16. oktober 2014

Blue Bear

Det synes jeg er en passende titel til min dejlige Pels - den første af Annette Danielsens Grønlandsmodeller, der er blevet færdig. Det er en ny yndlingstrøje, den er super, super lækker at have på og selvom jeg var noget betænkelig ved modellens "manglende" figurind- og udtagninger, så gør det brede ribstykke i ryggen lige dét, der skal til for at den sidder til, men også virker tilpas løs/casual ;-)


Jeg ville egentlig have strikket lommeposerne i en kontrastfarve, men glemte det simpelthen, så derfor nøjedes jeg med at brodere en orange tittekant i den ene lomme. Min blå bjørn er strikket i en tråd højlandsuld og 1 tråd alpaca fra Garnudsalg - I ved, dét jeg kom til at købe, da jeg sparede penge på en strikkepind ;-) Knapperne er perlemorsknapper fra Hønsestrik.


Jeg var ellers begyndt på Pels længe før - i Karen Noes lyseblå garn sammen med en tynd tråd uld - men da jeg var nået til ærmegabet måtte jeg bide i det sure æble og konstatere, at der ikke var nok garn. Det havde jeg jo egentlig vidst siden lommerne kom på, men man skal jo ikke give op for hurtigt vel? ;-) Tror, der er nogen af jer, der kender problematikken ;-)


Jeg har næsten ikke kunnet lægge den fra mig, selvom den har konkurreret med mindst 10 andre projekter. Den har været så dejlig at strikke på - mønsteret, garnet, de dejlige Chiagoo pinde og farven gik op i en højere enhed for mig - tænk, at variationer over 1vr og 3 ret kan give så fine og forskellige mønstre, vaffel og rib:


Jeg elsker den simpelthen og er allerede i gang med at tænke over, hvilken farve den næste skal have :-) Men, men, men - tror lige, jeg skal have Lillefrøs Mariustrøje og et par julegaver lavet først - men der kommer en 2´ er, for jeg er flyttet ind og flytter ikke ud igen :-)


Tilbage på pindene er rigtig mange projekter, herunder Polarhavet, hvor jeg "kun" har strikket det ene ærme, men den tegner også rigtigt godt. I weekenden starter jeg Bente Geils Velfærdsmodel op, men jeg skal lige have suppleret mine ChiaGoo strikkepinde med en pind 3 - så er jeg i gang :-) Som I kan høre er der fuld turbo på strikkeglæden og faktisk også hækleglæden - jeg er gået i gang med en pude som jeg købte opskrift og garn til hos Tante Grøn og den er så sjov at hækle - men meget mere om det, når jeg skal skrive om mine kommende boligtekstiler - ja, du hørte rigtigt - denne gang tror jeg det lykkes :-)

Ha´ en rigtig dejlig aften og god weekend - lidt på forskud :-)

Design: Annette Danielsen: Pels fra bogen Grønland
Garn: Blackhill Højlandsuld og superfine Alpaca
Fra lager: Det kan jeg vist næppe påstå ;-)
Anvendt: Strikket med 2 tråde - 484 g, heraf knap 200 g alpaca
Farve: Alpaca i farven blågrå og ulden hedder vistnok Andeæg, men jeg er ikke helt sikker
Købt hos: Garnudsalg
Pinde:  4,5
Str: S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har kun strikket 7 knaphuller mod opskriftens 9 - udeladt det nederste og det øverste. Hvis jeg skal lave endnu en vil jeg udelade et mere for oven og kun sætte 6 knapper i. Jeg synes det er synd, der er knaphul så langt op mod hætten med mindre man virkelig vil bruge det til noget.


37 kommentarer:

 1. Skøn,skøn cardigan ;)
  Dejligt at se den på,
  Troede den var længere.
  Men den står stadigvæk højt på listen.

  SvarSlet
 2. Fascinerende hobby vi har! Tænk at så lidt, har så fin effekt. Den sidder godt på dig... Og skøn blå, selvfølgelig!
  Jeg glæder mig til min fødselsdag, for jeg ved at jeg får "grønland" og så skal der noget nyt på pindene. Udover sjal, Brandebluse, norsk trøje..... Sagde du multitasking????
  God strikkefornøjelse med det hele!

  SvarSlet
 3. Her har du visst mye på pinnene for tiden, Lene. Og jeg kan merke at du sprudler av strikke-energi.
  Din nye jakke er kjempefin, og slike jakker er bare til å ta på, og passer til både jeans, skjørt og annet pent tøy. Også er slike jakker så IN nå. Jeg blir spurt hele tiden om de Selmajakkene jeg har strikket, og deler ut små deler av oppskriften på gule lapper når jeg er på jobb. Den kommer definitivt som oppskrift i bloggen ganske snart.
  Så gleder jeg meg til å se de andre tingene du har igang.
  God strikkelyst!
  Klem

  SvarSlet
 4. Den ser rigtig dejlig ud, sådan en trøje man helst bare vil strikke til sig selv. Der noget fantastisk ved at se andre strikkeres modeller og høre deres kommentarer til opskrifter. Pels rykker helt sikkert frem på min liste :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er den bare flot!! Du lokker.......jeg skal til Garnudsalg for første gang i næste uge, og nu ved jeg så hvad jeg også skal købe {;o)

  SvarSlet
 6. Ahh, enda noe lekkert fra dine hender !

  SvarSlet
 7. Hvor er den blevet skøn!! Er vild med farven og navnet er da oplagt til den:-) den klæder dig virkelig godt.... Dejligt du har fået strikke - og hækle energi tilbage ;-)

  SvarSlet
 8. Åå, for en deilig jakke, og så gøy med den rød stripen:)
  Dette blir nok en favoritt nå framover;)
  Ha gode dager, klem;)

  SvarSlet
 9. Hvor er den flot. Skøn farve! Jeg er også ret fascineret af, hvad man kan få ud af 3 ret, 1 vrang :-)

  SvarSlet
 10. Fantastisk blå pels, mon den er god i grøn?
  Hvor er den smuk og super klædelig. Jeg glæder mig, men har ikke lige fået fundet det rette garn, på trods af at lageret er stort. Men mon ikke jeg når det:-)

  SvarSlet
 11. En SUPERflot trøje. Det var da godt, at du sparede penge på den strikkepind, så du kunne købe en smule garn :)

  SvarSlet
 12. Flot, flot trøje. Det ser godt ud med rib og vaffelmønster sammen. Har ikke bogen men låner den på biblioteket på et tidspunkt. Har selv gang i 12 - 15 projekter der kæmper om en 1.plads. God weekend til dig også.

  SvarSlet
 13. Hvor er den flot. Sidder perfekt på dig. Farver er supergod, jeg går også ind for blåt. Den strikkebog må jeg helt sikkert have😊

  SvarSlet
 14. Ihh hvor er den skøn Lene ,det ER imponerende hvad ret og vrang masker kan udvikle sig til.

  Dejligt at du er vendt tilbage på fuld styrke efter din strikke dvale.....og hækle projekt det lyder spændende, glæder mig til at se mere
  Kh Jane

  SvarSlet
 15. Ja det er fascinerende så fine effekter man kan få ved at lege med ret- og vrangmasker. Jakken ser dejlig ud og dejlig varm på en kold dag, som vi jo sikkert får i den kommende tid.
  Men jeg forstår nu ikke "trøje nummer to". Jeg har aldrig strikket to af samme slags. Hvis jeg gerne vil bruge modellen, tager jeg den ene på, som jeg har, og det hele hos dig er jo blåt, så det passer vel sammen? :-)

  SvarSlet
 16. Den er tæskelækker - tak for kigget - den er også på mine pinde og skrider laaaaangsomt frem :-)

  SvarSlet
 17. Hvor er det da bare en superlækker trøje - og sikken flot farve ! du er da noget hurtig på de pinde ;o) synes ikke det er så længe siden din tur til Garnudsalg. Simpelthen flot - og så klæder den dig fantastisk.

  SvarSlet
 18. Hold da op du er hurtig, men sikke et flot resultat, der er kommet ud af det. Den var egentlig ikke blandt mine favoritter, men det har du nu ændret på. God weekend.

  SvarSlet
 19. smuk med smuk indeni!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 20. Hvor er den skøn, jeg kan søreme godt forstå, du er nødt til at have en mere

  SvarSlet
 21. Den ser dejlig ud.
  Og jeg kender godt det der, med at blive ved med at strikke, selv om al fornuft siger, at garnet slipper op inden man er færdig.
  Men så var det da godt, at du kom forbin Garnudsalg.

  SvarSlet
 22. Ih,hvor er den flot :-)
  Den er straks kommet på "to-do" listen.
  Tror du har ret i det med knaphullerne :-)

  SvarSlet
 23. Åh den ser lækker og behagelig ud, din nye fine trøje.
  Jeg har faktisk en cone med højlandsuld i ANDEÆG farven.
  En fin meleret farve, så når man tænker på skærmfarver ikke altid er helt som virkeligheden, så kunne det godt være den farve. :oJeg mangler stadig at slå op til mim trøje, akn ikke rigtig bestemme mig til hvilken det skal være. Og Aiya fylder også rigtig meget lige nu.
  Knus Ingrid

  SvarSlet
 24. Hvor er den blevet flot!
  Jeg har også lige slået op til den.
  I "Irene garn" som julegave til Line ;-)

  SvarSlet
 25. Ejj Lene du gør det gang på gang. Strikker de skønneste trøjer :-) i ser super dejlige ud sammen. Jeg må snart have fat i den bog for der er flere modeller der frister :-)

  SvarSlet
 26. Hvor er den dog flot. Din blå Bjørn. Det er en fin bog med masser af fine trøjer, jeg har købt garn til sort is den må jeg eje. Det beste ved boget er at min veninde kan fortælle noget om stederne hun genkender. Og det gør boget 10 gange mere være for mig. 😄

  SvarSlet
 27. Åååå den så bra deilig ut;) Nydelig. 3 rett og 1 vrang er lekkert;)
  Godt å finne slike plagg nå på kalde høstdager. Jeg flyr rundt i min Skappelgenser. Og på strikkepinnene har jeg rosa alpakka i kurvflettestrikk.


  Ønsker deg en flott helg;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlet
 28. Ja, fantastiske jakken med deilig form.
  Riktig fin blå - veldig god - gratulere deg. Super fin ser ut bildet ditt.
  Jeg har besøk denne helgen og jeg mener ikke tid med strikke - jeg lage mat og vi tar en tur i byen og nasjonalparken.
  Det blir fint. Været er så hyggelig:-)
  Ha en riktig fin helg. Klem fra Viola

  SvarSlet
 29. Hvor er den blevet god - jeg synes du præsenterer den meget bedre end i bogen, så det kan da være at den skal på pindene :-)

  SvarSlet
 30. Ej, hvor ser den hyggelig ud, og skøn farve, lige da jeg så billedet, tænkte jeg på Tankestreg, den kan godt ligne lidt i faconen. Har ikke kigget i den bog endnu, godt for det, for har alt for meget andet liggende der skal være færdig. Og som strikke/hækleglæden lyser ud af dit indlæg, dejligt....

  SvarSlet
 31. Du strikker med stil. Det er så fint å se alle dine fine strikkeprosjekt. Jeg er ikke så ofte inne på bloggen lengre, men det er alltid kjekt å se på (bloggvennene igjen) Jeg ønsker deg en fin søndag-;-)

  SvarSlet
 32. Den er blevet rigtig fin. Jeg er selv startet på en i råhvid. Men den er lagt til side til fordel for det royale svøb. Tiden nærmer sig hvor jeg skal være farmor igen.

  SvarSlet
 33. Den er SÅ lækker. Du er rigtig god til det med AD overtøj. Endnu en skøn model både fra AD og fra dine pinde.

  SvarSlet
 34. Sikke en lækker hyggenygge trøje.

  SvarSlet
 35. Jeg kigger lige igen og overvejer - jeg synes den ser så god ud. Jeg tænker farve? Er hætten OK - eller vil den drille?

  SvarSlet
 36. Den var nydelig, passet deg helt perfekt!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.