12. februar 2017

Det med småt

..... Jeg strikker, strikker og strikker, men februar er også som forhekset - jeg piller også rigtig meget op. Bente Geil har 10 års jubilæum lige om lidt og jeg vil gerne være med til at fejre hende, så jeg strikker ivrigt på én af hendes modeller - og så er jeg ved at gøre status over, hvor mange af hendes modeller jeg egentlig har strikket. Men det kommer altsammen i næste indlæg. Her skal det handle om, hvad jeg har lavet indimellem Divas utyskestreger (bemærkede iøvrigt lige, at Bente Geil også har fået en hund indenfor basset familien - ikke en basset hound, men en Petit Basset Griffon Vendeen - lyder vistnok navnet Moster ;-))


Medens jeg ventede på at få en ny opskrift til Victoria strikkede jeg 5 klude i mønsteret forskudt rib: 10 pinde 2r, 2vr, så 1 pind r og 1 pind vr, 10 pinde 2 vr, 2 r, 1p r, 1p vr - gentages. Det er de første klude, jeg selv strikker, for jeg har altid været heldig at få klude fra min tante, der hæklede på livet løs. Hun døde i høj alder for nogle år siden og hendes klude er efterhånden blevet slidt til sidste stump. Jeg har strikket i almindeligt bomuldsgarn no 8 og 2 af dem i en lidt tykkere version. Forskudt rib er perfekt til en dejlig vaflet klud. De suger allesammen som om de var betalt for det ;-)


"Tror du farmor vil strikke et halstørklæde til mig, mor?" spurgte Lillefrø og selvfølgelig ville hun det :-) Kun til fritidsbrug, for sådan et må man jo ikke have på i børnehave og godt det samme. Jeg havde stadig garn tilbage fra huerne, så det er blevet et fint sæt. Jeg havde ærlig talt brug for et lidt let projekt efter jeg havde brugt 3 timer på at reparere de skader, der fremkommer, når man lader en hund alene med tofarvet mønsterstrik i 5 min. Da var jeg godt nok glad for, at jeg er en garvet strikker. Ingen tråde var bidt over, men mønsteret var trevlet op "i forskellige niveauér", så bevæbnet med 4 ekstra strømpepinde gik jeg i gang med det møjsommelige arbejde, medens jeg repeterede indvendigt, at der ikke findes dumme hunde, men kun dumme ejere - ligesom med børn og deres forældre, ikke? Måske kneb jeg også en enkelt tåre - i så fald helt berettiget :-)


Og så er det bare med at bevare den humoristiske sans ;-) Diva elsker sne, så de sidste dage har budt på virkeligt sjove gåture. Ha en dejlig søndag aften :-) Som sædvanlig: Tak for kommentarer og mails :-)

Faktaboks
Design: Eget
Garn: Bomuldsgarn i forskellige tykkelser fra lageret. De er nu afprøvet og jeg er vild med begge slags og har heldigvis masser af garn på lager endnu. Halstørklæde: Sandnes mini alpaca, 100% alpaca og Madil Kid seta 70 %mohair, 30% silke
Garn fra lager: Naturligvis - her er jo lagerfordybelse, husker du nok!
Anvendt: Har ikke vejet noget af det
Farve: Diverse
Købt hos: Kan simpelthen ikke huske det
Pinde: 3,5 og 5 (halstørklædet)
Str. Halstørklædet måler 1 m og er strikket i dobbelt perlestrik med 10 pinde rib i hver ende.
Ny teknik: Det kan man ikke sige
Bemærkninger: Nej

13 kommentarer:

 1. Ak ak, den Diva. Hun er åbenbart begejstret for strik på sin egen måde. ;o)
  Har du set Bente Geil har gratis opskrift til download kun idag ?
  Spændende med hendes bog, der er på trapperne.
  Skønt med klude - det mønster er altid flot. Også god søndag aften til dig. :)

  SvarSlet
 2. Hun er en hund med egen smag i strik. Er det mon et hint om hvad du bør og ikke bør strikke? Uanset hvad så er det ærgeligt.
  Fint lille halstørklæde til din store Lillefrø.

  SvarSlet
 3. jeg er også glad for de Geilske modelelr og jeg kan virkeligt godt lide at hun tager stilling til hvilket opslag elelr aflukning, der er relevant :-) Dejligt at kunne lave noget når de små ønsker det.
  Åh de kæledyr - der er jo ikke andet at gøre end at redde stumperne.

  SvarSlet
 4. Høres ut som gode kluter :-)
  Ja, hva skal man gjøre når hunden har lekt med strikketøyet.... Du er nok mer tålmodig enn meg :-)

  SvarSlet
 5. Imponerende tålmodighet når din hund har gitt deg litt ekstrajobb med strikketøyet. Ikke så moro å finne det etterpå.

  SvarSlet
 6. Åh stakkels dig. Ikke sjovt at måtte bruge alle sine kundskaber på at samle op, men helt ærligt, så måtte jeg altså også trække på smilebåndet. Diva har da haft en fest :-) Og hun har åbenbart også været klar over, at det skulle gå stærkt :-) Jeg har også strikket en hel del Bente Geil og glæder mig til hendes bog.

  SvarSlet
 7. Kære Lene. Ja der er liv og glade dage med sådan en hund i huset ;-) jeg er også vild med Bentes modeller..dog ikke KAL som jeg pillede op igen....spændende at se hvad hun kommer med.
  Har været lidt væk fra blogland - hvor er din HF bluse skøn - den klæder dig så godt. Mon ikke kraven holder - den sidder ihvertfald flot på dig.
  Og så skønt at høre der er bryllupsklokker ❤❤

  SvarSlet
 8. Sikke en fin stak du har lavet. Og sikke en Diva du har. Den hund sørger for at du får fornøjelse af garnet to gange.

  SvarSlet
 9. Kære Lene.
  Sikken en dejlig bunke klude. Jeg tager tilløb, men kommer ikke rigtig igang, men det er jo fordi så meget andet er på pindene. Spændende med din Geilske model. Jeg er også klar til fejring og har bestilt den nye bog, men har lige to strikkekits som venter på mig. Dejlige Diva i sneen, skønt med solskinstimer og sne:-)

  SvarSlet
 10. Uha, da da, den frække hund, den giver dig jo ekstra arbejde, men sød er den jo altså.
  Kan slet ikke forstå hvordan jeg har kunnet leve uden de strikkede klude, skal også snart have gang i nogle flere, skønt mønster du har brugt til dine.
  Sødt lille halstørklæde, sådan en anmodning kan man jo ikke sidde over og garnet er jo skønt til det formål.

  SvarSlet
 11. Fast arbejde med hund og børn.... hver med sine udfordringer.
  Diva i sneen er et dejligt billede...den er fuld af spilopper!

  SvarSlet
 12. Hehe, det hoerer vist med til soedmen af at vaere hundeejer hihi. Lider med ejeren, men som udenforstaaende laeser sidder jeg faktisk og venter paa Diva's naeste streger. Det er jo en helt lille Emil paa fire ben haha. Og med de oejne kan man da ikke goere andet end at tilgive.
  Kiggede paa de links du sendte , og den jakke..... Snow Bunting Jacket, (savle savle) , den er altsaa lidt for laekker. Har du vist hende den?????

  Er halstoerklaeder blevet forbudt i boernehaver???? Man skal hoere meget. Er det pga kvaeldningsrisiko??? Den risiko har altid eksisteret, men alligevel.... Pakker vi ikke den nye generation lidt for meget ind i vat???? Men godt at farmor trodser regler og forbud saa Lille Froe kan faa sig et halstoerklaede. (Det er saa soedt naar hun spoerger).
  Glaeder mig til det Geilske indlaeg.
  Knus

  SvarSlet
 13. kære Lene, endelig er jeg tilbage! flytning vel overstået, så nu kan jeg endelig tage hul på det nye strikkeår. dejligt at se at du bliver ved og ved at skabe smukke, blöde ting.
  der kommer noget på min blog senere på ugen, håber der er nogen læsere tilbage!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.