5. september 2016

Strik og yoga - samtidig?

Ja, det er ikke alle der kan, men det kan Tove - den gæve norske kvinde, jeg lige har mødt i weekenden ;-) Er hun ikke skrap? Og I må ikke bede mig om at huske, hvilken stilling, det er hun sidder i, for yoga er nyt for mig.

Billede venligst udlånt af Britta

Jeg har længe tænkt på at deltage i dette kursus hos Marianne Isager, meeeeeen jeg har altid syntes at prisen var lidt i overkanten for sådan et "fritidskursus". To skønne, insisterende kvinder, fik mig dog overbevist om, at jeg skulle med og sådan blev det! :-) De har lokket og lokket og hvem kan modstå dem? :-) Jeg kan i hvert fald ikke og godt det samme, for det blev en helt forrygende weekend :-)

Vibeke og Marianne før den skønne middag :-)

Og lad mig nu straks sige efter at have været afsted hele weekenden - prisen er på ingen måde for meget i forhold til det, man får for pengene - for det er virkelig meget. Den driftige fru Isager har købt hele Tversted skole og er i gang med at omdanne den til sådan et slags kreativt center, hvor der skal afholdes kurser og være arbejdende værksteder. Marianne Isagers iderigdom kan slet ikke bare retfærdigvis beskrives her - I må selv holde øje med stedet og se hvad der sker efterhånden, men ideerne blomstrer rigt :-)

Billede venligst udlånt af Britta
Meningen med kurset er, at man skal blive inspireret til at designe noget selv. Ingen designer bliver født på en weekend, men jeg fik aflivet et par darlings, jeg har gået med i tankerne gennem længere tid og blev inspireret til noget andet. Måske kommer der noget ud af anstrengelserne - jeg har i hvert fald købt garn til et par ideer ;-) Nå ja - nu var der jo også procenter på garn, når man var kursist, så jeg kunne godt glemme mine fyldte reoler for et øjeblik ;-)


Vi blev mødt med en varme og en gæstfrihed uden lige - vi fik lov til at bo i gæstehuset, fordi det Bed&Breakfast, hvor Vibeke havde lejet "familielejligheden" viste sig at bestå af ét værelse med 1 dobbeltseng og 10 cm hen til køjesengen, hvor jeg så iøvrigt kunne vælge mellem over- eller underkøjen og et toilet, der ikke kunne skylle ud ;-) Da Marianne Isager hørte det tilbød hun os straks gæstehuset, hvor vi kunne få hver vores værelse og to toiletter, der virkede og vi slog til med det samme :-)


Udsøgt og sund forplejning er en del af kurset, der sammen med yogaen sørger for at tilfredsstille både krop og sjæl - eneste ulempe kan være at man kommer til at spise for meget. Solveig Østerby Larsen, der laver maden sørger for at det hele er både smukt, velsmagende, sundt og økologisk.

Billede venligst udlånt af Britta
 Billedet taler for sig selv - jeg vidste egentlig ikke, at garn kan bruges på den måde, gjorde du? ;-) - aldrig har jeg set Vibeke grine så meget og det var dejligt ;-) Til højre vores yogainstruktør Ilse Kjær Gaardahl, der med stor entusiasme underviste os og gav plads til hver enkelt. Og så er hun smuk og farverig, hvilket ikke gør oplevelsen mindre :-) Det er iøvrigt Vibeke, der har strikket den kjole, hun har på!


Strikkeprøverne ser måske ikke ud af så meget, men sådan er det, når ideer fødes og dør :-) Jeg lærte også endelig at foretage modelberegning og det er smadder sjovt. Jeg har allerede nørdet lidt videre herhjemme!

En weekend i selskab med en flok dejlige kvinder er slut - jeg er bare lykkelig for, at jeg kom afsted og fik sat endnu nogle gode minder ind på glædeskontoen :-)


Tak for alle jeres kommentarer og mails vedr. augustsjal og sokker :-) Jeg har også færdiggjort en Kim Hargreaves model, men det hører I meget mere om - både på godt og ondt. Jeg ved, at Diva stjæler billedet, men læg lige mærke til de smukke blå glasørenringe. Dem har Vibeke købt på Bornholm, som venindeørenringe - en gestus, der rørte mig dybt. Nu har Vibeke grønne glasperler, Marianne har rosa og jeg har blå :-)


19 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg. Det lyder som om at det været en både afstressende og livsbekræftende weekend. I virkeligheden noget vi alle trænger til. Man kan da godt blive lidt misundelig 😄
  Imponerende strikkeposition med garner. Tror nu ikke jeg vil prøve det herhjemme 😉

  Det ser ud til at der kom noget lækkert garn med hjem.
  Isager havde stand i todbjerg, og jeg blev helt salig når jeg kiggede på hendes garner og farver. Det er virkelig kræs for strikkere.

  Meget fine øreringe.

  Nu vil jeg glæde mig til Fanø.

  SvarSlet
 2. Jeg har overvejet at lære dyrke yoga imens jeg læser - strikning er måske next step? :-D

  SvarSlet
 3. Det ser vel nok dejligt ud, skønt at få nye ideer i brug af dejligt garn. Jeg er også blevet lokket et par gange, men har som du, syntes det var i overkanten rent økonomisk.Det lyder til at have været en dejlig totaloplevelse, jeg tror jeg vil følge lidt i med i hvad der sker i Tversted ;-)

  SvarSlet
 4. Wauw, lyder som en ønskedrøm med sådan en weekend, skønne billeder derfra, og alt i en pakke, hvad mere kan man ønske sig.

  SvarSlet
 5. Jeg har tænkt præcis det samme, når jeg kiggede på Isagers weekend kursus. Men nu vil jeg da kigge en gang til!
  Det ser skønt, dejligt, inspirerende, sjovt ud. Og Isager har jeg været fan af i mange år.
  Modelberegning er udfordrende og spændende at arbejde med. Egentlig er det jo "bare" en gang matematik for garnnøgler. Havde jeg kunnet se anvendeligheden af det forhadte fag, havde jeg nok fået meget mere med fra skoletimerne!
  Jeg glæder mig til at se, hvad du nu skaber med din nye indsigt...
  Ja, Diva har jo fået fokuspunktet i billedet... men de blå øreringe skinner lokkende. Smuk gave.

  SvarSlet
 6. Det lyder som en dejlig weekend - jeg blev også gjort opmærksom på den. jeg synes også prisen var lige i overkanten ikke mindst da man skulle betale for overnatning, så det er dejligt at høre at det er pengene værd, så kunne man overveje det en anden gang.

  SvarSlet
 7. Åh det var da rørende at læse om alt det flotte du har oplevet. Sikke et interessant center Isager er igang med. Så dejligt at I fik et nyt sted at bo. Sådan nogle ture er simpelthen så givende!!! Glæder mig til at se dine nye design :-)

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det dejligt - og livgivende - Lene! Flot gave!
  Det er nemlig meget spændende, det der er sat i gang på Tversted skole!

  SvarSlet
 9. Så inspirerende!
  Jeg hadde nok ikke prøvd meg på de øvelsene, men det høres veldig spennende ut med kombinasjon av alt det kreative :-)

  SvarSlet
 10. Kære Lene. Tak for en fantastisk weekend. Så skønt at dele denne oplevelse med dig. Jeg er fyldt af gode oplevelser, og ja, jeg fik grinet igennem og tror det er sundt. Jeg vil snart til Tversted igen.

  SvarSlet
 11. Sikke en skøn weekend I har haft sammen og med nye og dejlige oplevelser med yoga og strik ;-) hi hi sjovt ser det ud...!!!
  Jeg har også kigget efter kurset flere gange - man får da bare endnu mere lyst til sådan et weekendophold efter dit dejlige indlæg :-)

  SvarSlet
 12. Hvor var det godt, du blev lokket afsted, sådan en weekend må have givet masser af ny energi

  SvarSlet
 13. Det lyder som en helt forrygende fantastisk weekend - jeg bliver helt misundelig - det kunne jeg også godt tænke mig. Jeg vil foreslå det som en mulighed for vores lille strikkegruppe på arbejdet.
  Og så det skønne billede at den dejligt bedrøvede Liva. Så skønt.
  Kh Vibeke Larsen

  SvarSlet
 14. Herlig, jeg har ofte tenkt tanken på yoga! Ha en vidunderlig helg hos deg!

  SvarSlet
 15. Sikke en weekend du har været på ! Hvor har du fået strikket mange flotte projekter siden jeg sidst har været på din blog, ih hvor tiden bare stryger afsted. Men jeg kan fornemme at du også har haft noget andet at tænke på, så det er jo dejligt at du fik så skøn en weekend. Jeg har også dyrket Yoga engang for meget længe siden, men det var nu ikke med garn, I må virkelig have haft en sjov oplevelse. Hav det nu godt ! Knus

  SvarSlet
 16. Det lyder som en weekend af den gode slags - og det med at sætte ind på glædeskontoen, det er vigtigt at huske. Jeg har slet ikke været opmærksom på kurserne i Tversted - faktisk har jeg slet ikke været oppe hos Isager endnu, men det lyder da bestemt som et must. Herligt med den slags gode oplevelser og inspiration :) Glæder mig til at se både garn og kreationer.

  SvarSlet
 17. Det ser så dejligt ud. Det lyder som en rigtig dejlig kombination, mange af os bruger jo stress som en de-stress ting i hverdagen så på den måde passer de to ting sammen og jeg kan levende forestille mig at sådan en weekend er helt skøn.
  Jeg synes, prisen er høj. Den er garanteret helt rimelig, der er flere der skal have betaling, der er materialer osv. Men den er høj når jeg tænker på min private økonomi. Til gengæld betyder det jo at en weekend bliver en luksus, man nyder endnu mere - og det er måske egentlig ganske godt at man kan leve på sådan en weekend længe

  SvarSlet
 18. Jeg vil også synes det er dyre kursuser, og ikke til min pung. Men det ser ud til i har haft
  masser af sjov og ballade med garn. Du skulle prøve om du kan finde Åse Lund Jensen strikkebog, der stå noglelunde det samme som du har lært på på kursuset. Men knap så hyggeligt at læse alene.

  SvarSlet
 19. Åh hvor det lyder som en helt igennem fantastisk weekend. Skønt :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.