29. marts 2015

Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til :-)

...... eller: Hvor strikkere er, kommer strikkere til :-) Jeg har længe gerne villet møde Vibeke - altså sådan rigtigt - for vi mødtes meget kort på Fanø for et par år siden, fik bare hilst på hinanden og her kommer info, der viser, hvor nørdede vi er ;-) vi kunne begge to huske, hvad den anden havde på af strik den dag, he, he.

Vi har helt klart fælles strenge at spille på, for vi vælger ofte at strikke de samme modeller - Vibeke i grønt og jeg i blåt, altså ikke underligt, at vi holder et skarpt øje med den andens blog. Da Vibeke spurgte, om jeg kunne arrangere en strikkedag med nogle nordjyske kvinder - ja, så kunne jeg næsten ikke få armene ned igen. Det lykkedes at få samlet en lille håndfuld med forholdsvis kort varsel og placere dem allesammen i én sofa ;-) Siden fik de dog lidt mere plads ;-)


Fra højre mod venstre: Vibeke i hendes smukke Hokkaido (der faktisk har et blåt anstrøg ;-)), Lisette, der er i gang med at hækle blomster til et tæppe i Silkwool, Camilla i Lene Holme Samsøe model og Lilli, i sin flotte version af Velfærdsmodellen. Det blev en usædvanligt hyggelig og dejlig dag og jeg håber, det bliver en tradition, at Vibeke kigger forbi, når hun er i Aalborg :-)

Vibeke og jeg tyvstartede med at mødes i Garnudsalg om fredagen, hvor jeg egentlig bare skulle hjælpe Vibeke med at proviantere, men endte med at købe ind til en tomatrød hækle-strikke-kjole fra Nordiske Masker 2 til mig selv også ;-) Jeg havde farmordag, så Lillefrø var med og fik chokolade af Anne og en fin ny hjerteknap til sin knapkasse af Liselotte :-) Det er altid en oplevelse for hende, at se "garnvinderne" i sving og hun hyggede sig gevaldigt i den tid, vi var der. Hun var ikke helt tilfreds, da vi kørte hjem, for hun fik ikke fortalt, hun skal være storesøster :-)


Modellen Grey Days som dygtige Louise Harden har designet, har jeg været forelsket i siden jeg så Vibekes version og tænk - Vibeke havde opskriften med som gave og den helt rigtige turkisblå Shetlandsuld til kanterne. Det er Vibeke, der via sin blog åbnede mine øjne for Louise Hardens design, der er noget ganske særligt og altid med et strejf af elegance :-) Tag et kig på hendes opskrifter, det vil du ikke fortryde :-)


Jeg fik flere dejlige og betænksomme gaver - tusind tak til Lilli, Camilla og Lisette, ikke mindst fordi I ville være med til at skabe en hyggelig strikkedag for Vibeke :-)

Det er ikke meget, der er blevet færdigt i ugens løb - (jeg strikker på sidste ærme på min Fiskekutter - hvorfor er de ærmer så lange?), men Lillefrø har fået en hare-hat, der desværre er for lille - den når ikke ordentligt ned over ørerne :-(


Modellen er fra Pickles og en lille geni-streg, der er strikket ud i et - jeg må fluks i gang med én i str. 3-4 år, for den er virkelig sød og Lillefrø elsker "ørerne". Selvom den er meget varm gik hun rundt med den en stor del af eftermiddagen :-)


En dejlig weekend er ved at være slut - søndag eftermiddag skal bruges til gåtur med min søster - jeg håber regnen venter lidt endnu :-)
Ha´en dejlig søndag derude :-)

Faktaboks
Design: Pickles: Hare-hatt
Garn: Pickles Extra Fine Merino og Pickles Angora
Fra lager: Nej
Anvendt: Knap 1 bundt af hver kvalitet
Farve: En kold og en varm gul
Købt hos: Pickles, norge
Pinde:  4
Str: 2-3 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Huen er genialt tænkt og strikkes ud i et med "rundstrikkede" ører, der er glatstrikkede på den ene side og retstrikkede på den anden.

24 kommentarer:

 1. Hvor ser det superhyggeligt ud, jeg er sikker på at Vibeke har nydt dagen.
  Jeg kan godt forstå i har meget til fælles for i strikker begge to så mange smukke ting og er til stor inspiration for os alle i blogland.

  SvarSlet
 2. Tak for en virkelig hyggelig dag.. Er stadig totalt overvældet over den brunch du have "strikke sammen" - vild lækkert. Hyggeligt samvær masser af snak, udveksling af ideer og ikke mindst strik..

  Dejligt ud ville invitere og ligge hus til besøg af "et par piger" :)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en dejlig strikkedag (bliver helt misundelig). Jeg har også lige opdaget Louise Harden. Det er spændende ting hun designer. Jeg var helt fyldt med inspiration, da jeg havde været i hendes butik. Tror jeg nægter at køre forbi Roskilde, hvis turen går til den anden side af Storebæltsbroen.

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt forstå at den lille var fornøyd med sin kanin-lue. Morsom strikk å ha på pinnene også kan jeg tenke meg.

  Strikke treffene deres høres så hyggelig ut. Å få til slike skal være et mål for fremtiden, jeg tror at det å samles over en felles interesse gir mye positivt.

  At du strikker i blått er ingen stor overraskelse. Det er da også en farge som kler deg godt. Det samme gjør tomatrødt. En fantastisk sommervarme. Gleder meg til å se det ferdige resultatet. 😊

  SvarSlet
 5. Koselig å møte andre strikkere :-)
  Kjempesøt lue! Takk for tipset :-)

  SvarSlet
 6. Det lyder som en super hyggelig dag.dejligt at man kan finde plads til at være nørd sammen med andre og så få nogle hyggelige timer ud af det.
  Sød hue frøken har fået,

  SvarSlet
 7. Kære Lene😄1000 tak for en skøn dag med er spændende og nyt bekendtskab😊og tak for alle lækkerier - ej det var så lækkert!! Den lille harehue er endnu sødere på - kunne en hæklet kant i samme farve være en ide til forlængelse? Håber vejret holder hos jer aå der kan traves igennem efter en skøn weekend.

  SvarSlet
 8. Din repræsentation må være fra Højre mod venstre. Det ser ud til i altid hygger jer i N. Jylland

  SvarSlet
 9. Hvor skønt med en strikkehyggedag. Hvor er den lille kaninhue sød. Ærgerligt den var for lille, men så er der jo lejlighed til at strikke en ny :-)

  SvarSlet
 10. Heisann
  Så hyggelig sammenkomst, Lene. Det gjør ingenting om man ikke kjenner hverandre fra før, når man har den samme interessen for strikk.
  Det så ut som et hyggelig knippe strikkedamer.
  Jeg ble litt misunnelig da jeg leste du hadde kjøpt inn tomatrødt garn.......men det blir nok en flott kjole til deg, Lene.
  Jeg strikker nå i blått, men det er altså ikke til meg!! ;)
  Så morsom lue du har strikket til Lillefrø , synd den var litt liten. Kan du forlenge den, tro?
  Her begynte det nettopp å regne, men da tenner jeg bare noen lys og tar frem strikketøyet. Helt perfekt.

  SvarSlet
 11. Hvor så det hyggeligt ud, det er altid skønt at være sammen med åndsfæller. Spændende cardigan.

  SvarSlet
 12. Det ser simpelthen så hyggeligt ud. Jeg har også en strikkeveninde, der tit falder for de samme modeller som jeg - hun strikker i havets farver, jeg strikker i jordens farver.
  Sød hue til lillefrø, en skam jeg ikke kan nå at lave en tilsvarende inden påske

  SvarSlet
 13. Dejligt at mødes over fælles interesse. Og skønt med opbakning til mødet! Og smukke værtindegaver.
  Jeg skal da have kigget hos Louise Harden...
  Herligt hue til Lillefrø. Hun har da fundet sit andet hjem hos Liselotte og garnvinderne!

  SvarSlet
 14. Sikke en dejlig dag I har haft..der er intet så skønt, som at mødes med andre strikke interesserede. :-)

  SvarSlet
 15. Altid dejligt at læse og se dine indlæg ;-) skøn garnweekend og herlig gul påskegul til Lillefrø som skal være storesøster. Tillykke med det.
  💛🐥💛

  SvarSlet
 16. Sikken nogle dejlige dage! Og en skøn harehue {;o) ja, Louise Harden kan noget med opskrifter og hun er bare så sød. Har ikke været i hendes nye ( ah, den er vel ved at være et par år gammel) men besøgte hende et par gange i den gamle - skøn butik!

  SvarSlet
 17. hvor lyder og ser det altså bare rigtig hyggeligt ud :-) og dejlige sager du har lavet, er ret vild med din papircardigan :-) meget smuk...

  Og tillykke med, at du endnu engang skal være farmor :-)

  SvarSlet
 18. Kære Lene. Tak for et fantastisk arrangement, en gæstfrihed helt ud over det sædvanlige, og en oplevelse jeg gerne gentager.
  Ja, vi har rigtig mange ting til fælles, og vi skal da helt sikkert mødes igen. Skønt at blive bragt i så dejligt et strikke-selskab, og sikke en forplejning. Jeg smiler stadig, og har hovedet fuld af gode ideer. Har fundet en knap, som helt sikkert hører hjemme i Lillefrøs knapkasse. Den kommer med posten en af dagene. Rigtig god påske.

  SvarSlet
 19. Det var dog en farlig side du der linkede til. Jeg fik naesten savlet hele tastaturet til ( pyhada), den ene skoenhed efter den anden......... Den der lille hvide sjaelevarmer over den sorte kjole, eller ponchoen med den brede krave eller vikingesjalet eller eller eller.............. man kan jo blive ved( fantastisk)
  Og hvor ser I ud til at hygge. Skoent.
  Du maa en tur op til Kenneth og Lise-Lotte igen med lille Froe saa hun kan fortaelle den store nyhed. De ved det nok allerede (lol) men det er jo vigtigt for saadan en lille stoerrelse at blive forfremmet. Eller dvs det er vigtigt nu. Naar lillesoester begynder at pille i hendes dukker og tegninger faar glaeden nok en anden lyd haha. Men skoen ser hun ud med kaninoerer.

  SvarSlet
 20. Hvor ser det bare hyggeligt ud :-)
  Sikke en skøn hue, du har strikket til Lillefrø, du må have fat i pindene i en fart, så hun kan få en, der passer
  Stort tillykke med den kommende familieforøgelse, hvor bliver det dejligt

  SvarSlet
 21. hi hi - hvor er den hue bare kær ! :o)
  Og øv at jeg ikke kunne være med i lørdags. Jeg VIDSTE det bare ville blive en forrygende dag. Dejligt at læse både på din blog og de andres, at I har haft det så superhyggeligt.
  Vi ses i aften :o)

  SvarSlet
 22. Det ser ud til at I har haft en rigtig hyggelig dag. Der er altså ikke noget som strik, der kan bringe kvinder sammen til fælles hygge!

  Super sød hue. Kan godt forstå at du må igang med en mere..... Forestiller mig at hun må have en cykelhjelm med hul til ørerne 😀
  Ni er jeg jo også ret glad for mincykelhjelm, og ungerne blev da de var små fragtet rundt cykel.......

  SvarSlet
 23. Det ser meget hyggeligt ud!
  Tillykke med det kommende barnebarn, Lene!
  For længe siden viste du en smuk trøje, du havde strikket fra Louise Harden, siden da har jeg af og til kigget på hendes skønne modeller. Jeg kan godt forstå, du er faldet for Grey days!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.