på lidt havearbejde. Tror jeg bliver nødt til at runde planteskolen senere i dag, hvis jeg kan slippe strikketøjet.

  SvarSlet
 11. Den er super fin, og passer ko perfekt med nedskæringer af en svensk forfatter rose. 😂 nå spøjse til side, den er lækker og du ser god ud sammen med den.
  Nyd endnu en dejlig dag i have i dag.

  SvarSlet
 12. Kjempefotte svensker jakke og fargene er så fint. Herlig bildet med stjerne i øyene... så koselig, så snill :-)))
  Ha riktig koselig påske fortsatt... endelig vi har solen også igjen... ahhh
  Klem fra Viola

  SvarSlet
 13. Den ser rigtig lækker ud og klæder dig {;o) dejligt at du har fået præget lillefrø til at syntes om hjemmestrik - rigtig god påske {;o)

  SvarSlet
 14. Alt kler den smukke og du er nå bare vakker samme hva du tar på deg ! klem fra Beth

  SvarSlet
 15. Kan godt forstå du er tilfreds....med god grund for den er både lækker, velsiddende og flot til dig - nu har jeg jo set den IRL og det er så fin en detalje med den turkise kant :-)
  Her he der er vist noget med dig og ærmer....godt du nu kan lave nogle sommermodeller ;-)
  Fantastisk vejr - så får jeg også lyst til havearbejde...fortsat god påske :-)

  SvarSlet
 16. Forrygende flot farvekombi du har fundet. Det er den pæneste svensker jeg har set. Den fiskekutter kan du roligt sejle afsted i.
  Glæder mig til at se lillefrøs sommertop. God fornøjelse med havearbejdet.

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. hej Lene,
  den er kanonflot i kombination med stjerner både på brillerne og i ørene :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 19. Det ville heller ikke lige være mit første farvevalg - men de klæder hinanden brandgodt uden at der går det svenske flag i det. Den klæder også dig.

  SvarSlet
 20. Hvor er den bare blevet skøn ! Og perfekt her til foråret med de fine lette farver. Helt fantastisk med denne påske hvor vi kan sidde med næsen op i solen :) god påske

  SvarSlet
 21. Hvor er den bare blevet god. den sidder jo perfekt, og farvevalget er smukt. Den må bestemt luftes i påskesolen, som vi er dejlig heldige med. Glæder mig til at se Lillefrøs top, og leger fortsat med farvekombinationer til min Fiskekutter. Heldigvis er der jo andre ting på pindene, så der kan strikkes i solen mellem alle de andre gøremål. Fortsat god påske:-)

  SvarSlet
 22. Din trøje ser helt fantastisk skøn ud, jeg tænkte mere ukrainsk end svensk da jeg så den. Alle, der har strikket modellen er tilfredse så jeg overvejer at sætte den på listen

  SvarSlet
 23. wauw hvor er den altså bare flot :-)

  SvarSlet
 24. Endnu er smuk trøje fra dine hænder. Ud i haven med dig solen skinner.

  SvarSlet
 25. Det var da godt at de 2 farver pludselig løb sammen, for det ser da kanon godt ud, sommetider er det svært at afvige fra det man plejer, men det burde vi nok gøre noget mere.
  Virkelig smuk til dig, den lyser langt væk af forår.

  SvarSlet
 26. Super frisk og sommerlig fiskekutter. Den er jo næsten Påskeagtig med de gule striber. Jeg synes farvekombinationen giver en rigtig god effekt. Det er en glad trøje.

  Hmmmm - jeg havde godt nok problemer med de mange forskellige variationer i ret og vrang alt efter hvor jeg var i mønsteret og om jeg strikkede på ret eller vrang-siden. Jeg har ikke tal på de mange gange, jeg var nødt til at lade en maske løbe ned og strikke den op igen.

  Jamen er vejret ikke herligt! Mere af det - og især omkring Saltum Uldfestival!!!!!!!!!!

  SvarSlet
 27. Igen en superflot trøje og et fint farvevalg som klæder dig så godt.
  Dejligt med lidt garnrester til Lillefrø
  Det der med havearbejde lyster ikke endnu. Det er stadig for koldt. Jeg satser på næste uge. Fortsat god påske

  SvarSlet
 28. Åh, den ble lekker! Fin fargekombinasjon :-)

  SvarSlet
 29. En stjerne med stjerner i brillerne og ørerne ! Tillykke med din nye trøje Smukt arbejde

  SvarSlet
 30. Den trøje er helt forbigået min opmærksomhed, selv om jeg har bogen, men nu har jeg fået øje på den gennem dig. Hvor er I flotte sammen!
  Det er en dejlig tid, som venter os.

  SvarSlet
 31. Fuldstændig forrygende farvekombination, er helt tosset med den, sidder lige nu og kigger på en guld og lyseblå i min reol og overvejer hvad det skal blive til. Så tak for inspirationen.

  SvarSlet
 32. Den er rigtig flot. Jeg har også planer om at strikke fiskekutter. Det er altid spændende at se andre farvekombinationer, end dem der er brugt i opskrifterne.

  SvarSlet
 33. Nøøøj, hvor er den bare superlækker i de farver! Vildt flot!

  SvarSlet
 34. Fargesammensetningen var virkelig flott, det var bra du ikke glemte den ideen. Av og til dukker det jo opp ideer, men som forsvinner like fort som de kom om man ikke skriver dem ned. Jeg har en bok (flere faktisk) hvor jeg forsøker å tegne, og skrive ned ideer, samler farge prøver på garn og tekstilet etc.


  Fargene er flotte til det blå du har fra før, og til jeans er den virkelig super. Herlig modell, og en fin mulighet til å kunne få litt avsetning på lagervarer. ☺

  SvarSlet
 35. Den er blevet super flot.. Og ja underligt nok er virker det også som om de ærmer jeg sidder med er uendelig lange..

  SvarSlet
 36. Smukt og farvekombinationen er rigtig forårs og sommeragtig

  SvarSlet
 37. Den er da osse bare så fantastisk flot og klæder modellen super.... !

  SvarSlet
 38. Måtte nevne min inspirasjon om bloggen din på mitt innlegg i min blogg nå i dag !
  Ha en fin helg, hilsen Beth

  SvarSlet
 39. Kjempefin jakke!! Nydelig og sommerlig fargevalg!! :-)
  En slik jakke kunne jeg godt tenke meg! :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.