22. februar 2017

Endelig har jeg også lavet et

..... Overtræk :-) Og det er jeg virkelig meget, meget glad for - den er simpelthen skøn :-) Med den rammer jeg direkte ned i et af Bente Geils kendetegn, nemlig de skønne, finurlige og ofte dobbelttydige navne, hun giver sine striksager. Fra hun kom på banen var det slut med de gængse pigenavne, som næsten alle opskrifter blev opkaldt efter: Esther, Sylvia og Abelone (ikke fordi, der er noget i vejen med de navne), men i stedet kom Overtræk, Dydsmønster, Vandfald, Moderskab, Rundstykke og hvad har vi :-) På denne blæsende forårsdag - tada :-)


Et andet træk, der hurtigt blev bemærket hos mig, var det anderledes design. Det virker som om, der altid er forsøg på at tænke ud af boksen og Bente Geil har rokket temmelig meget ved, hvordan ting kan designes. Modellerne er ofte uden den store montering og mange af dem er rummelige og sidder flot på kvinder med mere generøse former. At jeg personligt er vaskeægte monteringshaj og aldrig bliver træt af at fremhæve hvad gode syede sømme kan gøre for en pasform er i denne sammenhæng fuldstændig ligegyldigt. Mange hader at montere og så er der rig lejlighed for at gå ombord i geilsk design og helt eller næsten undgå denne del af strikkearbejdet. Lukketøj er iøvrigt købt hos Lykke for længe siden.


Overtræk er ingen undtagelse, den er strikket fra side til side og der er minimal montering. Først strikkes selve trøjen med hulmønster, en lillebitte skulderflap syes sammen, derefter strikkes krave og ribkant forneden eller ærmer, hvis man foretrækker det først. Eneste ulempe: Jeg var meget usikker på, om der var garn nok. Jeg brugte det til sidste stump og det var måske lige spændende nok!


Som jeg plejer, når jeg strikker mønster uanset om det er hulmønster, flerfarvestrik el.a. så begynder jeg altid med en strikkeprøve - ikke for at afprøve strikkefasthed, for det kan jeg altid få tilpasset - mere for at afkode mønsteret, dvs nedbryde det i de bestanddele det består af, så jeg forstår, hvad der sker mønsteret igennem - på denne måde behøver jeg ikke sidde og glo i opskriften hele tiden og strikkeprocessen flyder så meget bedre. Jeg var rigtig godt underholdt med det lille hulmønster, der "bølger frem og tilbage", men det er ikke noget nemt mønster, før det er afkodet. Det er godt at vide, hvad man gør :-)


Med dette indlæg vil jeg ønske Bente Geil tillykke med de 10 år. Hun startede kort før jeg begyndte at strikkeblogge i 2008 - Strikkeheksen har 9 år på bagen til juni i år :-). Og nu kan jeg, takket være denne blog, give en tour rundt i de modeller, jeg har strikket gennem årene :-) Den kommer her - jeg har i alt strikket 9 modeller, heraf 1 to gange :-)

 • 21. november 2009 Bagtanker - som det fremgår kæmpede jeg lidt med den :-)
 • 28. oktober 2011 Dydsmønster - den SKAL jeg strikke igen, for den kom med faster hjem til Oregon, Portland 
 • 24. juli 2013 No8 - ikke en typisk Bente Geil model, men et design hun overtog
 • 20. september 2013 Stribevis - her fik jeg lov at teststrikke en kjole, der gik fra str. 0 år til 100 ;-) Den blev senere delt op i to modeller - men jeg måtte jo lige lave en til min svigerdatter, se næste
 • 21. marts 2014 - Stribevis - så genialt design, har lige siden tænkt på, at jeg skulle have en selv ;-)
 • 29. august 2014 - Skønhedspletter - en lillepige kjole, der har overhalet uglekjolen som den foretrukne børnekjole i min verden. Jeg overvejer i øjeblikket at strikke en ny til Lillefrø, så Stumpen kan overtage den gamle ;-) 
 • 29. december 2014 Velfærdsmodel - det var der, hvor jeg fik for lidt garn til ærmerne, derfor har jeg faktisk aldrig brugt den særlig meget og blev aldrig helt glad for den! Da jeg ikke havde talt bundterne inden, syntes jeg ikke rigtigt jeg kunne klage til Tante Grøn over at der var for lidt garn!
 • 30. april 2016 Skulderblad - et sjal der er blevet brugt næsten hver dag :-)
 • 21. februar 2017 Overtræk - et godt bud på den nye yndlingstrøje :-)
Har du styr på, hvor mange du har strikket? ;-) Ha en dejlig onsdag aften derude. Her er ikke vinterferie, men en dejlig strikkeaften venter :-)


Faktaboks
Design: Bente Geil: Overtræk
Garn: Geilsk Tweed, 100% uld
Garn fra lager: Naturligvis - her fordyber vi os jo i lageret, lagret siden april sidste år ;-) 
Anvendt: Alt det, der var i posen
Farve: T33 Natur/lys grå
Købt hos: Geilsk
Pinde: 3,5
Str. S/M - den mindste størrelse, der er pænt rummelig
Ny teknik: Det er der næsten altid - ikke så meget teknik, men metoden/fremgangsmåden er anderledes. På krave og kant forneden strikkes et antal masker op 2 gange, hvorefter de strikkes sammen til en belægning. Det er simpelthen alt for bøvlet, jeg vil langt hellere sy den lille belægning til i hånden, det tager 5 min. Men nu er den anden metode afprøvet ;-)
Bemærkninger: Lige ved og næsten slår ingen mand af hesten ;-) Men jeg var lige ved at løbe tør for garn!


22 kommentarer:

 1. Meget eget flot og anvendeligt overtræk, du har fået strikket. Den sidder super godt på dig

  SvarSlet
 2. Atter en af Bente Geils skønne modeller.
  Heldigt, at du lige havde garn nok :-)
  Den kan du vist flytte ind i? Den er flot til dig.
  Nogle år i træk forsøgte jeg at købe en model på messen i Rødovrehallen, men hun/de ville ikke sælge den til mig, fordi den ville kun kunne bære sig i uld, og jeg ville have den i bomuld/uld. Jeg tænker stadig på den.
  Jeg kan ikke huske hvad modellen hedder, men den er den med mange snoninger, der breder sig ud fra taljen og ned.
  Det er en af ulemperne ved at være frygtelig uldsart.

  SvarSlet
 3. Ja, det er lige præcis dydsmønster jeg tænkte på.
  Jeg strikkede en vest med mange snoninger i Geilsk uld, og måtte forære den væk, for selv med bomuldsbluse under, kradsede den.
  Det er dødærgerligt.

  SvarSlet
 4. hej Lene,
  den er lige så flot som alt det andet du har strikket :-)
  Sådan et lukketøj har jeg også.

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 5. flot overtræk. den har jeg også strikket som teststrik i sin tid. og da du skrev om hvor mange af Bentes modeller det er blevet til, prøvede jeg at huske min liste. jeg tror ikke den er komplet men jeg kan lige nu huske: herretur, rundt regnet, vestpå, velfærdsmodel, bagtanker, skumfidus, lille overstykke, topstykke, lille topstykke lille slyngel, overtræk. så jeg har i hvert fald også prøvet mange af hendes finurligeheder.

  SvarSlet
 6. og så selvfølgelig Miss beezy. den sjoveste af dem alle

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare fin. Den er sjov at strikke og helt forrygende at bruge. Jeg har ligesom dig strikket mange af hendes modeller, og er bestemt ikke færdig endnu. Glæder mig til at modtage jubilæumsbogen i næste uge:-)God strikkelyst til vi ses...snart håber jeg

  SvarSlet
 8. Åh - den var jeg faktisk ved at strikke engang. Kan ikke huske, hvorfor jeg stoppede. Noget ujævnt tweedgarn måske? Men nu, hvor jeg ser din, tror jeg da, at jeg må have fundet opskriften frem igen, for den er godt nok flot!!! Jeg har også strikket en del og venter spændt på bogen i næste uge :-) Kh Mette

  SvarSlet
 9. Den er blevet superflot og sidder lige i skabet som man siger. Har ikke selv strikket en Geilsk model endnu men har rigtig mange af hendes opskrifter liggende.

  SvarSlet
 10. Den er blevet superflot og sidder lige i skabet som man siger. Har ikke selv strikket en Geilsk model endnu men har rigtig mange af hendes opskrifter liggende.

  SvarSlet
 11. Den er simpelthen suveræn flot ! Kan godt forstå du ser så glad ud. :o)
  En rigtig klassikker, lige til at flytte ind i.
  Du har ret vedr. Geilsk design - det er finurligt og kreativt, og Bente har en noget krøllet hjerne, der frembringer de sjoveste designs. Det er flotte ting, hun laver. Jeg har selv engang strikket miss beezy - det var noget af en opgave med alle bisserne. Jeg omdesignede den en anelse for at undgå det store ærme - men i det store og hele Geilsk design.
  Jeg er vild med dit overtræk .

  SvarSlet
 12. Den er virkelig flot til dig, og ja hvem har ikke strikket af geilsk-modellerne. Jeg kan nu også sætte en del af dem på mit CV. Dejligt vi har så mange dygtige danske designere.

  SvarSlet
 13. For en kjempe fin jakke du har strikket :)
  Så lurt å prøvestrikke mønsteret på en prøvelapp før du setter igang med selve jakken.

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 14. Blaesevejr og overtraek er en fortraeffelig blanding til en skoen strikker medf lagrende haar. Der fangede photografen dig perfekt. Flot billede. At Diva liige skulle snige sig ind paa et af dem.... Hun hedder jo ikke Diva for ingenting. Den hun har forstaaet meningen med menneskeord.
  Lykkes lukketoej? ja de er saa flotte. Hun laver dem vist ikke mere, lidt synd for de er saa flotte.
  Tak for herlig laesning som lyser op i min skaeve dag.

  SvarSlet
 15. Geilske strikkeudtryk er festlige og ud/op-fordrende.
  Overtrækkan jo være mange ting.... Heldigvis også en dejlig strikjakke. Den er blevet flot og siddet godt på dig.

  SvarSlet
 16. Den er virkelig lekker!! En favoritt å ha på vil jeg tro :-) Spennende å strikke fra side til side :-)

  SvarSlet
 17. Du ligner en vinder på det første billede. Det er en flot trøje med flot mønster. Lidt sjovt du strikke præcist efter opskriften, og derefter finde en måde som kunne være lettere. Tænk, er der allerede gået 9 år?

  SvarSlet
 18. Kjempeflott jakken. Nydelig mønsteret. Muntre bilder... så flott du presentere den fin jakke - god humør pur - TAKK. Jeg har god humør - også - solen i dag :-)))
  Fantastiske du strikke og viser i blogglandia. Du liker blå... jeg har blå på pinne...
  God helg fortsatt og klem fra Viola

  SvarSlet
 19. He he finurlige navne hende Bente Geil giver sine designs. Det er da også et par sjove billeder man bliver glad af at kigge på. Hvis flere bloggere lavede lidt rav i billederne, kunne man få nogle sjove indlæg. Rigtig flot trøje, og sikke en række opskrifter du egentlig har været igennem af Bentes. Nu har jeg fulgt med på sidelinjen i en del år, og det er egentlig tankevækkende hvilke modeller de fleste bloggere har strikket fra Geilsk, igennem den periode. Hav en rigtig god weekend, du ser ud som om du er fuld af energi på billederne.

  SvarSlet
 20. Den er virkelig fin og det er god humor med de navne :)

  SvarSlet
 21. Ja, der har været mange sjove navne fra den geilske side, det må man vist sige. Har lavet mange af modellerne, men de er alle trævlet op, solgt eller givet væk, pasformen har ikke lige siddet i skabet.
  Men din model sidder bare som den skal, har lige prøvet det mønster i det underlige sjal, og det er ikke sådan et der bare lige sidder i fingrene, jeg skulle have øjnene på diagrammet hele tiden, så hatten af for du har lavet det i en hel trøje.

  SvarSlet
 22. hej
  Tak for de fine ord. Overtræk er den som bliver brugt i gen og igen.
  Håber at den nye bog finder hjem til rigtig mange strikkere. 21 opskrifter er ikke sådan at kimse af:-).

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.